Si si, com ho sentiu. Mandonguilles de peus de porc!
Mai he estat una enamorada dels peus de porc, me'n menjava mig i ja en tenia prou, em cansava la gelatina. Fa poc ma mare en va fer i em va preguntar si en volia perquè li sobraven. En aquell moment em va semblar una idea genial, la sorpresa va ser quan me'l vaig posar al plat -- No em venia gens de gust, però gens --. I vaig pensar, i ara què?? Llavors se'm va ocórrer que els podia desossar i fer-ne mandonguilles.
I les més bones que he tastat mai.
Ingredients (per unes 15-18 mandonguilles):
- 500 g de carn de vedella
- 2 peus de porc cuits
- 2 ous
- 2 cullerades chia (per evitar el pa)
- julivert
- sal i pebre
- farina de fajol
- Salsa de tomàquet casolana
- Espàrregs verds
- Mongeta tendra
- 1 gra d'all
- Arròs basmati
- Oli d'oliva verge extra
Preparació:
1. Desossem els peus de porc i en guardem la carn.
2. Piquem la carn de vedella i la carn dels peus de porc, i ho barregem bé juntament amb els ous batuts, la chia, el julivert, la sal i el pebre.
3. Ho deixem reposar uns minuts i finalment fem les mandonguilles donant-li forma rodona, les passem per farina de fajol (per evitar gluten) i les fregim a una paella amb un raig d'oli d'oliva. Les reservem.
4. Un cop tenim les mandonguilles daurades, fregim l'all a la mateixa paella i quan començi a canviar de color i afegim els espàrregs i les mongetes, deixem coure uns minuts i seguidament hi afegim la salsa de tomàquet i les mandonguilles. Tapem la paella i ho deixem coure uns 10-15 minuts.
5. Parem el foc i deixem reposar. Estaran més bones un dia per l'altre.
Plat complert i molt sabrós!
Bon profit!
Quina bona idea Roser, fer les mandonguilles amb peus de porc, han de quedar molt meloses, Ho tindré en compte.
ResponderEliminarPetons.
Una recepta d'aprofitament perfecta!
ResponderEliminarPtnts
Glòria
Bona idea Roser i molt bones
ResponderEliminarBona setmana