Buscar este blog

lunes, 18 de diciembre de 2017

Torró d'atmetlla (i el meu bombó perfecte)

Vet aquí l'última recepta de l'any 2017!!! Sembla mentida que ja hagin passat més de 7 anys desde que vaig iniciar-me al món dels blocs culinaris. I ja porto 518 receptes!!! 

Sabeu que moltes no les he repetit? Vaig crear aquest bloc com a receptari, perquè a vegades m'invento una recepta i no recordo el pas a pas. Però  m'encanta tornar a publicacions anterior i mirar-me-les! És com tornar al passat, a aquell moment.

Bé, no ens posem nostàlgics que avui us porto un postre molt clàssic que segur que us agradarà a més d'un. L'he tret del llibre de la Elka Mocker (Ama, come, vive, brilla). Té uns plats espectaculars, i uns dolços sense culpa que no passen desaparcebuts. Aquest n'és un d'ells...

Ingredients:

- 300g d'atmetlla crua
- 150 g panela o sucre de coco


Preparació:

1. Primer de tot torrarem les atmetlles al forn o a una paella sense oli. Vigileu molt aquest pas perquè de seguida se'ns poden cremar i amargarien.

2. Un cop torrades i fredes les afegim a un processador d'aliments (tipus 1,2,3) i triturem juntament amb el sucre. Triturem fins que ens quedi una pasta, però vigilant que no se'ns passi o fariem mantega d'atmetlla. Ho sabreu si la tasteu i noteu el clàssic gust del torró de xixona.

3. Ho posem en motlles de torrons, aplanem bé la pasta i la deixem a la nevera unes hores perquè s'assenti i sigui fàcil de manipular.

Un postre casolà que agradarà a tots els invitats sens dubte!!

A més a més del torró, us volia compartir el meu bombó predilecte. Ni ferreros rochers, ni lindts.... és un bombó que només té 2 ingredients però que junts són la BOMBA d'explosius.

BOMBONS DE DÀTIL I COCO


Ingredients: DÀTILS MEDJOOL (els grans i carnosos) i oli de coco (del bo)

Preparació: obrir el dàtil per la meitat, treure el pinyol i farcir-lo amb oli de coco

Si no heu tastat mai us animo a què ho feu, per mi ha estat un descobriment!!!

Bon profit i....

BON NADAL, BON SANT ESTEVE, BON CAP D'ANY I BONS REIS, en general... 

BONES FESTES!!!!

4 comentarios:

  1. Roser llevamos los mismos años con el blog, desde luego como pasa el tiempo.Un buen turrón casero y una buena propuesta también con el datil y el aceite de coco.
    Bones festes
    petons




    ResponderEliminar
  2. Recepta molt nadalenca i fàcil de fer. Sorprenents el bombons amb l'oli de coco.
    Hi ha receptes que no hem repetit per falta de temps, tindrem que possar remei.
    Petons.

    ResponderEliminar
  3. Cuánto tiempo ya compartiendo recetas, espero que sean muuuuchooooss más ;)

    Me encantan tus propuestas navideñas caseras, la segunda me ha sorprendido mucho, todo lo que lleva coco me fascina

    Bon Nadal!!!!

    ResponderEliminar
  4. Felicitats!!! Passa el temps volant i, quan revises el receptari et quedes sorpresa tu mateixa de la quantitat de receptes que has publicat, oi? El torró deliciós.

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!