M'encanten els arrossos, arròs de peix, de carn, de verdures, de bolets... hi ha tants arrossos com ingredients i imaginació hi pugui haver.
Aquesta recepta la vaig fer el cap de setmana, tenia moltes verdures eco que se m'estaven posant lletges, així que, que millor que acompanyar-les amb un bon arròs integral? Com que les verdures i l'arròs no és que tinguin un sabor molt fort, vaig potenciar aquest amb una mica de pols de ceps deshidratats, que li va donar un gust de 10!!! No li cal ni pastilla d'avecrem ni res més!
Ingredients (per a 2-3 plats):
- 1 ceba
- 2 pastanagues
- 1 tros de carbassa
- 1 carbassó
- 1 albergínia
- Espàrregs verds
- 3 cullerades de salsa de tomàquet
- 1 cullerada de pols de ceps deshidratats
- Aigua o caldo de verdures
- 150 g arròs integral
- Sal i pebre
- Oli d'oliva extra verge
Procediment:
1. Tallem la ceba i els alls i els daurarem a la paella amb una mica d'oli i sal. Quan començi a agafar color afegim la resta de verdures talladetes. Ho deixem coure a foc mig durant uns 15 minuts (si se'ns enganxa la verdura taparem la paella amb una tapa i les ofegarem).
2. Un cop les verdures estiguin cuites hi afegirem la salsa de tomàquet i l'arròs integral. Ho deixarem tot junt durant uns 5 minuts i, finalment, afegirem unes dues tasses d'aigua o caldo de verdures, juntament amb la pols de ceps i una mica de sal i pebre.
3. Deixarem coure el conjunt durant uns 30-40 minuts. Fins que l'arròs estigui cuit i s'hagi begut tota l'aigua.
No tingueu por que al ser arròs integral no us passarà mai de cocció.
4. Un cop l'arròs ja està cuit rectifiquem de sal i ja podem emplatar i disfrutar!!
La pols de ceps és clau per ajudar a potenciar el gust del plat.
Bon profit i bona setmana!!
2. Un cop les verdures estiguin cuites hi afegirem la salsa de tomàquet i l'arròs integral. Ho deixarem tot junt durant uns 5 minuts i, finalment, afegirem unes dues tasses d'aigua o caldo de verdures, juntament amb la pols de ceps i una mica de sal i pebre.
3. Deixarem coure el conjunt durant uns 30-40 minuts. Fins que l'arròs estigui cuit i s'hagi begut tota l'aigua.
No tingueu por que al ser arròs integral no us passarà mai de cocció.
4. Un cop l'arròs ja està cuit rectifiquem de sal i ja podem emplatar i disfrutar!!
La pols de ceps és clau per ajudar a potenciar el gust del plat.
Bon profit i bona setmana!!
A mi m'agraden molt aquests arrossos i quan tinc miquetes de verdures també el faig.
ResponderEliminarPetons.
Una combinacion de arroz-verduras que esta muy rico y que en casa nos encanta.
ResponderEliminarFeliz semana
arròs bo de debò.
ResponderEliminarMmm....un superarròs! El proper cap de setmana vinc a dinar a casa teva!
ResponderEliminarPetonets i bona setmana,
Olga
Roser , un arroz rico , bueno y sano , un acierto
ResponderEliminarbesinos