Us haig de confessar que aquest any publicaré més receptes veganes/vegetarianes que normals. Ara us faig 5 cèntims del perquè....
Abans d'estar embarassada del Martí, vaig tenir molts problemes de mals de panxa, males digestions...que es van solucionar al moment en què em vaig quedar embarassada. El cos és molt savi, i fa uns mesos em demanava fer uns dies de dieta detoxificant. És a dir, menjar fruita i vedura durant una setmana com a mínim. Em va sentar de meravella, i de fet ho he anat practicant de tant en tant, de forma que he anat a buscar receptes aptes, tant dolçes com salades.
La d'avui no és una recepta vegana, ja que conté ou, però es podria fer substituint-lo per 3 cullerades de chia i 6 d'aigua (nosé si mai heu sentit aquesta paraula, chia, però és un ingredient molt interessant que algun dia us en parlaré).
Anem a per la recepta d'aquesta coca salada, que la podeu farcir de tot el que vosaltres volgueu.
Ingredients (per a 4-6 persones):
- 200 g farina (jo vaig utilitzar sense gluten)
- 1 sobre de llevat químic
- 3 ous
- 100 ml llet de civada (o la que tingueu)
- 50 g oli d'oliva extra verge
- Sal
- 250 g salsitxes veganes
- 1 bròquil petit
- Olives verdes
- Formatge ratllat
- Orenga
- Pipes de girasol
PER ACOMPANYAR:
Preparació:
1. Barregem amb unes varetes la farina amb el llevat, els ous, la llet, l'oli d'oliva i la sal.
2. Ho barregem fins que quedi homogeni i hi afegim el bròquil prèviament cuit 3 minuts al microones, el formatge rallat, les olives a daus, les salsitxes veganes a trossets i l'orenga al gust.
3. Evoquem la barreja a un motlle rectangular cobert amb paper de forn i hi espolsem per sobre pipes de girasol.
4. Ho deixem coure al forn preescalfat a 200ºC durant uns 35-45 minuts.
I ja el podeu degustar, tant calent, tebi com fred. Si l'acompanyeu d'una salseta pesto o una salsa de tomàquet casolana serà suprem!!!
El podeu farcir de pernil i formatge, de sobrassada....del que vulgueu, és molt versàtil i atipa moltíssim! Ideal per fer com a entrant per quan tenim molts invitats!
A disfrutar-lo!
Bon profit!
Té un tall molt maco aquesta coca. S'ha d'intentar menjar moltes verdures, encara que portar una dieta variada sense pasar-se amb alguns aliments ja està bé.
ResponderEliminarPetons.
Genial!! Gràcies als teus mals de panxa gaudirem de receptes veganes. Pintassa de coca.
ResponderEliminarJo de tu em tornaria a quedar embarassada...je, je! però bé, el menjar vegetarià està super bo! petó
ResponderEliminarUna buena coca vegetariana que también apetece tomar.
ResponderEliminarBss
Roser , que buena tiene que estar , se ve super apetecible y sana con todas las verduritas
ResponderEliminarbesinos
Está claro que comer sano siempre es importante, sobre todo si además tienes la sensación de que te sientes mejor.
ResponderEliminarEl aspecto de la coca es realmente bueno, por cierto, ya nos contarás algo más sobre la chía
Petons!!
Té un pinta espectacular aquesta coca, i tant que el cos és savi i més sovint l'hauriem d'escoltar!
ResponderEliminar