Aquesta recepta és curiós que mai l'hagi publicada. De fet, feia mooolts anys que no la feia, i és que són els primers macarrons sofregits que vaig aprendre a fer, tot just fa 11 anys!
És molt semblant als macarrons de carn de la iaia, però en aquest cas se li posa un ou per comensal, el qual es barreja amb el sofregit com si d'un remanat es tractés, sense que arribi a ser-ho!
Ingredients (per a 2 persones):
- 200g macarrons
- 1 all
- 1 ceba
- 50 ml vi blanc
- 100 g carn (picada, botifarra, llom...)
- 2 ous
- 100 g salsa de tomàquet
- Oli d'oliva
- Sal
- Formatge ratllat
Preparació:
1. Preparem el sofregit fregint a una paella l'all i la ceba tallat ben petit, amb una mica d'oli i sal. Un cop a sofregit, afegim el vi blanc i deixem que s'evapori l'alcohol, uns 5 minuts a foc mig.
2. Seguidament hi afegim la carn a trossets i, quan aquesta estigui cuita trenquem els ous a dins de la paella i remenem perquè quedi ben amalgamat amb la resta d'ingredients. A continuació afegim la salsa de tomàquet, rectifiquem de sal i reservem.
3. Bullim els macarrons. Quan aquests estiguin cuits els escorrem i els afegim al sofregit, barrejant tot el conjunt d'ingredients.
4. Posem els macarrons al forn, ben tapats de formatge ratllat per la superfície. Ho deixem gratinar uns minuts i llest per menjar!
Un plat per agafar energia o per, simplement, gaudir d'uns macarrons gratinats que venen tan de gust de tant en tant.
Bon profit!
madre mia pues se ven deliciosos!! me los anoto, en casa tienen que gustar seguro!!
ResponderEliminarun plato de los de toda la vida, en casa triunfan seguro
ResponderEliminarMira que simples y seguro que estan buenisimos , sies que eres lo mas de lo mas
ResponderEliminarbesinos guapa
Han d'estar super bons!!! ja provaré de posar-hi ou...Segur que milloren! petons
ResponderEliminarQue bo que hi ha de quedar aquest ou, Roser!! Ho provaré! petons
ResponderEliminarOoohh!!! Quins macarrons més bons!!! Molt original posar-hi l'ou!!!! Felcitats per haver pres la decisió de publicar-los!!!
ResponderEliminarSalut i petons,
Olga
Delicioso plato.Con huevo no los he probado nunca.Tomo nota
ResponderEliminarpeto
Quins senyors macarrons Roser! I és que les primeres receptes que aprenem, siguin quines siguin, tenen un regust especial, oi?
ResponderEliminarPetons!
tota la raó del món!! m'ha agradat que ho diguessis perquè no hi havia caigut, i és ben bé així! petons
EliminarM'encanten!! i és que jo sóc com la canalla... és un dels meus plats preferits!! un petó!
ResponderEliminarRequetebonssss...un platet per aquí que amb venen molt de gust.
ResponderEliminarPetonets.
Ya veo que a esta receta le tienes un cariño especial por ser de las primeras que aprendiste. Confieso que nunca he probado macarrones con huevo, será cuestión de probar...
ResponderEliminarBon cap de setmana!!!
Ostres, no he provat mai de posar ou al sofregit dels macarrons!
ResponderEliminarAquestes receptes del principi no s'han de perdre mai, oi?
Crec que no hi ha res mes bo que un bon plat de macarrons. Els teus tenen una pinta fantàstica. Bon cap de setmana. Muaks
ResponderEliminar