Buscar este blog

lunes, 2 de marzo de 2015

Macarrons de carn i ou...els primers macarrons

Aquesta recepta és curiós que mai l'hagi publicada. De fet, feia mooolts anys que no la feia, i és que són els primers macarrons sofregits que vaig aprendre a fer, tot just fa 11 anys!

És molt semblant als macarrons de carn de la iaia, però en aquest cas se li posa un ou per comensal, el qual es barreja amb el sofregit com si d'un remanat es tractés, sense que arribi a ser-ho!

Ingredients (per a 2 persones):

- 200g macarrons
- 1 all
- 1 ceba
- 50 ml vi blanc
- 100 g carn (picada, botifarra, llom...)
- 2 ous
- 100 g salsa de tomàquet 
- Oli d'oliva
- Sal
- Formatge ratllat


Preparació:

1. Preparem el sofregit fregint a una paella l'all i la ceba tallat ben petit, amb una mica d'oli i sal. Un cop a sofregit, afegim el vi blanc i deixem que s'evapori l'alcohol, uns 5 minuts a foc mig. 

2. Seguidament hi afegim la carn a trossets i, quan aquesta estigui cuita trenquem els ous a dins de la paella i remenem perquè quedi ben amalgamat amb la resta d'ingredients. A continuació afegim la salsa de tomàquet, rectifiquem de sal i reservem.

3. Bullim els macarrons. Quan aquests estiguin cuits els escorrem i els afegim al sofregit, barrejant tot el conjunt d'ingredients.

4. Posem els macarrons al forn, ben tapats de formatge ratllat per la superfície. Ho deixem gratinar uns minuts i llest per menjar!

Un plat per agafar energia o per, simplement, gaudir d'uns macarrons gratinats que venen tan de gust de tant en tant.


Bon profit!

14 comentarios:

  1. madre mia pues se ven deliciosos!! me los anoto, en casa tienen que gustar seguro!!

    ResponderEliminar
  2. un plato de los de toda la vida, en casa triunfan seguro

    ResponderEliminar
  3. Mira que simples y seguro que estan buenisimos , sies que eres lo mas de lo mas
    besinos guapa

    ResponderEliminar
  4. Han d'estar super bons!!! ja provaré de posar-hi ou...Segur que milloren! petons

    ResponderEliminar
  5. Que bo que hi ha de quedar aquest ou, Roser!! Ho provaré! petons

    ResponderEliminar
  6. Ooohh!!! Quins macarrons més bons!!! Molt original posar-hi l'ou!!!! Felcitats per haver pres la decisió de publicar-los!!!
    Salut i petons,
    Olga

    ResponderEliminar
  7. Delicioso plato.Con huevo no los he probado nunca.Tomo nota
    peto

    ResponderEliminar
  8. Quins senyors macarrons Roser! I és que les primeres receptes que aprenem, siguin quines siguin, tenen un regust especial, oi?

    Petons!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. tota la raó del món!! m'ha agradat que ho diguessis perquè no hi havia caigut, i és ben bé així! petons

      Eliminar
  9. M'encanten!! i és que jo sóc com la canalla... és un dels meus plats preferits!! un petó!

    ResponderEliminar
  10. Requetebonssss...un platet per aquí que amb venen molt de gust.
    Petonets.

    ResponderEliminar
  11. Ya veo que a esta receta le tienes un cariño especial por ser de las primeras que aprendiste. Confieso que nunca he probado macarrones con huevo, será cuestión de probar...

    Bon cap de setmana!!!

    ResponderEliminar
  12. Ostres, no he provat mai de posar ou al sofregit dels macarrons!
    Aquestes receptes del principi no s'han de perdre mai, oi?

    ResponderEliminar
  13. Crec que no hi ha res mes bo que un bon plat de macarrons. Els teus tenen una pinta fantàstica. Bon cap de setmana. Muaks

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!