Buscar este blog

lunes, 10 de noviembre de 2014

Milfulls de brandada de bacallà amb xips d'albergínia i mel

Ara us explicaré una frikada meva......m'encanten els culebrons del migdia de tv3.

Desde Poble Nou fins la Riera, els he vist tots, tots i tots!

Per això, quan vaig veure que venien el llibre de "Les tapes de la barra del Port" no vaig poder evitar comprar-lo!! Els que coneixeu i seguiu la sèrie segur que m'enteneu!

És un llibre de platets, curiosos si més no. I aprofitant que tenia unes albergínies ecològiques fantàstiques, vaig copiar literalment aquest plat....:

Ingredients (per a dues persones):

- 1 albergínia
300 g bacallà esqueixat dessalat
-150 ml oli d'oliva
- 2 grans d'all
-2 bitxos secs (opcional) 
- 2 cullerades de crema de llet
- Farina
- Mel
- Julivert sec

- Oli (per fregir) 


Preparació:

1. Per la brandada, posem l'oli a una paella i hi afegim els alls tallats i els bitxos. Ho deixem al foc fins que els alls començin a daurar-se. En aquest punt traiem els bitxos i hi afegim el bacallà. Ho deixem coure a foc lent durant uns 4 minuts.

2. Quan hagi passat aquest temps i el bacallà estigui pràcticament cuit, col·loquem aquest dins un pot per batre, juntament amb la crema de llet, meitat de l'oli i tots els trossets d'all.

3. Batem per emulsionar la brandada. Ens ha de quedar una espècies de pasta homogènea però amb una textura suficientment espesa com per untar pa. Segurament cadrà que hi afegiu més oli de la paella. Quan estigui llest ho reserveu.

4. Tallem l'albergínia en 8 rodanxes ben fines. Les enfarinem i les fregim a una paella amb l'oli ben calent.

5. Les escorrem i ja podem muntar el milfulls.

6. Començem amb una xip d'albergínia a la base del plat. Hi afegim la brandada de bacallà i una altra xip d'albergínia, i així successivament fins acabar amb 4 xips i 3 capes de brandada per persona.

7. Finalment, afegim un rajolí de mel i un polsim de julivert a sobre del milfulls i...

Llest!

Caurà més d'una recepta d'aquest llibre.....


Bon profit!

13 comentarios:

  1. Doncs molt bé per mirar els culebrons, ja que gràcies a ells han aconseguit aquest llibre, jejejeje.
    La recepta em sembla genial, me la guardo.

    ResponderEliminar
  2. TENIA CURIOSITAT PEL LLIBRE I VEIENT AQUESTA RECEPTA ENCARA EN TINC MÉS
    MOLTS PETONETS GUAPA

    ResponderEliminar
  3. Ostres... acabo de sopar i m'has fet salivar de mala manera!! aquesta tapa ha de ser més que bona, bacallà i albergínies junts... una combinació excel·lent!! i et confesso que jo també m'havia mirat totes les sèries del migdia a tv3 i ara no ho faig perquè no estic a casa, que sinó continuaria!! ;). Un petó!

    ResponderEliminar
  4. Buen montaje de plato, te ha quedado muy bonito y rico tiene que estar mucho, la brandada siempre está de vicio. Besitosssss

    ResponderEliminar
  5. Delicioso y con una presentación de lujo :) ñam ñam Buen día!!

    Recetas de una gatita enamorada

    ResponderEliminar
  6. Brandada de bacallà, albergína...ja no puc demanar més!

    ResponderEliminar
  7. Jo abans m'hi enganxava molt, també, però ara miro de no posar la televisió en aquestes hores perquè no em passi!! hahaha sinó també hi estaria ben enganxada, perquè realment estan molt bé! ;)

    La recepta que ens portes pinta boníssima, així que me l'apunto, val? I de pas també m'anoto el llibre ;)

    Un petonet bonica!

    ResponderEliminar
  8. buena combinacion y exito asegurado
    Pero

    ResponderEliminar
  9. No sigo los culebrones, pero viendo la receta tendré que hacerlo o comprarme el libro jajaja qué cosa más buena!!!!

    Abrazos

    ResponderEliminar
  10. segur que està boníssima aquesta recepta. M'encanta la idea de les xips. petonets

    ResponderEliminar
  11. jijiji... l'altre dia vaig tenir aquest llibre a les mans i vaig estar a punt de comprar-lo!
    Veient aquest plat, ja veig que l'hauré de comprar... super vistós i original!

    ResponderEliminar
  12. Doncs té bona pinta ... quan el vegi el fullejo, o sinó estaré alerta quan les vagis publicant tu.
    PTNTS
    Dolça

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!