Avui una recepta de tardor!! Botifarra i bolets, però amb un toc especial: un llit de pasta de full.
M'encanten la temporada de bolets, no per anar-los a collir no, sinó per menjar-me'ls!! Collir-los no m'ha agradat mai!
La botifarra en bolets és una recepta molt clàssica dins la cuina catalana, però la pasta de full li dóna un punt de superioritat, no trobeu?
Ingredients (per a 4 coques):
- 1 massa de pasta de full (hojaldre)
- 1 botifarra de pagès
- 300 g bolets variats (cama-grocs, rovellons)
- 1 porro
- Parmesà ratllat
Preparació:
1. Tallem la pasta de full en 4 quadrats. Els foradem amb una forquilla (per evitar que s'inflin molt), els hi escampem un bon grapat de llavors ECO-SALIM i els coem al forn a 200ºC fins que la pasta estigui daurada. Reservem.
2. En una paella amb una mica d'oli, afegim el porro talladat ben petit. Salem. El deixem coure uns minuts fins que començi a agafar color. Afegim la botifarra tallada a rodanxes i, seguidament, els bolets nets i tallats a "grosso modo", que es notin. Deixem coure tot el conjunts fins que la botifarra estigui dauradeta i reservem.
3. Per emplatar, taparem la pasta de full amb el saltejat de bolets i botifarra. Espolsarem parmesà ratllat per sobre i ho durem a gratinar uns minuts fins que es dauri lleugerament.
Ja ho podem degustar!
Us presento l'assortit de productes ecològics i saludables que m'ha fet arribar ECO-SALIM!
- Farina integral d'espelta
- Farina de blat integral
- Llenties pardines
- Arròs rodó integral
- Mill integral
- Mongeta Adzuki
- Macarrons de verdures integrals
- Bio mix 6 llavors
I aquí un detall del mix de llavors que he introduït al plat. Tot una bomba d'omega!
Un plat de tardor bonissim
ResponderEliminarCon la butifarra y las setas te ha quedado una receta muy catalana, en casa gustaría mucho
ResponderEliminarAbrazos!!!
quina coca més bona!!!!
ResponderEliminarCal aprofitar que encara hi ha bolets frescos... d'altra manera haurem de fer servir els que tenim al congelador ;-)
PTNTS
Dolça
Una coca de tardor boníssima!!! com tinc molt camagrocs igual la faig! petons
ResponderEliminarUna coca de otoño sensacional buena y sana
ResponderEliminarpeto
Jo sóc de les teves!! recolir-los no, però menjar-los si!! m'encanta aquesta combinació de bolets i botifarra (llonganissa que en diem a Lleida!) i amb la base de pasta de full la tens preparada en un tres i no res! un petó!
ResponderEliminarHola Roser que maravilla de coca de tardor , espectacular.
ResponderEliminarDebia estar buenisima.
Acabo de hacerme seguidora tuya y me quedo por aqui. Si te viene de gusto te pasas por mi blog. Petons.
Tremenda aquesta coca!!! Una combinació de les meves preferides!!! A casa meva tindria molt èxit......Petonets!!! Olga
ResponderEliminarI que n'és de bona la botifarra amb bolets i si a sobre ens hi poses aquesta pasta de full a sota, molt millor! Sí que li dóna un toc diferent i boníssim!
ResponderEliminarUn petó bonica!
Roser , buenisima esta coca , le pusiste unos ingredientes estupendos , asi que no quedara ni una miguilla
ResponderEliminarbesinos guapa
mmm.. una coca de bolets i botifarra espectacular!!!!
ResponderEliminarAquesta coca no pot fallar t'he de ser boníssima!!!
ResponderEliminarque coca tan rica, felcidades por esta estupenda receta, besitos
ResponderEliminarQuin plat més bo amb lo que m'agraden a mi els plats tipus coca!!!
ResponderEliminarpetonets guapa
Buenas noches Roser. Que extraordinaria y deliciosa coca que has preparado, tiene que estar de vicio con esa morcilla y las setas variadas que has utilizado.
ResponderEliminarUnos productos muy buenos estos que nos presentas.
Un beso Paco