Tinc una notícia per vosaltres!!!
Des de principis d'octubre fins a finals de desembre estaré fent un stage al restaurant que molts coneixeu, Ca l'Esteve (on el xef és en Xesco Gastromimix).
Des de principis d'octubre fins a finals de desembre estaré fent un stage al restaurant que molts coneixeu, Ca l'Esteve (on el xef és en Xesco Gastromimix).
Les pràctiques només les faig el cap de setmana, ja que de dilluns i divendres treballo, això em suposa 2 mesos plens de feina i de noves experiències.
El primer dia ja va ser tota una odissea. Vaig arribar a la cuina i ja em van ensenyar a preparar amanides, a emplatar-les per anar al client, i a saber tallar bé amb el ganivet (cosa que jo sóc una experta en tallar-me).
Espero aprendre moltes coses noves....
També vaig participar a un curs d'arrossos al Taller Sabores, que imparteix el mateix Xesco (Gastromimix).
Allà vam aprendre a fer 3 tipus d'arròs: el sec, el cremós i a la llauna. Tots 3 imprescindibles a la cuina. Aquí us deixo uns quants tastets........
L'arròs cremós de ceps i llardons
També vaig participar a un curs d'arrossos al Taller Sabores, que imparteix el mateix Xesco (Gastromimix).
Allà vam aprendre a fer 3 tipus d'arròs: el sec, el cremós i a la llauna. Tots 3 imprescindibles a la cuina. Aquí us deixo uns quants tastets........
L'arròs sec o paella, amb sèpia i tinta negra
L'arròs a la llauna de calamars i safrà
L'arròs cremós de ceps i llardons
I aquí el nostre experiment d'arròs sec fet a casa. No ens hi vam matar, ho reconec. És a dir, no vam fer el sofregit del segle ni el brou de l'any, no, aquesta paella (recipient) no feia ni 30 minuts que l'haviem comprat, però voliem, necessitàvem fer una paella, un arròs sec i "suelto" ple d'aroma i amb un bon socarrat.
I per ser la primera paella que fem, no ens va quedar gens malament.
Ingredients (per 3 persones):
- 210 g d'arròs bomba
- 750 ml de caldo de peix ANETO
- 200 g sofregit de tomàquet casolà
- 150 g mongeta tendra
- 2 sèpies
- Oli d'oliva
- Sal
Preparació:
1. Posem a bullir el caldo.
2. A part, en un cassó, daurem la sèpia tallada a dauets ben petits. Un cop daurada hi afegim el sofregit de tomàquet i deixem coure uns minuts. Reservem.
3. A la paella hi evoquem unes dues cullerades d'oli i, seguidament, hi afegim l'arròs, salem i donem unes voltes per tal de que començi a agafar color. Un parell de minuts després hi afegim TOT el caldo de cop, que estarà bullint, i el sofregit amb la sèpia.
A partir d'aquest moment ja podem comptar 18 minuts de cocció.
4. Repartim tots els ingredients per la paella i ho fiquem al forn a 210ºC fins que hagin passat els 18 minuts.
5. Un cop l'arròs cuit, si ha quedat una mica de líquid o volem que quedi socarrat, només hem de ficar la paella al foc i donar-li canya perquè, en poc temps, s'absorbeixi el caldo i començi a xispejar la base de la paella. Ens quedarà un arròs ben sec i amb el punt ideal de socarrat.
I ja podem emplatar-la!
Recordeu d'escampar el socarrat per tot arreu, perquè tothom en tingui una mica!
A la propera el farem amb la salsa de sofregit al moment....cada cosa necessita el seu temps.
Bon profit!
3. A la paella hi evoquem unes dues cullerades d'oli i, seguidament, hi afegim l'arròs, salem i donem unes voltes per tal de que començi a agafar color. Un parell de minuts després hi afegim TOT el caldo de cop, que estarà bullint, i el sofregit amb la sèpia.
A partir d'aquest moment ja podem comptar 18 minuts de cocció.
4. Repartim tots els ingredients per la paella i ho fiquem al forn a 210ºC fins que hagin passat els 18 minuts.
5. Un cop l'arròs cuit, si ha quedat una mica de líquid o volem que quedi socarrat, només hem de ficar la paella al foc i donar-li canya perquè, en poc temps, s'absorbeixi el caldo i començi a xispejar la base de la paella. Ens quedarà un arròs ben sec i amb el punt ideal de socarrat.
I ja podem emplatar-la!
Recordeu d'escampar el socarrat per tot arreu, perquè tothom en tingui una mica!
A la propera el farem amb la salsa de sofregit al moment....cada cosa necessita el seu temps.
Bon profit!
Roser, aquest plat d'arròs està per llepar-se els dits i no deixar ni un gra.
ResponderEliminarOstres Roser, enhorabona!! Me n'alegro molt per tu, espero que et sigui molt profitós l'stage, i ens vagis explicant els teus progressos!
ResponderEliminarI per començar, veig que vas per feina, amb aquesta paella exprés tan estupenda!
Petons!!
Roser, segur que aprendràs molt en aquest stage. Aquesta paella de arros te de ser boníssima.
ResponderEliminarEnhorabona per aquestes pràctiques guapa! Segur que les aprofitaràs i en gaudiràs al màxim!!
ResponderEliminarI què dir d'aquets arrossos i del que vau preparar a casa? Doncs que tots tenen una pinta de 10 i aquest últim, per molt que diguis, fa una pinta fabulosa i el sucarrat...nyam!!
Una abraçada Roser!
ostres, de veritat fas un satge amb en Xesco???? Uau, aprendràs un munt, ja ho veuràs! Encara que vaig una mica enfeinada, segur que valdrà la pena. Enhorabona!
ResponderEliminarsi noia!!! estaré dos mesos a tope però em vé molt de gust!! ja us explicaré!! gracies!! :)
EliminarAunque no entiendo la receta, ,la pinta es muy buena y seguro que estos arroces estan todos buenísimos.besinos
ResponderEliminarEspero que te vaya muy bien con esta nueva experiencia, que aprendas muchas cosas y las compartas con nosotros, como tu receta de arroz, que se ve irresisitble
ResponderEliminarAbrazos y buena semana
Que bé Roser! segur que aprendràs moltíssim! valdrà la pena els dos intensos mesos que t'esperen!!! et tocarà passar-nos les receptes, eh??? petó i que vagi molt bé!!
ResponderEliminarOstras que bien Roser con Xesco aprenderas mucho y ademas de buen cocinero es una excelente persona,al que tengo el gusto de conocer.Tambien estuve en un taller en sabores de arroces y los borda.
ResponderEliminarVenga a disfrutar de la experiencia
Petons
Roser . seguro que estas aprendiendo un monton , este arroz tiene una pinta tremenda
ResponderEliminarbesinos guapa
No sé si us hi vau matar o no, però l'aspecte és genial!! ja tinc ganes de que ens vagis ensenyant tot el que aprendràs al restaurant, quina stage més interessant! un petó!
ResponderEliminar