Ara que és temporada de codony, potser que li donem sortida no??
A mi no m'agrada el clàssic "dolç de codony". Massa sucre, massa empalagós. Quan compro codonys, o són per fer-ne compota o en faig maionesa, o allioli.
De veritat que qui no ho conegui, ja triga a fer-ho. És una salsa boníssima i super sana, més que l'allioli en sí i tot, perquè reduïm una mica el greix. Ara veureu!
Ingredients:
- 200 g codony cuit
- 50 g aigua
- 50 g oli oliva extra
- 1 gra d'all
- sal
- suc de llimona
Preparació:
1. Primer de tot, pelarem i tallarem a trossos el codony i el posarem a bullir durant uns 15 minuts, fins que estigui totalment tou.
2. El deixem refredar i pesem tots els ingredients a un vas de batedora, i batim fins que ens quedi una textura tipus maionesa, o allioli. Ha de quedar lligada. Es fa en menys d'un minut, i no es talla mai perquè no conté ou.
Mireu quin plat més socorrit m'he fet amb aquest allioli!!!
Feu-lo perquè us encantarà i sorprendrà!!
A mi m'encanta!
Bon profit i bon pont!!!!
M encanta aquest all i oli
ResponderEliminarTinc ganes de tastar aquest all-i-oli, sense necesitat d'ou.
ResponderEliminarPetons.