Estem a la recta final de la temporada de les carxofes, i per això us volia mostrar un plat que m'encanta i que vaig descobrir fa poc, les carxofes (de l'hort del meu pare) amb gambes i cloïsses.
Tota una delícia! I encara més quan les carxofes les conreen els teus i saps tot el que li posen: aigua amb sabó!! Aquest és el pesticida que sempre funciona!! Això si, no us espereu unes carxofes gegants, per fer al forn o la brasa, no, són unes mini carxofetes, molt tendres, ideals per acompanyar o passar per la paella amb una miqueta d'oli!!
Ingredients (per a 2 persones):
- 400 g de carxofes (ja netes, només el cor)
- 1 ceba tendre
- 1 gra d'all
- 100 g espinacs
- 150 g gambes pelades congelades (però maques...no les mini, la pela és la pela)
- un grapat de cloïsses (congelades també, si no tens temps ni ganes de netejar-les)
- Julivert fresc
- 500 ml caldo de peix ANETO
- Vi blanc
- Oli d'oliva
- Sal
Preparació:
1. Primer, fem un sobregit amb la ceba i l'all, en una paella amb una mica d'oli i sal. Quan es començi a daurar afegim un rajolí de vi blanc i deixem que s'evapori.
2. Seguidament afegim els espinacs, les carxofes netes i el caldo de peix. Tapem i ho deixem coure 20 minuts.
3. Uns 5 minuts abans de parar la cocció, afegim les cloïses directament del congelador i les gambes descongelades prèviament. Deixem coure 5 minuts més amb la paella mig tapada.
4. Finalment destapem i hi afegim el julivert picat! I a taula!
Un manjar lleuger però ple de sabor!!
I també serveix per endur-se com a taper a la feina (jo ho he fet!!)
Bon profit!
Boníssima combinació, Roser!! A casa també la fem, sempre triomfa!! aprofitant els últims dies de carxofes!!! petons
ResponderEliminarQuin luxe tenir carxofes a l'hort!! igual que aquesta combinació, també em sembla de luxe, ha d'estar boníssima!! un petó!
ResponderEliminarUna delicia, m'agrada tots el ingredients que porte la recepta, exit asegurat, petons
ResponderEliminarM'encanta la combinació, un mar i muntanya deliciós.
ResponderEliminarI amb carxofes de l'hort del teu pare, segur que molt més bo! ;)
Pero que maravilla de plato, delicioso. Roser coincidimos en alimento esta semana y también en que nuestros padres nos abastecen de productos de la huerta. Qué suerte tenemos cari, !!esto no tiene precio!! Besos
ResponderEliminarUn plat molt bo Roser!! i quin luxe poder-lo fer amb carxofes de l'hort del teu pare! petó
ResponderEliminarAmb lo molt que m'agraden a mi les carxofes i mai les he provat amb petxines i gambes, de fet crec que només les he provat amb bacallà, així que ha e ser una delícia i més si tens la sort que les protagonistes siguin "fetes a casa"
ResponderEliminarmmmm, hi afegiré les gambetes!!! Jo normalment només les faig amb cloïsses però així encara han de ser millors.
ResponderEliminarPTNTS
Dolça
Roser fantastica combinacion¡¡
ResponderEliminarpeto
Aprovechando el final de temporada de las alcachofas has combinado perfectamente los ingredientes para conseguir un plato muy atractivo
ResponderEliminar¡Abrazos!
És un d'aquells plats que SEMPRE em venen de gust...
ResponderEliminarAmb el que m'agraden les carxofes, aquest any hem consumit més aviat poques a casa... i aquesta combinació em sembla ideal per començar a acomiadar-nos d'elles fins la temporada que ve!
ResponderEliminarPetons!
Buenas tardes Roser. Que delicia de plato que nos dejas hoy, estos corazones de alcachofas, con esas almejas y las gambas son todo un lujo para el paladar.
ResponderEliminarUn beso Paco
Mar i muntanya!!! i jo que em pensava que ja feia dies que estava acabada la temporada de carxofes...
ResponderEliminarRoser ,un platro buenisimo con uan mezcla de sabores muy especiales
ResponderEliminarbesinos guapa
Un plat excel·lent!!! I més si les carxofes són de l'hort!!! Un mar i muntanya ben combinat!
ResponderEliminarPetons,
Olga
Ostres! una combinació fantastica!, m´encanten les carxofes, llástima que a casa no agraden, però aquesta recepta l´apunto, ni que sigui només per mí, te una pinta boníssima!!
ResponderEliminarmoltes gràcies Roser!
una abraçada
Una combinaciò mes que bona, bonissima.
ResponderEliminar