Buscar este blog

lunes, 12 de mayo de 2014

Carxofes amb gambes i cloïses

Estem a la recta final de la temporada de les carxofes, i per això us volia mostrar un plat que m'encanta i que vaig descobrir fa poc, les carxofes (de l'hort del meu pare) amb gambes i cloïsses.

Tota una delícia! I encara més quan les carxofes les conreen els teus i saps tot el que li posen: aigua amb sabó!! Aquest és el pesticida que sempre funciona!! Això si, no us espereu unes carxofes gegants, per fer al forn o la brasa, no, són unes mini carxofetes, molt tendres, ideals per acompanyar o passar per la paella amb una miqueta d'oli!! 

Ingredients (per a 2 persones):

- 400 g de carxofes (ja netes, només el cor)
- 1 ceba tendre
- 1 gra d'all
- 100 g espinacs
- 150 g gambes pelades congelades (però maques...no les mini, la pela és la pela)
- un grapat de cloïsses (congelades també, si no tens temps ni ganes de netejar-les)
- Julivert fresc
- 500 ml caldo de peix ANETO
- Vi blanc
- Oli d'oliva
- Sal


Preparació:

1. Primer, fem un sobregit amb la ceba i l'all, en una paella amb una mica d'oli i sal. Quan es començi a daurar afegim un rajolí de vi blanc i deixem que s'evapori.

2. Seguidament afegim els espinacs, les carxofes netes i el caldo de peix. Tapem i ho deixem coure 20 minuts.

3. Uns 5 minuts abans de parar la cocció, afegim les cloïses directament del congelador i les gambes descongelades prèviament. Deixem coure 5 minuts més amb la paella mig tapada. 

4. Finalment destapem i hi afegim el julivert picat! I a taula!

Un manjar lleuger però ple de sabor!!

I també serveix per endur-se com a taper a la feina (jo ho he fet!!)

Bon profit!

18 comentarios:

  1. Boníssima combinació, Roser!! A casa també la fem, sempre triomfa!! aprofitant els últims dies de carxofes!!! petons

    ResponderEliminar
  2. Quin luxe tenir carxofes a l'hort!! igual que aquesta combinació, també em sembla de luxe, ha d'estar boníssima!! un petó!

    ResponderEliminar
  3. Una delicia, m'agrada tots el ingredients que porte la recepta, exit asegurat, petons

    ResponderEliminar
  4. M'encanta la combinació, un mar i muntanya deliciós.
    I amb carxofes de l'hort del teu pare, segur que molt més bo! ;)

    ResponderEliminar
  5. Pero que maravilla de plato, delicioso. Roser coincidimos en alimento esta semana y también en que nuestros padres nos abastecen de productos de la huerta. Qué suerte tenemos cari, !!esto no tiene precio!! Besos

    ResponderEliminar
  6. Un plat molt bo Roser!! i quin luxe poder-lo fer amb carxofes de l'hort del teu pare! petó

    ResponderEliminar
  7. Amb lo molt que m'agraden a mi les carxofes i mai les he provat amb petxines i gambes, de fet crec que només les he provat amb bacallà, així que ha e ser una delícia i més si tens la sort que les protagonistes siguin "fetes a casa"

    ResponderEliminar
  8. mmmm, hi afegiré les gambetes!!! Jo normalment només les faig amb cloïsses però així encara han de ser millors.
    PTNTS
    Dolça

    ResponderEliminar
  9. Roser fantastica combinacion¡¡
    peto

    ResponderEliminar
  10. Aprovechando el final de temporada de las alcachofas has combinado perfectamente los ingredientes para conseguir un plato muy atractivo

    ¡Abrazos!

    ResponderEliminar
  11. És un d'aquells plats que SEMPRE em venen de gust...

    ResponderEliminar
  12. Amb el que m'agraden les carxofes, aquest any hem consumit més aviat poques a casa... i aquesta combinació em sembla ideal per començar a acomiadar-nos d'elles fins la temporada que ve!

    Petons!

    ResponderEliminar
  13. Buenas tardes Roser. Que delicia de plato que nos dejas hoy, estos corazones de alcachofas, con esas almejas y las gambas son todo un lujo para el paladar.
    Un beso Paco

    ResponderEliminar
  14. Mar i muntanya!!! i jo que em pensava que ja feia dies que estava acabada la temporada de carxofes...

    ResponderEliminar
  15. Roser ,un platro buenisimo con uan mezcla de sabores muy especiales
    besinos guapa

    ResponderEliminar
  16. Un plat excel·lent!!! I més si les carxofes són de l'hort!!! Un mar i muntanya ben combinat!
    Petons,
    Olga

    ResponderEliminar
  17. Ostres! una combinació fantastica!, m´encanten les carxofes, llástima que a casa no agraden, però aquesta recepta l´apunto, ni que sigui només per mí, te una pinta boníssima!!
    moltes gràcies Roser!

    una abraçada

    ResponderEliminar
  18. Una combinaciò mes que bona, bonissima.

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!