Doncs és un dos en un, perquè aprendreu a fer la pasta choux, que és la massa de les lioneses i, alhora, aprendreu a fer una crema pastissera de préssecs.
Fa uns anys que van tancar la meva pastisseria preferida, on absolutament cada pasta era per llepar-se'n els dits. Hi havia una pasta en qüestió que em fascinava: una mena de xuixo obert pel mig i farcit de crema i nata, la barreja era deliciosa.
Com que encara no m'atraveixo amb la massa dels xuixos, us proposo aquesta pasta molt més fàcil i més light, ja que no va fregida, amb nata i crema, però una crema especial per la "cuina amb préssecs".
Ingredients (per a 3-4 pastissets):
PER LA PASTA CHOUX:
- 100 ml aigua o llet soja
- 50 g mantega
. 80 g farina
- 2 ous
- 200 ml nata per muntar (35% MG)
- 1 cs sucre
PER LA CREMA DE PRÉSSEC:
- 150 g préssec
- 100 ml llet
- 1 ou
- 40 g sucre
- 20 g maicena
- Sucre glaç i menta (decorar)
Preparació:
1. Primer farem la crema, triturant el préssec amb la llet, l'ou, el sucre i la maicena. Ho posarem al foc, remenant constantment, fins que començi a bullir. Apartem del foc i reservem.
2. Muntem la nata, que ha d'estar ben freda (recent sortida de la nevera), juntament amb el sucre, fins que monti. Reservem a la nevera.
3. Per la pasta choux, posem l'aigua o la llet de soja (en aquest cas he posat llet de soja), al foc, juntament amb la mantega. Remenem i quan començi a bullir apartem i afegim la farina de cop. Remenem amb una cullera de fusta fins que la massa se separi de les parets. Afegim un ou i el incorporem a la massa fins que aquesta es torni a secar, desenganxar de les parets. Afegim l'altre ou i fem el mateix que l'anterior.
4. Sobre una placa forrada amb paper de forn, posem tires de la massa choux, que haurem introduit dins una màniga pastissera, o una bossa de congelació. Les tires seran de la mida que vosaltres desitgeu, però han d'estar separades unes de les altres.
5. Deixem coure els pastissets a 250ºC durant uns 20 minuts, fins que agafin un to daurat.
6. Un cop freds, els obrim per la meitat i els farcim de la crema de préssec i de la nata muntada.
7. Si volem, espolvorem sucre glaç i decorem amb una mica de menta.
Un postre de diumenge, dels que m'agraden!
Si voldrieu que la crema fos de xocolata, substituïu el préssec per llet i hi afegiu dues cullerades de cacao en pols, o uns trossets de xocolata directament al cassó, perquè es desfacin.
Bon profit!!
Uauu!!! Quin pecat!! Però qui es podria resistir...crec que ningú! T'ha quedat genial!Petons
ResponderEliminarJolin niña que pinta tiene, te sobra alguno para el café de la tarde. Besitos
ResponderEliminarJa ho crec que són unes bones postres!!!! Però no em faria res menjar-ne un per esmorzar i un altre per berenar, jeje...
ResponderEliminarPetons
OHHHHHHHHHH!!!!!!! No m'agrada gens la trufa i quasibé gens la crema, però en versió préssec, segur que m'encanta! Quina idea més bona pels que aburrim els farcits habituals! jeje
ResponderEliminargenial amb la crema de pressec
ResponderEliminarMe encantan Roser, esta es una de las masas que más me gustan
ResponderEliminarBesitos
T'han quedat molt be aquest Pastissets de pasta choux amb nata i crema de préssec, als faré!!!!
ResponderEliminarParece que vengan de la pastelería. Te han quedado estupendos.
ResponderEliminarPetons.
JUEGO DE SABORES
Nyam, nyam! visca l'aprofitament dels préssecs! ;)
ResponderEliminarPetonets
Sandra
Ostres, te una pinta irresistible!!! I que bona la crema de préssecs!!! Petonets
ResponderEliminarSegur que la crema de prèssec la faig ja!!!
ResponderEliminarM'encanten els prèssecs i combinats amb la pasta choux ha de ser....ummmmm!
Petonets.
te cojo uno para el café que se ven riquisimos
ResponderEliminar¡¡besoss¡¡
Qué pinta Roser, llevo un montón de tiempo sin hacer masa choux y es que está rica de verdad, con lo que le pongas está buena. Yo esta semana también he publicado postre con melocotón, no falla. Un abrazo guapa
ResponderEliminarM'haig d'atrevir amb la pasta choux!! A veure si ho faig!!!
ResponderEliminarRoger
Roser ,que pastelitos tan buenos y esa crema de melocoton tiene que ester de fabula ,hummm
ResponderEliminarbesinos
semblen fets de pastisseria, bonissims
ResponderEliminarD'això se'n diuen "palos" a la pastisseria. Els "eclairs" son igual però en miniatura....i la lionesa rodona.
ResponderEliminar