Buscar este blog

sábado, 12 de marzo de 2011

Panini de cereals amb albergínia i formatge

Ahir erem divendres, és a dir, inici de cap de setmana, i que millor per començar-lo crospint-me una bona torrada com déu mana....
Havia pensar en elaborar una pizza casolana però, sincerament, la gana va guanyar a la mandra, i com que vaig trobar aquest pa amb tants nutrients vaig pensar, millor transformo la pizza en un panini!! I així ha estat. Aquest n'ha estat el resultat:

Ingredients (per 1 persona o 2):

- Una barra de pa de cereals de 400 g

- 2 cullerades superes de tomàquet fregit solis

- 3 lonxes de formatge emmental

- 5 rodanxes d'albergínia ben finetes

- 2 lonxes de pernil dolç

- 50 g de formatges variats ratllats per amanides

- Herbes de provença

- Oli d'oliva


Preparació:

1. Primer es talla la barra de pa per la meitat, i es reserva una d'elles.

2. Amb l'altra meitat, s'unta primer de tot amb el tomàquet, seguit pel formatge en lonxes i les rodanxes d'albergínia que prèviament hem cuit a la planxa amb una mica d'oli. Per sobre hi posem el pernil dolç tallat a trossets, els formatges ratllats variats i les herbes de provença.

3. Amb el foc preescalfat a 180º, introduïm el panini i ho deixem coure uns 10 minuts, fins que el
formatge està desfet i una mica gratinat.

4. Ja només quedarà treure'l de forn i ja estarà llest per servir.

Que profiti i compte amb l'empatx!!



Una recomenació sí que faria sobre aquest plat, si us mengeu la mitja barra sencera i sentiu que us heu quedat molt plens, de postres us preneu una infusió de menta i regalèssia, que fa meravelles i veureu com de seguida se us passa la indigestió.

Ara toca calcular calories....

Calories per ració de mitja barra de pa: 1125 calories

Observacions: Penseu que una pizza pot arribar a tenir-me més, tot i que la mitjana tenen sobre unes 1100 aproximadament.

Si no esteu a règim, de tant en tant va bé donar-se algun caprici, que a la vida hem vingut a disfrutar, no a patir!! Però com he dit, de tant en tant....

Fins la pròxima!!!

miércoles, 5 de enero de 2011

MENÚ DEL MEU ANIVERSARI 26

Ja és any nou (2011) i jo porto nosé quants mesos sense introduir una recepta, així que aprofito aquests dies que tinc de festa per anar introduint noves elaboracions, sobretot les que vaig preparar pel dinar íntim d'ahir!!

Aquí us en deixo un parell, perquè les pogueu probar el dia de reis...que ja s'acaben els tiberis, per fi!!

APERITIUS:

CANAPÉ DE FOIE


Ingredients:

- Crosanets petits (dos per persona)
- Mousse de foie (10 g
per persona)
- Ceba fregida comerciatzada
- Ou filat


Preparació:

- Tallar per la meitat els crosanets i farcir-los de la mousse de foie, una mica de ce
ba fregida per sobre, i finalment, l'ou filat.
Tancar amb l'altra meitat i col·locar-hi un escuradents per tal que no es desmonti.


Ben fàcil i molt bo!!!



VOL-AU-VENTS DE SOBRASSADA


Ingredients:

- Vol-au-vents minis comerciatzats
- Formatge de cabra
- Sobrassada
- Mel
- Pinyons

Preparació:

- Amb molt de compte (ja que els vol-au-vents són molt delicats), posar una miqueta de formatge de cabra al fons, a sobre una miqueta de sobrassada de qualitat, i finalment un parell de pinyons a cada un, amb unes gotetes de mel per donar-li un toc brillant i un gust dolçet (sense passar-se).

- Introduir al forn precalentat a 180º durant 5 minuts, i servir seguidament.

És un aperitiu molt senzill però què al paladar és una delícia!!

Bon profit i bones festes!!!

domingo, 29 de agosto de 2010

CUINA MARROQUINA: FALAFEL


Com que m'agrada tant innovar i probar nous plats d'altres països i costums, acostumo a fer, de tant en tant, un sopar temàtic, és a dir, un sopar basat en plats típics d'algun país.
Aquesta vegada ha tocat la cuina del marroc.

El sopar va constar de 3 plats, dos dels quals són molt coneguts i un postre molt especial perquè vaig haver d'improvisar amb els ingredients que tenia a mà però finalment em va sortir un postre molt interessant i realment bo.


Avui començaré explicant-vos el primer plat, que en realitat és un aperitiu: el FALAFEL!!!

INGREDIENTS (per 4 persones)

Per la croqueta de cigrons:
- 1 pot de conserva de 400 g de cigrons cuits

- 1/4 de ceba tendra

- 1 all petit

- 1 cp de julivert

- 1 miqueta de cumí mòlt, pebre dolç, curry, sal i pebre

- Farina i sèsam (per arrebossar)

- Oli d'oliva (per fregir)

Per la salsa de iogurt:
- 1 iogurt natural

- 100 g de maionesa (pot ser industrial, i fins i tot light)

- espècies al gust: julivert, cumí, pebre, curry, menta, cibulet



PREPARACIÓ

- Per la salsa de iogurt: mesclar en un bol el iogurt sencer amb la maionesa i totes les espècies. Deixar reposar a la nevera

- Pel falafel de cigrons: Introduir en una trituradora tots els ingredients i triturar fins que quedi una pasta compacta.

- Fer formes de croqueta aixafada, o la forma que vulgueu, passeu-la per farina i sèsam i fregiu a foc fort volta i volta (ja que els ingredients de l'interior ja estan cuits)

- Deixar escòrrer l'excès d'oli amb paper absorvent.

Emplatar i llest per tastar!!


Calories per ració: 200 kcal aproximadament, depenent de la quantitat de salsa que es mengi, es pot elaborar una versió light si la maionesa i el iogurt també ho són.



viernes, 20 de agosto de 2010

Salmó a la planxa amb amanideta d'estiu


Aquest és un plat que vaig veure a un programa de cuines del canal "Estil9", anomenat "Plats", i que jo l'he adaptat una mica al meu gust.

És un plat molt refrescant on l'ingredient principal és el salmó, però amb un acompanyament que fa resaltar-li el gust i, alhora, refresca.

Espero que el tasteu abans que s'acabi l'època de la síndria, de la qual en sóc una gran fan!!

INGREDIENTS (per 1 persona)

- 150 g de salmó fresc o congelat (el llom molt millor)

- 100 g de síndria

- 100 g de tomàquet

-10 g de pinyons

- alfàbrega

- 1 cs d'oli

-vinagre de mòdena

-sal maldon

PREPARACIÓ

- Tallar a daus petits la síndria (vigilant de treure-li les llavors), el tomàquet sencer i l'alfàbrega.

- Deixar la barreja macerar amb l'oli, el vinagre i la sal, a més a més dels pinyons.

- Seguidament, fer a la planxa el salmó sense oli (important, el salmó ja és suficientment greixós), volta i volta, vigilant que dins quedi un pèl cru, amb tot el gust i aroma. Quan estigui cuit posar-hi la sal maldon.

- Emplatar tot el conjunt i...llest per assaborir-lo!!

Que profiti!!!


Observacions: si no t'agrada la síndria, pots variar l'amanida posant altres fruites o verdures, com pebrot verd, ceba tendra i tomàquet.... el que vulguis, imaginació al poder!

Calories per ració: 350 calories. És un plat ideal per a dietes d'aprimament.

lunes, 16 de agosto de 2010

CROISSANTS

És estiu i tota cuca viu, i jo tinc tot el temps del món per fer investigacions culinàries!

Aquesta vegada li ha tocat el torn als croissants. Ja feia molt de temps que volia fer croissants autèntics (sense haver d'utilitzar la pasta de full dels supermercats) però mai em decidia, és clar, per la falta de temps.

Doncs ja he aconseguit el meu objectiu i han quedar realment bons.

La recepta l'he tret de la web "directo al paladar", on està molt ben explicat i és difícil equivocar-se.

Per més ajuda hi ha un video al youtube (en realitat en són 3) que també us pot servir. L'enllaç és:


No us desanimeu si veieu que sembla molta feina, perquè no n'és tanta i el resultat és espectacular, almenys, ja que menjeu broixeria, que sigui feta de forma cassolana.
Els podeu farcir tant de dolç com salat ja que la massa té poc sucre , així els podeu adaptar al vostre gust.

Aquí us deixo algunes fotos perquè us agafi ganes de prova'ls!!

Bon profit!!

Els croissants abans d'entrar al forn

Mmmmm....calentets i a punt per ser tastats


Que vagin de gust!!!!

Observacions: Són fantàstics sucats amb xocolata desfeta... o suís, ja total...
Calories per ració: Bastantes, però per un dia... a disfrutar que la vida són 4 dies i 3 de règim! ;)

viernes, 13 de agosto de 2010

Fideuada


Aquesta és una recepta per gaudir-la un dia de diumenge, amb una bona sangria de cava!!!

És la primera fideuà que he fet a la meva vida i, per ser la primera, em va quedar força bona.

Aquí va la recepta!!






INGREDIENTS (per a 2 persones)

- 200 g de fideus del número 2
- 1 pebrot verd
- 1/2 pebrot vermell
- 1 ceba
- 1 all
- 100 g de xampinyons o gírgoles
- 1 tomàquet trinxat sencer
- 100 g de gambes i musclos (la carn)
- 3 rodanxes de rap
- 500 ml de caldo de peix
- 1 cullerada d'oli


PREPARACIÓ

- Tallar les verduretes ben petites. Encendre el forn a 250º al gratinador.

- Posar la cullerada d'oli en una paella i tirar l'all i la ceba. Deixar fins que agafin un color doradet. En aquell moment tirar els pebrots, els bolets i el tomàquet ( amb aquest ordre)

- Un cop passats 15 ', quan la verdura estigui feta, tirar-hi els fideus i remenar perquè s'impregnin de tots els sabors dels vegetals

- Evocar-hi els 500 ml del caldo calent, i un cop agafat el bull, introduir el marisc i el rap. Deixar bullir 5 minuts.

- Un cop passats els 5 minuts, introduir la paella al forn i deixar 5 minutets més, veureu que els fideus s'hauran begut l'aigua i alguns hauran quedat "tiesos" a causa del gratinat.

I ja estarà llest! Que profitii!!

Observacions: Acompanyar aquesta fideuà amb un bon allioli (casolà o industrial, com més us agradi)
Calories per ració: 700 calories aproximades, sense tenir en compte l'allioli!!!

Nota: podeu fer més lleugera aquesta recepta disminuint a la meitat la quantitat de fideus i augmentant la quantitat de verdures.

martes, 10 de agosto de 2010

I la primera recepta és....AMANIDA "SALPICÓN" DE MARISC



Aquesta, doncs, és una recepta que fa anys volia tastar (i mira que n'és de famosa) i mai havia tingut ocasió, així que ja la teniu, la meva amanida tipus "salpicón" de marisc.

Que la disfruteu!!!!
INGREDIENTS (per a 4 persones)

- 2 patates mitjanes bullides
-1 pebrot verd italià
- 1/2 pebrot vermell
- 1 ceba tendra
- 150 g de gambetes congelades
- 150 g de musclus congelats
- 2 llaunes de tonyina al natural
- Olives 10
- Tomàquet trossejat
- Vinagreta : oli (2 cullerades soperes), vinagre (2 cullerades soperes), sal maldon i pebre

PREPARACIÓ

- Trossegem les patates a dauets, i fem el mateix amb els pebrots, la ceba, les olives i el tomàquet

- A part, cuinem a una cassó amb un dit d'aigua bullint les gambetes i els musclos

- Barregem en un bol tota la verdura amb els fruits del mar i amanim amb la vinagreta d'oli, vinagre, sal maldon i pebre

- Deixem refredar a la nevera i ja estarà llest per tastar-ho!!!


Observacions: Perfecte per a un dia calorós o un post-platja
Calories per ració: 250 calories aproximadament