Buscar este blog

jueves, 28 de junio de 2012

Moussaka vegetariana

No sé si ho he dit, però l'albergínia és la meva verdura preferida. M'agrada cuita de totes les maneres possibles, des de farcida fins al paté.

Avui us presento un plat grec, la moussaka, que representa una lasanya, amb capes d'albergínia enlloc de pasta. Farcida d'un sofregit de carn, napada amb beixamel i gratinada amb formatge.

La meva és una versió light, sense beixamel ni formatge, apte per tothom, inclòs per vegetarians, ja que està elaborada amb soja texturitzada, una font de proteïna per als vegetarians.

És un plat ideal per l'estiu, perquè és una versió lleugera i gustosa.....només cal que en feu la prova!!

Ingredients:

- Albegínia
- Soja texturitzada
- Xampinyons
- Ceba
- Salsa de tomàquet
- Olives sense pinyol
- Sal i pebre
- Oli
- Porradell, julivert, sèsam (decorar)


Preparació:

1. Tallem les albergínies a rodanxes més o menys iguals, i les passem per la paella, amb una mica d'oli, volta i volta, fins que agafin color.

2. Posem ceba a daurar-se en una paella amb oli, sal i pebre, juntament amb els xampinyons tallats i la soja texturitzada.

3. Quan la soja absorbeixi la humitat de la resta d'ingredients, afegirem les olives tallades i la salsa de tomàquet. Deixarem coure 5 minuts més i apaguem el foc.

4. Emplatem alternant capes d'albergínia i sofregit de soja. Acabem la lasanya amb una capa d'albergínia. 

5. Ho decorem amb porradell, sèsam i/o julivert....... i llestos!!

Si volem, podem fer una beixamel lleugera i gratinar-ho amb una mica de formatge. Jo us he presentat la versió light i més fresqueta per aquestes èpoques.

Bon profit!!

28 comentarios:

  1. Ohhhh me encanta la presentación que le has dado a la musaka y la musaka tambien me gusta un montón, este año todavia no la he hecho. Besitos

    ResponderEliminar
  2. has preparat una musaka molt bona, i sense beixamel més lleugera i ideal per a l'estiu

    ResponderEliminar
  3. Pues para ser vegetariana tiene una pinta muy rica, besos

    ResponderEliminar
  4. Pedazo montadito de berenjena , que apetecible.... Bss

    ResponderEliminar
  5. t'ha quedat de luxe una presentació fabulosa i molt sana

    ResponderEliminar
  6. Que bo i que fresquet ha de ser aquest plat. A casa amb aquesta calor ens ve molt de gust menjar verdura i aquesta serà una bona opció
    Petonets. MAR, de EQNME

    ResponderEliminar
  7. M'agrada molt aquesta versió més suau... pq m'agraden les albergínies de qualsevol manera. Petons

    ResponderEliminar
  8. Una presentación inmejorable y además seguro que estara buenisimo!! Besos :)

    ResponderEliminar
  9. Roser, chiquilla, la presentación de esa mousakka es de cinco tenedores, se ve genial, Además me encanta lo ligerita que la preparas
    Besitos

    ResponderEliminar
  10. Delicia! me encanta este plato, y si es más sano mejor aún.
    UNa marvilla!

    ResponderEliminar
  11. Que rico esta ese plato:) tiene buena pinta! seguro que esta bueno jeje
    besos

    ResponderEliminar
  12. Quina delícia més lleugera i bona, Roser! Ara, que jo sí que hi afegiria una mica de beixamel i ho gratinaria... li dóna un gustet que a mi m'encanta!! Petonets i bon cap de setmana!

    ResponderEliminar
  13. Yo soy poco de bechameles, así que me quedo encantada con tu moussaka. Besicos guapi y pasa buen finde

    ResponderEliminar
  14. Uauu!! T'ha quedat molt bé! No he provat mai aquesta soja però segur que queda genial! Petons

    ResponderEliminar
  15. Qué buenísima y qué sana.
    Un besote, guapa.

    ResponderEliminar
  16. UN plat lleuger ideal per la calor d´aquests dies.
    A mi tambe m´agrada molt l´alberginia, i amb la soja texturitzada ha de combinar molt be.
    La presentacio queda molt elegant.

    ResponderEliminar
  17. M' encanta la moussaka! he de provar-la amb soja, ho faré! i amés en format timbal, què mono!

    ResponderEliminar
  18. Roser, m'encantea la moussaka i no la faig tantes vegades com m'agradaria. Aquesta tan lleugera m'ha encantat, tot i que la soja texturitzada no l'he provat mai, però segur que està bona!!
    Un petó.

    ResponderEliminar
  19. A mi tambien me gusta mucho, tendré que probar tu versión ligera y sana.
    Un besito

    ResponderEliminar
  20. Roser ,me encanta este plato ,a mi la berengena tambien me gusta mucho ,la presentacion genial
    besinos guapa

    ResponderEliminar
  21. Immpresionante roser, una delicia, la berengena bien hecha me encanta! un abrazo grande,

    ResponderEliminar
  22. Genial aquesta versió de la moussaka. T'asseguro que la tastaré (sobretot si trobo la soja... ejem). Quines ganes!!

    Petons!!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. La soja texturitzada la trobes sense problemes a les botigues de dietetica. No hi ha pèrdua i és molt bona. Feta amb salsa de.tomaquet m'agrada molt i no deixes de menjar llegums. Anima't!

      Eliminar
  23. A casa també ens fa embogir l'albergínia, i la mussaka és un clàssic... jo, si de cas, la faré amb carn, això de la soja no m'acaba de barrufar!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Tasta-la!! És força insipida. Agafa el gust de la resta d'ingredients. I queda molt be inclus amb pasta!

      Eliminar
    2. Encara m'ho poses més fàcil per no tastar-la si dius que és insípida XDDD
      Avui tinc carn de canelons que he trobat pel congelador, la faré servir per fer-ne mussaka amb unes albergínies blanques :-)

      Eliminar
  24. OOHHHH! Jo era fidel clienta d'un restaurant grec que han tancat i han marxat a Barcelona... I ja començava a trobar a faltar la mousaka vegetal! Gràcies!!!!!! :D

    ResponderEliminar
  25. Por aquí, tanto Eva como yo somos fans de la moussaka. Mira, aprovecharemos tu receta para hacerla. Ahora hace tiempo que no la preparamos. Gracias por recordárnosla.

    Saludos desde Waterbridge.

    -Andy-

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!