Aquesta recepta la vaig descobrir aquest cap de setmana a Madrid, i no és perquè l'hagués tastat a algun bar, no, sinó que me la va explicar un noi fotògraf que vaig conèixer, el Boto.
Em va comentar que té un cunyat cuiner amb el qui comparteix la passió per la cuina, i parlant parlant, em va explicar dues receptes que se'm van quedar grabades. Una ja l'he fet realitat, la que avui us presento. És un plat que no demana cap cocció, per tant, és ideal per menjar a l'estiu, fresquet, complet i ple de bons aliments clàssics d'aquesta estació, com ara el tomàquet i l'alfàbrega.
Però anem a la recepta, dedicada a tu, Boto!! A ver que te parece!!!
Ingredients:
- Pa xapata
- Bacallà dessalat
- Tomàquets pera madurs
- Oli d'oliva extra verge
- Alfàbrega
- Pebre
- Un pessic de sucre
- Tabasc (opcional)
- Olives negres (opcional)
- Olives negres (opcional)
Preparació:
1. En un bol, triturem els tomàquets amb fulles d'alfàbrega fresques, oli d'oliva, pebre, una mica de sucre (per rebaixar l'acidesa del tomàquet) i unes gotes de tabasc, qui s'atraveixi.
2. A part, esmicolem el bacallà dessalat i cru, i l'introduim dins el bol amb la resta d'ingredients que anteriorment hem triturat. Deixem macerar un dia sencer!
3. Al dia següent, tallem un panet de xapata, el torrem (si volem) i li posem el bacallà macerat amb el tomàquet, l'alfàbrega i l'oli. Podem decorar amb unes quantes olives negres.
Res més a dir, ho heu de tastar per vosaltres mateixos.
És un plat que fareu més d'una vegada aquest estiu!
Bon profit!
Boníssim, Roser! Em recorda l'esqueixada de bacallà, que tambés es fa amb el peix fred, però amb torrada xapata... nyam! Encara més bo! Petonets!
ResponderEliminarNo sóc gaire de bacallà, però estic segura que ha de ser ben bo. La combinació del bacallà amb les olives negres és tot un clàssic que no falla mai ;)
ResponderEliminarPara este tipo de recetas soy una inútil, a mí no me saques de los platos; entrantes, tostas, aperitivos... os lo tengo que copiar todo!
ResponderEliminarBoníssim.... M'encanta el bacallà de qualsevol manera...i així tipus esqueixada, a l'estiu es plat obligat!!!
ResponderEliminarPetonets.
Roser,una recepta senzilla i segurament molt bona.
ResponderEliminarSempre que vaig a un restaurant a dianr hem demano el carpaccio de bacallà marinat mmmmmmmm està boníssim. El serveixen amb tomaca natural i torradetes. M'encanta!! es tota una delícia al paladar. Aquesta recepta que ens proposes tb' té una pinta espectacular!!!.
ResponderEliminarPetons, Sandra.
segur que estava molt bona! sort del teu amic. petonets
ResponderEliminarRoser, pues tu amigo te dio una gran receta porque se ven riquísimos
ResponderEliminarBesitos, ah y espero que nos enseñes la segunda receta que te dio, eh?
Mmm que buena tostada, me encanta el bacalao así que seguro disfrutaría mucho comiendola besos
ResponderEliminarUna ricura esta torrada. me gusta con el bacalao.. Bss
ResponderEliminarbona combinació! i estiuenca a tope! genials les teves receptes, no falles!
ResponderEliminarDe pequeña me comía bocadillos de tomate y bacalao salao y me encantaban; el toque de la albahaca me encanta y como las tengo ya creciditas no tardaré en probarlo. Besos guapi
ResponderEliminarbuenisimo¡¡¡¡¡
ResponderEliminarUn entrant perfecte, m'agrada molt la idea amb la combinació d'ingredients.
ResponderEliminarUna abraçada
Roser a mi que me gusta el bacalao crudo estas tostas me tienen que gustar ,seguro
ResponderEliminarbesinos
Una tosta de lo más rica, Roser, de las que yo no dejaría una miga, me encanta como la has hecho.
ResponderEliminarun besazo y feliz finde
Aquest amic es molt mes profitós que el del mal aurat comentari dels "pivones".
ResponderEliminarNo hi perdis mes temps...
I cuina i publica!!! i volta pel món!!
Felicitats!!
Un peto.
Aix, jo amb aquesta gana que tinc no puc veure això ara, em desmaiaré!! Té una pinta boníssima!! I el pastís de baileys que he vist per aquí sota: ESPECTACULAR!!!!
ResponderEliminarPetons
¡Qué casualidad! El sábado tambien conocí esta receta de mano de un amigo :) Y al verle comiendo esta 'tosta' con esa cara de satisfacción pensé, 'pues debe estar bueno'.
ResponderEliminarGracias por compartir.