Com cada any, és tradició, menjar coca el dia de Sant Joan. A mi, com cada any, m'agrada fer-la.
Aquest any, coincidint amb la proposta del MEMÒRIES D'UNA CUINERA, que ens repten a preparar una recepta de MEL I MATÓ, he decidit fer una coca molt llunyana a la clàssica de pinyons, de llardons, de crema o de xocolata. Aquest any he fet una coca de mel i mató!
L'he decorat amb unes nous caramelitzades amb xarop de caramel, que és ideal per evitar cremades o paelles destrossades. Seguiu llegint i veureu com ho he fet. Terriblement fàcil i bona!
Ingredients:
- 150 g de farina (o una mica més) FORN DEL PARRAL
- 50 g de pols d'atmetlla
- 50 g sucre integral
- 20 g mantega
- 2 g sal
- 1 ou
- 25 g llevat fresc
- 40 ml de llet
- Mató
- Mel
- Nous
- Xarop de caramel comercialitzat
Preparació:
1. Per fer les nous caramelitzades, les posarem a un bol juntament amb un rajolí del xarop de caramel. Ho posem al microones uns segons, fins que el xarop quedi ben desfet. Disposem les nous sobre un tros de paper de forn, separades, i les deixarem refredar mentre fem la massa de la coca.
2. Per fer la massa de la coca, desfarem el llevat fresc amb la llet tèbia. En un recipient a part, triturarem l'ou amb el sucre, la sal i la mantega, fins que quedi d'un color més blanquinós. Ho mesclem amb la llet i el llevat.
3. Seguidament, afegim l'atmetlla en pols i la farina, i amasarem a poc a poc fins que ens quedi una bola que no se'ns enganxa als dits. Ho reservarem 4 hores, fins que dobli o tripliqui el volum.
4. Preescalfem el forn a 200ºC, i estirem la massa de la coca. La col·loquem a la placa de forn amb un paper sulfuritzat perquè no s'enganxi. Hi afegim el mató per sobre, ben escampat, la mel al gust, i les atmetlles caramelitzades que ja estaran ben fredes.
5. Ho coem uns 20-30 minuts, depenent del forn, fins que la massa estigui daurada i l'interior fet.
Deixeu reposar, si podeu, i ja la podeu gaudir, acompanyada d'una bona copa de cava o una mica de moscatell......en qualsevol cas, un vici!!!
Bon profit i bona diada de Sant Joan!!
Quina bona idea, Roser! Has fet un dos x 1 oi? he he... ha de ser molt melosa, aquesta coca... i té una pinta boníssima. Si fins i tot se li endevina la forma de cor...!!! Petonet! i bona revetlla!
ResponderEliminarRoser,t'ha quedat molt be aquesta coca de mel i mató i te de ser molt bona.
ResponderEliminarFelicitats!!!
Que original!!! Una proposta deliciosa!! Aquest any m'he proposat fer coca de sant joan a veure que surt! Petons
ResponderEliminarQue original i que bona aquesta coca!!! Jo encara no sé quina coca faré per dissabte, l'hauré de fer demà, que si no no em donarà temps i em quedaré sensa cosa!!
ResponderEliminarLa teva t'ha quedat fantàstica!
Petons
Roser, quina bona pensada aquesta coca! Amb mel i mató...que bona.
ResponderEliminarNani
Roser ,esta coca tiene muy buena pinta ,seguro que esta muy buena
ResponderEliminarbesinos
Fantàstic! A mi no m'agrada la fruita confitada així que aquesta é suna boníssima alternativa!!! Merci! I, repeteixo, encantada de trobar-te! :D
ResponderEliminarFïjate que el requesón con miel me encanta, de vez en cuando lo tomo de desayuno. Así en la coca se ve bien rico.
ResponderEliminarPor aquí no tenemos costumbre de las cocas pero me da que la voy a empezar yo por mi cuenta, jeje
Besitos
Una proposta ben diferent per aquesta revetlla! moltíssimes gràcies guapa per participar. petonets
ResponderEliminarRoser! tu sempre amb els teus experiments ja ja ja!!! doncs té un aspecte impressionant, segur estava boníssima. Una opció més a tenir en compte.
ResponderEliminarSalutacions, Sandra.
Com a poc, original i innovadora. Segur que el mel i mató li aporta una humitat extra a la coca i fa que sigui més esponjosa.
ResponderEliminarPetonets. MAR, de EQNME
Quina bona pensada Roser, ara si que m'has deixat amb la boca oberta.
ResponderEliminarEn vull un taaaaaaaaall!!
Ostres, aquesta versió m'agrada molt més que la clàssica de fruita confitada (i que tothom treu a l'hora de menjar).
ResponderEliminarOrignial i boníssima1
que rica tiene que estar esta coca
ResponderEliminarTú lo has dicho: un vicio, de empezar y no parar y con las nueces caramelizadas ¡ummmmmm! Un besote de Oli de ENTREBARRANCOS
ResponderEliminarTiene un aspecto fabuloso esas nueces me encantarían :)
ResponderEliminarhttp://recetasde2.blogspot.com.es
quina coca mes bona i original
ResponderEliminarMolt original Roser, ficar mel i mató en format coca... ha d´estar estupenda.. m´agrada!!! petons,
ResponderEliminarAmb aquesta recepta has juntat dos clàssics de la cuina catalana, m'agrada!
ResponderEliminarPetons, bona revetlla i moltíssimes gràcies per participar.
Ha de ser boníssima i ben sucosa amb el mató :-)
ResponderEliminarSeguro que es una delicia, una combinación estupenda y original. Qué cosas tan buenas haces Roser. Besos
ResponderEliminarCaramba, esto sí que es "cocina de fusión". Seguro que está de vicio.
ResponderEliminarSaludos desde Waterbridge.
-Andy-
Quina enveja de coques! aquest any no les puc fer, peró foro de dia segur que serà de les primeres coses que faré, hauré d'anar agafant el punt al forn nou... Bona revetlla! petons
ResponderEliminarQue rica esta coca y que original!!!!!!!!!!!!! buenísima....... besos.
ResponderEliminarMuy rica y original.. Bss
ResponderEliminarUna coca Roser exquisita i molt apropiada per sant Joan,m'agrada molt,la tastaré.
ResponderEliminarUn petonet molt gran i bon cap de setmana guapa.
què original! m'encanta!!!
ResponderEliminarMuy buena pinta. Si señor.
ResponderEliminar