A Martorell, ja fa aproximadament un any, van inaugurar un bar de tapes selectes. Després de sentir opinions de tota mena, vaig decidir anar-hi perquè considero que a tot se li ha de donar una oportunitat, i no quedar-se amb les opinions dels altres.
I no em va descebre gens, al contrari, segurament hi tornaré. Vam tastar un sortit de tapes salades i unes tapes dolçes, i la que avui us proposo és una d'elles, que em va fascinar pel suau sabor de foie, per cruixent dels kikos esmicolats i per la dolça vinagreta.
Un plat que avui comparteixo amb vosaltres, perquè estem en temps d'amanides, perquè així em presento al ENFOGONA'T d'aquest mes, on l'ingredient principal és el blat, i perquè nosaltres ens ho valem!!
Ingredients:
- Bossa d'enciams variats
- Foie mi-cuit o mousse de foie
- kikos (blat de moro fregit)
- Oli d'oliva aromatitzat amb llimona MALLAFRÉ (2 cs)
- Vinagre de mòdena (1 cs)
- Mel (1 cp)
Preparació:
1. Fem la vinagreta, barrejant la mel amb el vinagre, i afegint l'oli fins que quedi tot ben integrat i homogeni.
2. En un bol posem les fulles d'enciam, per sobre els trossets de foie i els kikos triturats. Finalment ho amanim amb la vinagreta dolça.......
Heu de tastar els kikos a les amanides, en forma de pols li donen un sabor i una textura que a partir de llavors sempre estaran presents a les vostres amanides!
Bon profit!
Doncs m´apunto la idea dels kikos!I ja em diràs com es diu el Bar de tapes, eh?
ResponderEliminarEs diu Taps i Tapes: http://www.tapsitapes.com/ ;-) Però si pots evitar anar el cap de setmana millor, que diuen que són molt lents. Jo hi vaig anar entre setmana i genial! petons
EliminarUna ensalada estupenda, tomo nota de los kikos que le tiene que dar un punto,besitos
ResponderEliminarHola,
ResponderEliminarEm sembla una proposta explosiva!! Quina combinació més original, em quedo amb ella que sóc una fan dels kidos i el foie!!! Petons
Roser ,pues tiene que estar muy buena y los kikos le daran un sabor muy especial
ResponderEliminarbesinos
NO me cansarría de comer esta ensalada, me parece una idea estupenda, además ahora con el buen tiempo todas las ideas son bienvenidas.
ResponderEliminarUn beso y buena semana
Hoy me quedo con la vinagreta que me ha encantado
ResponderEliminarBesitos
Gràcies per participar, guapa!!! Ho provaré! Això dels kikos a l'amanida ho vaig tastar un dia a Sant Quirze... sé que em va agradar però he de refrescar gustos!!!! He he. Petons!
ResponderEliminarQue bien cositas nuevas en una ensalada, ya necesito variar que la operación biquini me aburre tremendamente, me voy corriendo a por quicos gordos nena
ResponderEliminarBesotes guapisima
Ahí ahíii!! jeje
EliminarNo sóc gaire de foie, però reconec que la combinació de gustos i textures ha de quedar ben bona.
ResponderEliminarQuina barreja. El foie m'encanta i els kikos... també. Aquest estiu segur que faig aquesta amanida. Que bona!
ResponderEliminarUna abraçada!
Doncs no m'extranya que no et decebés el lloc, perque aquesta amanida ha de ser boníssima. La combinació d'ingredients és molt original, i segur que tot un encert. T'ha quedat molt bé!!
ResponderEliminarPetons
una amanida ben bona Roser!!!! segur que els quicos queden genial. petonets
ResponderEliminarPues sí que la probaré con kikos porque el sabor tiene que ser extraordinario ;)
ResponderEliminarAbrazos y buena semana
Me gusta ese punto de los kikos en la ensalada, sólo que el foie y yo estamos enfadados... probaré con otra cosa!
ResponderEliminardivino de la muerte!
con queso fresco que tal?? yo creo que seria deliciosoo!!
EliminarQué delicia Roser, sencillo pero contundente. Lo de los kikos me he desacostumbrado a hacerlo, me ha dado ahora por las semillas, pero la verdad es que le da un crujiente espectacular a las ensaladas. Besos guapi
ResponderEliminarFuuua! amb l'amanida de foie!
ResponderEliminarUn plat senzill ;)
Roser ... a l'estiu les amanides entren soles ... jo sóc molt partidari de fruits secs a les amanides o fruita deshidratada .. m'encanten!
Algo diferente que me apetece probar mucho.
ResponderEliminarBuen día
Que fàcil i original! Una mescla segur que deliciosa! Petons
ResponderEliminarRoser quina amanida més bona i més original.me l'emporto ara mateix.
ResponderEliminarMolts petonets.
que deliciosa combinación, y que original con los kikos, y esa vinagreta me encanta. besos
ResponderEliminarQué buena tiene que estar!!! Besos
ResponderEliminarTens un detallet al meu blog.
ResponderEliminarSalutacions, Sandra.
Ei!!!! moltiiisismmes gracies !! m'ha fet molta ilusió!! :)
EliminarEt faré cas i tastaré els quicos a les amanides.
ResponderEliminarDe vegades per escoltar als altres ens podem perdre coses ben bones.
Petons.
Que combinación tan rica, con el crujiente de kikos.. Bss
ResponderEliminar