No sé si ho he dit, però l'albergínia és la meva verdura preferida. M'agrada cuita de totes les maneres possibles, des de farcida fins al paté.
Avui us presento un plat grec, la moussaka, que representa una lasanya, amb capes d'albergínia enlloc de pasta. Farcida d'un sofregit de carn, napada amb beixamel i gratinada amb formatge.
La meva és una versió light, sense beixamel ni formatge, apte per tothom, inclòs per vegetarians, ja que està elaborada amb soja texturitzada, una font de proteïna per als vegetarians.
És un plat ideal per l'estiu, perquè és una versió lleugera i gustosa.....només cal que en feu la prova!!
Ingredients:
- Albegínia
- Soja texturitzada
- Xampinyons
- Ceba
- Salsa de tomàquet
- Olives sense pinyol
- Sal i pebre
- Oli
- Porradell, julivert, sèsam (decorar)
Preparació:
1. Tallem les albergínies a rodanxes més o menys iguals, i les passem per la paella, amb una mica d'oli, volta i volta, fins que agafin color.
2. Posem ceba a daurar-se en una paella amb oli, sal i pebre, juntament amb els xampinyons tallats i la soja texturitzada.
3. Quan la soja absorbeixi la humitat de la resta d'ingredients, afegirem les olives tallades i la salsa de tomàquet. Deixarem coure 5 minuts més i apaguem el foc.
4. Emplatem alternant capes d'albergínia i sofregit de soja. Acabem la lasanya amb una capa d'albergínia.
5. Ho decorem amb porradell, sèsam i/o julivert....... i llestos!!
Si volem, podem fer una beixamel lleugera i gratinar-ho amb una mica de formatge. Jo us he presentat la versió light i més fresqueta per aquestes èpoques.
Bon profit!!
Ohhhh me encanta la presentación que le has dado a la musaka y la musaka tambien me gusta un montón, este año todavia no la he hecho. Besitos
ResponderEliminarhas preparat una musaka molt bona, i sense beixamel més lleugera i ideal per a l'estiu
ResponderEliminarPues para ser vegetariana tiene una pinta muy rica, besos
ResponderEliminarPedazo montadito de berenjena , que apetecible.... Bss
ResponderEliminart'ha quedat de luxe una presentació fabulosa i molt sana
ResponderEliminarQue bo i que fresquet ha de ser aquest plat. A casa amb aquesta calor ens ve molt de gust menjar verdura i aquesta serà una bona opció
ResponderEliminarPetonets. MAR, de EQNME
M'agrada molt aquesta versió més suau... pq m'agraden les albergínies de qualsevol manera. Petons
ResponderEliminarUna presentación inmejorable y además seguro que estara buenisimo!! Besos :)
ResponderEliminarRoser, chiquilla, la presentación de esa mousakka es de cinco tenedores, se ve genial, Además me encanta lo ligerita que la preparas
ResponderEliminarBesitos
Delicia! me encanta este plato, y si es más sano mejor aún.
ResponderEliminarUNa marvilla!
Que rico esta ese plato:) tiene buena pinta! seguro que esta bueno jeje
ResponderEliminarbesos
Quina delícia més lleugera i bona, Roser! Ara, que jo sí que hi afegiria una mica de beixamel i ho gratinaria... li dóna un gustet que a mi m'encanta!! Petonets i bon cap de setmana!
ResponderEliminarYo soy poco de bechameles, así que me quedo encantada con tu moussaka. Besicos guapi y pasa buen finde
ResponderEliminarUauu!! T'ha quedat molt bé! No he provat mai aquesta soja però segur que queda genial! Petons
ResponderEliminarQué buenísima y qué sana.
ResponderEliminarUn besote, guapa.
UN plat lleuger ideal per la calor d´aquests dies.
ResponderEliminarA mi tambe m´agrada molt l´alberginia, i amb la soja texturitzada ha de combinar molt be.
La presentacio queda molt elegant.
M' encanta la moussaka! he de provar-la amb soja, ho faré! i amés en format timbal, què mono!
ResponderEliminarRoser, m'encantea la moussaka i no la faig tantes vegades com m'agradaria. Aquesta tan lleugera m'ha encantat, tot i que la soja texturitzada no l'he provat mai, però segur que està bona!!
ResponderEliminarUn petó.
A mi tambien me gusta mucho, tendré que probar tu versión ligera y sana.
ResponderEliminarUn besito
Roser ,me encanta este plato ,a mi la berengena tambien me gusta mucho ,la presentacion genial
ResponderEliminarbesinos guapa
Immpresionante roser, una delicia, la berengena bien hecha me encanta! un abrazo grande,
ResponderEliminarGenial aquesta versió de la moussaka. T'asseguro que la tastaré (sobretot si trobo la soja... ejem). Quines ganes!!
ResponderEliminarPetons!!
La soja texturitzada la trobes sense problemes a les botigues de dietetica. No hi ha pèrdua i és molt bona. Feta amb salsa de.tomaquet m'agrada molt i no deixes de menjar llegums. Anima't!
EliminarA casa també ens fa embogir l'albergínia, i la mussaka és un clàssic... jo, si de cas, la faré amb carn, això de la soja no m'acaba de barrufar!
ResponderEliminarTasta-la!! És força insipida. Agafa el gust de la resta d'ingredients. I queda molt be inclus amb pasta!
EliminarEncara m'ho poses més fàcil per no tastar-la si dius que és insípida XDDD
EliminarAvui tinc carn de canelons que he trobat pel congelador, la faré servir per fer-ne mussaka amb unes albergínies blanques :-)
OOHHHH! Jo era fidel clienta d'un restaurant grec que han tancat i han marxat a Barcelona... I ja començava a trobar a faltar la mousaka vegetal! Gràcies!!!!!! :D
ResponderEliminarPor aquí, tanto Eva como yo somos fans de la moussaka. Mira, aprovecharemos tu receta para hacerla. Ahora hace tiempo que no la preparamos. Gracias por recordárnosla.
ResponderEliminarSaludos desde Waterbridge.
-Andy-