No sabia quin nom posar-li a aquest aperitiu, i ja que estan de moda els noms llargs que descriuen el plat m'he decidit per aquest!!
Avui, doncs, us presento un aperitiu totalment apte per vegetarians, vegans i autèntics carnívors. Ja que l'espagueti de mar és una alga amb un sabor a mar molt suau, que absorbeix el gust dels ingredients que l'envolten, i el frankfurt de tofu té un sabor molt neutre, totalment recomenat pels anti-tofu's!!!
Com veureu, no poso quantitats perquè depen de les torres que vulgueu fer.
Ingredients:
- Patata (tallada a quadrats)
- Espagueti de mar fresca amb sal PORTO-MUIÑOS
- Pebrot vermell escalivat
- Frankfurt de tofu ecològic NATURSOY
- Salsa de tomàquet
- Oli, sal i julivert
Preparació:
1. Primer de tot hem de submergir les algues amb aigua 3 vegades per tal que es desprenguin de tota la sal que tenen, ja que són algues fresques conservades amb sal.
2. Un cop tinguem les algues dessalades i la patata tallada en forma de quadrat, ho posarem a coure tot plegat amb aigua bullent, sense sal, durant 15 minuts.
3. Als últims 5 minuts de cocció afegirem els frankfurts de tofu.
4. Per presentar el plat, farem un llit amb la salsa de tomàquet. I a partir d'aquí montarem la torre. Col·locarem a la base el quadrat de patata, l'espagueti de mar i el frankfurt de tofu embolicat amb un trosset de pebrot escalivat.
5. Finalment decorarem amb julivert picat, oli d'oliva i unes escames de sal maldon.
Sorprenent i deliciós!! Els carnívors no heu de deixar de tastar aquests productes, us satisfaràn el paladar, us ho garanteixo!!
Doncs avui toca parlar de les algues PORTO-MUIÑOS, l'empresa familiar de més èxit pel que fa al consum d'algues. Fa poc un company em va preguntar: i com les cuines? La veritat és que és un producte molt nou a la nostra societat, i encara no sabem com tractar-les. Les algues són molt versàtils, ja que es poden combinar amb qualsevol cosa, i la seva gran quantitat de nutrients les fan necessàries pel nostre consum habitual.
Són algues que provenen del mar de Galícia, és la verdura del mar.
L'espagueti de mar m'ha sorprés perquè mai l'havia tastat i em sembla ideal per elaborar mil i una receptes. Ja aniré publicant més plats amb aquests productes, per donar-vos noves idees i pogueu fer còrrer la vostra imaginació.
Que aprofiti!!
Quins "montaditos" més bons, Roser! A mi també m'agraden molt les algues i, com dius, aporten molts nutrients. Algunes amb més calci, les altres amb ferro, amb zinc, fòsfor... és cert que encara no ens hi hem acostumat gaire però quan comences ja no pots parar, tenen un gust de mar boníssim!!! Petons
ResponderEliminarQue rico y bien presentado, tomo nota.
ResponderEliminarUn besito
Un nom molt ben trobat, ara es porten aquests :)
ResponderEliminarQueden uns pinxos originals i molt sans, els embotits vegetals Natursoy són molt bons ;)
Un plato de auténtico restaurante, cocina de 10. besitos
ResponderEliminarjo ha quedado super bonito me encanta!
ResponderEliminarCaray! tardas más en pedirlo que en comerlo!!
ResponderEliminar;;))
Quina bona pinta que te aquesta torre !!!
ResponderEliminarPetonets.
Quina idea tan original i sana!! I una forma divertida de provar nous aliments!
ResponderEliminarPetons
Además de rico bien presentado, está super apetecible
ResponderEliminarBesos
Sóc poc carnívora i m'agraden tots els ingredients, genial!
ResponderEliminarPetons.
quina idea més bona! jo fa temps havia provat els espaguetis de mar...amb pesto com si fossin dels "altres" pero com que no sabiem molt be com cuinar-los ho vam anar deixant :-(
ResponderEliminarUn aperitivo muy chulo, el nombre también te quedó muy original ;)
ResponderEliminarAbrazos
doncs el nom queda perfecte!!! petonets guapa
ResponderEliminarNomés el nom ja és deliciós!
ResponderEliminarTomaaaaa!!! T' has lluït amb el nom i amb el pintxo.
ResponderEliminarNi als millors bars de pintxos de Donosti!!! Amb aquest triumfaré amb els meus amics bascos jajaja
ResponderEliminarQué aperitivos más ricos, tienen de todo y buenísimo! Petons
ResponderEliminarPues el nombre les queda genial, parece de carta de restaurante
ResponderEliminarBesitos
Pues me gusta la idea, una tapa deliciosa y preciosa de presentación.
ResponderEliminarUn beso.
Roser ,unos pinchos estupendos con un colorido de lo mas apetecible ,entran por los ojos
ResponderEliminarbesinos guapa
fantasticos estos pinchos o torre como quieras llamarlo
ResponderEliminarpeto