Buscar este blog

lunes, 27 de febrero de 2012

Pastissets de mousse de maduixa

Ja ha arribat la temporada de maduixes!!!

I coincidint amb la proposta del Memòries d'una cuinera,  he decidit fer un pastisset lleuger, tipus mousse, que agrada tant a petits com a grans.

Per mi, un pastís d'aniversari és aquell postre elaborat amb ingredients que apasionan a la persona en qüestió, presentat de la millor manera possible, i sobretot, gens empalagós, ja que el secret del millor pastís és el plaer de poder-ne repetir sense tenir cap remordiment.

Aquest pastís que us presento té totes aquestes característiques, conté mascarpone que, ja sabeu, m'encanta! La presentació podria millorar però aquests foradets de la mousse el fan irresistible, i és molt lleuger al paladar....aquest és, doncs, el meu pastís d'aniversari.

Per cert, la idea l'he tret de la Mercè de Cuina per llaminers. Gràcies Mercè per donar-me l'oportunitat de tastar aquest postre!!

Ingredients (per a 4 persones):

- 100 g galetes maria
- 50 g mantega

- 150 g mascarpone
- 250 g maduixes naturals madures
- 2 fulles de gelatina

- Maduixes (per decorar)


Preparació:

1. Esmicoleu les galetes amb el robot de cuina o al morter, i les barrejeu amb la mantega fosa. 

2. En uns motlles de metall, ompliu la base amb la pasta de galetes, presionant bé i deixant-ho refredar a la nevera.

3. Hidratareu les dues fulles de gelatina amb una mica d'aigua (4 cullerades). Un cop hidratades les escalfareu uns segons al microones fins que s'hagin fos.

4. Fer fer la mousse, triturareu amb la batedora el mascarpone, les maduixes, el xarop d'atzavara i les dues fulles de gelatina foses amb la miqueta d'aigua.

5. Posarem la mousse dins els motlles de metall, sobre la base de galetes i deixarem refredar unes hores o, preferiblement, d'un dia per l'altre. Podem decorar amb una maduixeta o unes fulles de menta.

Deliciós!!!


És un pastís molt ràpid d'elaborar. El podeu fer en un motlle d'alumini gran si ho desitjeu. En aquest cas us aconsello que dupliqueu els ingredients.

També podeu provar de fer-lo amb alguna altra fruita, com mango, prèssec....En qualsevol cas, segur que repetireu!!

Pel que fa a la dolçor del postre, suposo que us heu adonat que he utilitzat xarop d'atzavara enlloc del sucre habitual (si només poguéssiu fer la recepta amb sucre, haurieu de duplicar la quantitat, és a dir, 30 grams de sucre convencional).
Ha estat el postre ideal per presentar-vos aquest producte de la marca Luna de Miel, totalment recomenable per tothom que es vulgui cuidar. És de baix índex glucèmic, ja que està constituit per fructosa, d'alt poder edulcorant i d'un sabor neutre que el permet introduir a qualsevol elaboració.

S'obté de la planta atzavara, de Mèxic, per tant, és un sucre totalment natural. Si voleu conèixer més receptes amb aquest producte, només cal que entreu al seu blog.


Si voleu més informació, fixeu-vos en aquesta taula per veure les diferències entre el sucre convencional i el xarop d'atzavara. Barrejat amb iogurt m'encanta!!


Bon profit!!

37 comentarios:

  1. jo en faig a sovint en tempsnde maduixes... A casa agrada molt!!!
    Petonets.

    ResponderEliminar
  2. Com m'agraden les maduixes i sobretot com m'agrada que començin a veure's, això indica primavera a la vista! Aquest pastisset tipus mousse és dels millors, si és que les maduixes queden bé en quasi tot, oi?
    Petons guapa!

    ResponderEliminar
  3. Que ricos pastelitos, las fresas me encantan y así tienen qu estar deliciosas, te han quedado geniales besos

    ResponderEliminar
  4. que ricas las fresas.
    yo con la gelatina me llevo fatal.
    Un saludito

    ResponderEliminar
  5. M'encanten aquests pastissets tan lleugers que has elaborat! Tan quedat prou be!! Una recepta lleugera pero que no deixa d'estar boníssima segur!!
    Petons

    ResponderEliminar
  6. unos pasteles muy bien elaborados y con el saborcito a fresa aún merjor. Besiots

    ResponderEliminar
  7. Hola Roser, mira que pel face ho havi vist vegades i mai hi havia entrat, però just l'altre dia vaig fer una mousse de taronja i vaig tenir un problema que ara en veure la teva (té una pinta increíble) aprofitaré per preguntar i a veure si em pots ajudar. El que em va passar és que la aprt superior de la mousse estava perfecte però la inferior (sort que no ho vaig fer damunt d'un pastís) em va quedar liquat. Per què pot ser? Crec que et seguiré força per aquí, tot té molt bona pinta.

    Espero que tot et vagi molt bé. Petons
    Montse Cartanyà

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Hola Montse, quant de temps! Et contesto via facebook que serà més ràpid!! ;) petons

      Eliminar
  8. Deliciós! M´encanten les maduixes i s´han d' aprofitar al màxim per fer unes bones postres.

    ResponderEliminar
  9. que rico y que color solo con verlo ya es irresistible.
    peto

    ResponderEliminar
  10. Delicios...exquisit...m'apunto aquesta receta....

    ResponderEliminar
  11. Se ve delicioso. Tiene un colorcillo precioso.
    Buen día

    ResponderEliminar
  12. Roser esos pastelinos de fresa tienen una pinta buenisima se ve tan suave y me imagino el sabor acido de la fresa ,que se me hace la boca agua
    besinos

    ResponderEliminar
  13. Qué postre más rico Roser, me gusta mucho, tiene un color genial; como en casa no tengo sirope de ágave, lo haré con melaza de arroz. Un besazo artista

    ResponderEliminar
  14. Aquests pastissos freds de textura lleuger són els meus preferits. I ja sabem que les maduixes i el mascarpone combinen divinament!

    ResponderEliminar
  15. Se ve muy rica,me encanta el colorcito que se le queda, tan rosita
    Besitos

    ResponderEliminar
  16. quin postre més bo Roser!!! té un color espectacular!!! moltíssimes gràcies per participar reina! molts petonets

    ResponderEliminar
  17. Que rico y bonito..., una verdadera tentación.
    Un besito

    ResponderEliminar
  18. M'ENCANTEN AQUETS PASTISSET DE MADUIXA!!!!

    ResponderEliminar
  19. Ai Roser, que bonic que t'ha quedat!!! I ha de ser boníssim... jo no sé si en sabria guardar per... després! Molt bona proposta, i de plena temporada! PEtonet

    ResponderEliminar
  20. M'encanten les maduixes i aquest pastís té una pinta fantàstica! No coneixia el xarop d'atzavara... el buscaré
    Marta

    ResponderEliminar
  21. Tens raó, el pastís d'aniversari ha de ser al gust de qui fa els anys.
    A mi m'agraden moltíssim les maduixes i amb el xarop d'atzavara lliguen a la perfecció. A casa ja hem fet més d'una combinació i ens agrada molt!
    Petons i moltíssimes gràcies per participar al memòries.

    ResponderEliminar
  22. M'agrasda molt aquesta mousse!!! he de fer un pastís per a una companya, igual cau aquest...petó

    ResponderEliminar
  23. Saps on puc comprar a Barcelona aquest sirope de Agave? :)

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Jo crec que a qualsevol botiga de dietètica/herboristeria n'haurien de vendre

      Eliminar
  24. Ei, quin color més bonic que tenen aquests pastissets, han de ser una delícia!

    ResponderEliminar
  25. Bona proposta, m'ha agradat molt la teva proposta, gracies per la recepta.
    Un petonet

    ResponderEliminar
  26. Mascarpone i maduixes, una combinació 10!!! I el coleret.. ben temptador.. ja tinc ganes de veure tota la llista de pastissos publicats.. petons,

    ResponderEliminar
  27. mmmh! ho provo segur, ja t'explicaré! (no sabia que l'àgave era l'atzavara)
    Salut!

    ResponderEliminar
  28. Quins pastisets !!! son genials i amb un color espectacular !!!!petonets.

    ResponderEliminar
  29. Amb quina pinta més bona t'ha quedat!! Les fotos t'han quedat genials, les maduixes estan boníssimes.
    Una abraçada

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!