I coincidint amb la proposta del Memòries d'una cuinera, he decidit fer un pastisset lleuger, tipus mousse, que agrada tant a petits com a grans.
Per mi, un pastís d'aniversari és aquell postre elaborat amb ingredients que apasionan a la persona en qüestió, presentat de la millor manera possible, i sobretot, gens empalagós, ja que el secret del millor pastís és el plaer de poder-ne repetir sense tenir cap remordiment.
Aquest pastís que us presento té totes aquestes característiques, conté mascarpone que, ja sabeu, m'encanta! La presentació podria millorar però aquests foradets de la mousse el fan irresistible, i és molt lleuger al paladar....aquest és, doncs, el meu pastís d'aniversari.
Per cert, la idea l'he tret de la Mercè de Cuina per llaminers. Gràcies Mercè per donar-me l'oportunitat de tastar aquest postre!!
Ingredients (per a 4 persones):
- 100 g galetes maria
- 50 g mantega
- 150 g mascarpone
- 250 g maduixes naturals madures
- 2 fulles de gelatina
- Maduixes (per decorar)
Preparació:
1. Esmicoleu les galetes amb el robot de cuina o al morter, i les barrejeu amb la mantega fosa.
2. En uns motlles de metall, ompliu la base amb la pasta de galetes, presionant bé i deixant-ho refredar a la nevera.
3. Hidratareu les dues fulles de gelatina amb una mica d'aigua (4 cullerades). Un cop hidratades les escalfareu uns segons al microones fins que s'hagin fos.
4. Fer fer la mousse, triturareu amb la batedora el mascarpone, les maduixes, el xarop d'atzavara i les dues fulles de gelatina foses amb la miqueta d'aigua.
5. Posarem la mousse dins els motlles de metall, sobre la base de galetes i deixarem refredar unes hores o, preferiblement, d'un dia per l'altre. Podem decorar amb una maduixeta o unes fulles de menta.
Deliciós!!!
És un pastís molt ràpid d'elaborar. El podeu fer en un motlle d'alumini gran si ho desitjeu. En aquest cas us aconsello que dupliqueu els ingredients.
També podeu provar de fer-lo amb alguna altra fruita, com mango, prèssec....En qualsevol cas, segur que repetireu!!
Pel que fa a la dolçor del postre, suposo que us heu adonat que he utilitzat xarop d'atzavara enlloc del sucre habitual (si només poguéssiu fer la recepta amb sucre, haurieu de duplicar la quantitat, és a dir, 30 grams de sucre convencional).
Ha estat el postre ideal per presentar-vos aquest producte de la marca Luna de Miel, totalment recomenable per tothom que es vulgui cuidar. És de baix índex glucèmic, ja que està constituit per fructosa, d'alt poder edulcorant i d'un sabor neutre que el permet introduir a qualsevol elaboració.
S'obté de la planta atzavara, de Mèxic, per tant, és un sucre totalment natural. Si voleu conèixer més receptes amb aquest producte, només cal que entreu al seu blog.
Pel que fa a la dolçor del postre, suposo que us heu adonat que he utilitzat xarop d'atzavara enlloc del sucre habitual (si només poguéssiu fer la recepta amb sucre, haurieu de duplicar la quantitat, és a dir, 30 grams de sucre convencional).
Ha estat el postre ideal per presentar-vos aquest producte de la marca Luna de Miel, totalment recomenable per tothom que es vulgui cuidar. És de baix índex glucèmic, ja que està constituit per fructosa, d'alt poder edulcorant i d'un sabor neutre que el permet introduir a qualsevol elaboració.
S'obté de la planta atzavara, de Mèxic, per tant, és un sucre totalment natural. Si voleu conèixer més receptes amb aquest producte, només cal que entreu al seu blog.
Si voleu més informació, fixeu-vos en aquesta taula per veure les diferències entre el sucre convencional i el xarop d'atzavara. Barrejat amb iogurt m'encanta!!
Bon profit!!
jo en faig a sovint en tempsnde maduixes... A casa agrada molt!!!
ResponderEliminarPetonets.
Com m'agraden les maduixes i sobretot com m'agrada que començin a veure's, això indica primavera a la vista! Aquest pastisset tipus mousse és dels millors, si és que les maduixes queden bé en quasi tot, oi?
ResponderEliminarPetons guapa!
Que ricos pastelitos, las fresas me encantan y así tienen qu estar deliciosas, te han quedado geniales besos
ResponderEliminarque ricas las fresas.
ResponderEliminaryo con la gelatina me llevo fatal.
Un saludito
M'encanten aquests pastissets tan lleugers que has elaborat! Tan quedat prou be!! Una recepta lleugera pero que no deixa d'estar boníssima segur!!
ResponderEliminarPetons
unos pasteles muy bien elaborados y con el saborcito a fresa aún merjor. Besiots
ResponderEliminarHola Roser, mira que pel face ho havi vist vegades i mai hi havia entrat, però just l'altre dia vaig fer una mousse de taronja i vaig tenir un problema que ara en veure la teva (té una pinta increíble) aprofitaré per preguntar i a veure si em pots ajudar. El que em va passar és que la aprt superior de la mousse estava perfecte però la inferior (sort que no ho vaig fer damunt d'un pastís) em va quedar liquat. Per què pot ser? Crec que et seguiré força per aquí, tot té molt bona pinta.
ResponderEliminarEspero que tot et vagi molt bé. Petons
Montse Cartanyà
Hola Montse, quant de temps! Et contesto via facebook que serà més ràpid!! ;) petons
EliminarDeliciós! M´encanten les maduixes i s´han d' aprofitar al màxim per fer unes bones postres.
ResponderEliminarque rico y que color solo con verlo ya es irresistible.
ResponderEliminarpeto
Delicios...exquisit...m'apunto aquesta receta....
ResponderEliminarSe ve delicioso. Tiene un colorcillo precioso.
ResponderEliminarBuen día
Roser esos pastelinos de fresa tienen una pinta buenisima se ve tan suave y me imagino el sabor acido de la fresa ,que se me hace la boca agua
ResponderEliminarbesinos
Una receta genial :)
ResponderEliminarQué postre más rico Roser, me gusta mucho, tiene un color genial; como en casa no tengo sirope de ágave, lo haré con melaza de arroz. Un besazo artista
ResponderEliminarIgualmente deliciosoo!! ;)
EliminarAquests pastissos freds de textura lleuger són els meus preferits. I ja sabem que les maduixes i el mascarpone combinen divinament!
ResponderEliminarRiquisimo este pastel
ResponderEliminarBesos
Se ve muy rica,me encanta el colorcito que se le queda, tan rosita
ResponderEliminarBesitos
Un pastisset ben bo!!
ResponderEliminarPetonets
Sandra
Qué pinta deliciosa!!!
ResponderEliminarDeluxe!!
quin postre més bo Roser!!! té un color espectacular!!! moltíssimes gràcies per participar reina! molts petonets
ResponderEliminarQue rico y bonito..., una verdadera tentación.
ResponderEliminarUn besito
M'ENCANTEN AQUETS PASTISSET DE MADUIXA!!!!
ResponderEliminarAi Roser, que bonic que t'ha quedat!!! I ha de ser boníssim... jo no sé si en sabria guardar per... després! Molt bona proposta, i de plena temporada! PEtonet
ResponderEliminarM'encanten les maduixes i aquest pastís té una pinta fantàstica! No coneixia el xarop d'atzavara... el buscaré
ResponderEliminarMarta
Tens raó, el pastís d'aniversari ha de ser al gust de qui fa els anys.
ResponderEliminarA mi m'agraden moltíssim les maduixes i amb el xarop d'atzavara lliguen a la perfecció. A casa ja hem fet més d'una combinació i ens agrada molt!
Petons i moltíssimes gràcies per participar al memòries.
M'agrasda molt aquesta mousse!!! he de fer un pastís per a una companya, igual cau aquest...petó
ResponderEliminarSaps on puc comprar a Barcelona aquest sirope de Agave? :)
ResponderEliminarJo crec que a qualsevol botiga de dietètica/herboristeria n'haurien de vendre
EliminarEi, quin color més bonic que tenen aquests pastissets, han de ser una delícia!
ResponderEliminarBona proposta, m'ha agradat molt la teva proposta, gracies per la recepta.
ResponderEliminarUn petonet
Mascarpone i maduixes, una combinació 10!!! I el coleret.. ben temptador.. ja tinc ganes de veure tota la llista de pastissos publicats.. petons,
ResponderEliminarmmmh! ho provo segur, ja t'explicaré! (no sabia que l'àgave era l'atzavara)
ResponderEliminarSalut!
Jo tampoc, m'ho va descobrir el traductor!! ;)
EliminarQuins pastisets !!! son genials i amb un color espectacular !!!!petonets.
ResponderEliminarAmb quina pinta més bona t'ha quedat!! Les fotos t'han quedat genials, les maduixes estan boníssimes.
ResponderEliminarUna abraçada