Buscar este blog

martes, 21 de febrero de 2012

Fusilli de kamut mar i muntanya

Avui us porto un plat de pasta una mica diferent. No em refereixo al mar i muntanya, que tothom coneix, sinó al tipus de cereal, el blat kamut.

Es creu que és la varietat de blat més antiga que es coneix, ja que, segons la llegenda, es van trobar grans de blat kamut dins de unes primàdes d'Egipte, i al intentar-les fer germinar, ho van aconseguir i van començar a cultivar-ne al nord d'Amèrica.

Sabeu què vol dir "kamut"? Pa, en el llenguatge de l'antic Egipte. És un cereal amb moltes i millors propietats que el blat tradicional, de sabor més dolçet i més digestiu. Tot i que és important tenir en compte que al ser blat conté gluten!

Ingredients (per a dues persones):

- 200 g fusilli de kamut El Granero Integral
- 1 llauna de tonyina al natural Calvo
- 1 llauna de musclus amb salsa de vieira Calvo
- 1 pot de bolets variats en conserva
- 1 gra d'all
- salsa de tomàquet
- sal, pebre, orenga, julivert Carmencita
- Oli d'oliva Hojiblanca


Preparació:

1. Quan l'olla amb aigua estigui bullint, afegim els fusilli i els deixem coure de 6-8 minuts, segons cada fabricant.

2. Mentrestant, en una paella amb una mica d'oli, saltejarem el gra d'all tallat, als pocs segons hi afegirem els bolets en conserva, escorreguts, i els deixarem daurar uns minuts.

3. Seguidament hi afegirem la llauna de tonyina escorreguda i la llauna de musclos amb la salsa de vieira. Tot seguit hi incorporem la salsa de tomàquet al gust, salpebrem i especiem.

4. Quan els fusilli estiguin cuits, els escorrirem i els afegirem a la resta d'ingredients. Ho integrem tot perquè els fusilli absorbeixin tots els sabors.

I llest!!! Un plat de pasta nutritiu, complet i diferent!!

Aquí us deixo una taula on compara la farina de kamut amb la farina de blat que he trobat a aquesta web, per si esteu interessants en saber més sobre aquest cereal....:


Bon profit!!

18 comentarios:

  1. Interesante lo superior que es en minerales a la harina de trigo convencional. Muy rico el plato Roser, como siempre. Besos

    ResponderEliminar
  2. Quin canvi quan mires els minerals i el potassi que ens aporta la farina de Kamut oi?, fa temps la vaig comprar per fer pa i ara no recordo de què el vaig fer. Això meu comença a ser preocupant...
    Aquest platet de pasta fa molt pels meus dinars solitaris, jejeje. M'agrada la combinació de tonyina i musclos, quina salset més bona... nyam!!

    ResponderEliminar
  3. No he probado esa pasta pero tiene muy buena pinta tal y como la has preparado
    Besitos

    ResponderEliminar
  4. També m'agrada molt, el Kamut, Roser! També n'hi ha en forma de beguda, que també trobo deliciosa. I aquest mar i muntanya que hi has fet és diví! Petonet

    ResponderEliminar
  5. No he probado nunca esta pasta, no conocía el kamut, la receta tiene una pinta muy muy rica te ha quedado estupenda besos

    ResponderEliminar
  6. Quina informació tan interessant, m'ha agradat saver que és tant antic aquest cereal, i no l'he provat mai, m'encantaria fer-ho, segur que aviat, quan en trova mi poso.
    Petons

    ResponderEliminar
  7. No coneixia el kamut i m'ha agradat saber-ne la història. El mar i muntanya de pasta t'ha quedat genial!

    Petonets!
    Anna

    ResponderEliminar
  8. Roser ,un rico y sano plato de pasta ,muy apetecible
    besinos

    ResponderEliminar
  9. Jomtampoc coneixia el kamut... Es que sempre s'aprenen coses noves,eh?....
    Un plat amb molt bona pinta...
    Petonets.

    ResponderEliminar
  10. Vaya pintaza, se me hace la boca agua de pensar en la salsa!!

    ResponderEliminar
  11. On el compres el kamut? No l'habia vist mai :O

    ResponderEliminar
  12. No he tastat mai aquest tipus de pasta, però és molt bona proposta per variar la típica pasta de blat que mengem a casa. No sé si costa gaire de trobar...

    ResponderEliminar
  13. Molt interessant no ho havia sentit mai. I aquest mar i muntanya, t'ha quedat molt bo.
    Una abraçada

    ResponderEliminar
  14. Mmmm quina bona pinta!!! M'agrada molt l'informació en que acopmpanyes a cada un dels teu plats, sempre s'aprènen coses!!

    ResponderEliminar
  15. La pasta de El Granero Integral es buenísima, no he probado la de harina de kamut, pero lo haré, porque todas las variedades que he tomado me encantaron.
    Muy rica la combinación de ingredientes.
    Besotes.

    ResponderEliminar
  16. La veritat és que canvia molt des del punt de vista nutritiu quan mengem una pasta com aquesta i una de blat que, a més a més, és una farina refinada. A mi també m'agrada aquest tipus de pasta i també la d'espelta; són farines de cereals primitius que no estan tan explotats i, per tant són més sans. Un beset.

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!