Avui us porto un plat de pasta una mica diferent. No em refereixo al mar i muntanya, que tothom coneix, sinó al tipus de cereal, el blat kamut.
Es creu que és la varietat de blat més antiga que es coneix, ja que, segons la llegenda, es van trobar grans de blat kamut dins de unes primàdes d'Egipte, i al intentar-les fer germinar, ho van aconseguir i van començar a cultivar-ne al nord d'Amèrica.
Sabeu què vol dir "kamut"? Pa, en el llenguatge de l'antic Egipte. És un cereal amb moltes i millors propietats que el blat tradicional, de sabor més dolçet i més digestiu. Tot i que és important tenir en compte que al ser blat conté gluten!
Ingredients (per a dues persones):
- 200 g fusilli de kamut El Granero Integral
- 1 llauna de tonyina al natural Calvo
- 1 llauna de musclus amb salsa de vieira Calvo
- 1 pot de bolets variats en conserva
- 1 gra d'all
- salsa de tomàquet
- sal, pebre, orenga, julivert Carmencita
- Oli d'oliva Hojiblanca
Preparació:
1. Quan l'olla amb aigua estigui bullint, afegim els fusilli i els deixem coure de 6-8 minuts, segons cada fabricant.
2. Mentrestant, en una paella amb una mica d'oli, saltejarem el gra d'all tallat, als pocs segons hi afegirem els bolets en conserva, escorreguts, i els deixarem daurar uns minuts.
3. Seguidament hi afegirem la llauna de tonyina escorreguda i la llauna de musclos amb la salsa de vieira. Tot seguit hi incorporem la salsa de tomàquet al gust, salpebrem i especiem.
4. Quan els fusilli estiguin cuits, els escorrirem i els afegirem a la resta d'ingredients. Ho integrem tot perquè els fusilli absorbeixin tots els sabors.
I llest!!! Un plat de pasta nutritiu, complet i diferent!!
Aquí us deixo una taula on compara la farina de kamut amb la farina de blat que he trobat a aquesta web, per si esteu interessants en saber més sobre aquest cereal....:
1. Quan l'olla amb aigua estigui bullint, afegim els fusilli i els deixem coure de 6-8 minuts, segons cada fabricant.
2. Mentrestant, en una paella amb una mica d'oli, saltejarem el gra d'all tallat, als pocs segons hi afegirem els bolets en conserva, escorreguts, i els deixarem daurar uns minuts.
3. Seguidament hi afegirem la llauna de tonyina escorreguda i la llauna de musclos amb la salsa de vieira. Tot seguit hi incorporem la salsa de tomàquet al gust, salpebrem i especiem.
4. Quan els fusilli estiguin cuits, els escorrirem i els afegirem a la resta d'ingredients. Ho integrem tot perquè els fusilli absorbeixin tots els sabors.
I llest!!! Un plat de pasta nutritiu, complet i diferent!!
Aquí us deixo una taula on compara la farina de kamut amb la farina de blat que he trobat a aquesta web, per si esteu interessants en saber més sobre aquest cereal....:
Interesante lo superior que es en minerales a la harina de trigo convencional. Muy rico el plato Roser, como siempre. Besos
ResponderEliminarun plat sa i molt bo
ResponderEliminarQuin canvi quan mires els minerals i el potassi que ens aporta la farina de Kamut oi?, fa temps la vaig comprar per fer pa i ara no recordo de què el vaig fer. Això meu comença a ser preocupant...
ResponderEliminarAquest platet de pasta fa molt pels meus dinars solitaris, jejeje. M'agrada la combinació de tonyina i musclos, quina salset més bona... nyam!!
No he probado esa pasta pero tiene muy buena pinta tal y como la has preparado
ResponderEliminarBesitos
També m'agrada molt, el Kamut, Roser! També n'hi ha en forma de beguda, que també trobo deliciosa. I aquest mar i muntanya que hi has fet és diví! Petonet
ResponderEliminarNo he probado nunca esta pasta, no conocía el kamut, la receta tiene una pinta muy muy rica te ha quedado estupenda besos
ResponderEliminarQuina informació tan interessant, m'ha agradat saver que és tant antic aquest cereal, i no l'he provat mai, m'encantaria fer-ho, segur que aviat, quan en trova mi poso.
ResponderEliminarPetons
No coneixia el kamut i m'ha agradat saber-ne la història. El mar i muntanya de pasta t'ha quedat genial!
ResponderEliminarPetonets!
Anna
Roser ,un rico y sano plato de pasta ,muy apetecible
ResponderEliminarbesinos
Jomtampoc coneixia el kamut... Es que sempre s'aprenen coses noves,eh?....
ResponderEliminarUn plat amb molt bona pinta...
Petonets.
Vaya pintaza, se me hace la boca agua de pensar en la salsa!!
ResponderEliminarOn el compres el kamut? No l'habia vist mai :O
ResponderEliminara qualsevol botiga dietetica o herboristeries!! ;)
EliminarNo he tastat mai aquest tipus de pasta, però és molt bona proposta per variar la típica pasta de blat que mengem a casa. No sé si costa gaire de trobar...
ResponderEliminarMolt interessant no ho havia sentit mai. I aquest mar i muntanya, t'ha quedat molt bo.
ResponderEliminarUna abraçada
Mmmm quina bona pinta!!! M'agrada molt l'informació en que acopmpanyes a cada un dels teu plats, sempre s'aprènen coses!!
ResponderEliminarLa pasta de El Granero Integral es buenísima, no he probado la de harina de kamut, pero lo haré, porque todas las variedades que he tomado me encantaron.
ResponderEliminarMuy rica la combinación de ingredientes.
Besotes.
La veritat és que canvia molt des del punt de vista nutritiu quan mengem una pasta com aquesta i una de blat que, a més a més, és una farina refinada. A mi també m'agrada aquest tipus de pasta i també la d'espelta; són farines de cereals primitius que no estan tan explotats i, per tant són més sans. Un beset.
ResponderEliminar