Aquesta recepta la tinc pendent des
d'abans d'iniciar el bloc (imagineu-vos). Així que ja és hora que la
publiqui amb tots els "ets i uts", perquè és una recepta molt sana,
nutritiva, energètica i que està molt molt bona. Conec moltíssima gent
que si no fos per l'hummus, els cigrons ni els tastarien.
Ingredients:
- 250 g de cigrons cuits (amb una mica del seu caldo) ECO-SALIM
- 1 cullerada sopera de tahine (pasta de sèsam)
- el suc de 1/3 de llimona
- 25 ml oli d'oliva extre verge HOJIBLANCA
- julivert fresc
-comí mòlt
- sal
- pebre vermell (dolç o picant)
- Sèsam negre (per decorar)
- Crackers integrals, pa pita, crudités ... (per acompanyar)
Preparació:
1. Triturar, en una batedora, tots els ingredients. Posant-hi més o menys caldo de la cocció dels cigrons depenent de la textura que li volguem donar.
2. Un cop triturat, tastem per rectificar de sal o espècies. Ho emplatem i el decorem amb un raig d'oli d'oliva, pebre vermell i sèsam negre.
3. Ho acompanyem amb aquests crackers que es fan amb un vist i no vist....què bo!!
Agrair a l'empresa HOJIBLANCA la generositat que ha tingut d'enviar-me els seus productes perquè els tasti. L'oli d'oliva extra verge no pot faltar a cap dels meus plats, ja sigui en cru o cuinat. El gust que li dóna és incomparable.
Quina sort tenim de viure dins la dieta mediterrànea. Si hagués de cuinar amb mantega cada dia...no sé pas...!
Els olis que m'han fet arribar, a part de l'oli d'oliva extra verge per excel·lència, també n'hi ha amb denominació d'origen (clica aquí per saber més), d'especials per amanides, per esmorzars... d'aquesta manera podrem gaudir de sabors més o menys forts, segons el moment del dia que ens trobem, la necessitat del paladar, o simplement, quan volguem fer un "descans", agafem una llesca de pa, amb un raig d'oli d'oliva extra verge Hojiblanca i un pessic de sal....Qui no faria "descansos" cada dia!!
Que vagi de gust!!
Sí que es bo, l'hummus, boníssim! A mi m'encanten els cigrons sencers, també, però amb l'hummus són exquisits. Hi poses comí, jo no n'hi he posat mai, sí el tahine. Ho provaré a veure què tal, Roser! Petons
ResponderEliminarEl comí, en baixa quantitat, li dóna un toc àrab molt bo!! prova-ho i si no t'agrada no en posis mai més!! ;-)
EliminarQUe bo és l'hummus oi? A mi m'encanta !!!!
ResponderEliminarFeliç dia
Petonets
un hummus muy buieno me gusta y el acompañamiento muy bueno,con buenos productos grandes recetas
ResponderEliminarpeto
L'hummus es molt bo, jo sobretot a l'estiu m'en faig sovint, a mi apart del pa de pita, també m'agradar menjar-m'ho amb palets de pastanaga.
ResponderEliminarUna abraçada
A mi es que la pastanaga així crua tal qual no em va, però amb pa...irresistible. O a cullerades!! jajaj
EliminarAmb aquests productes t'haurà sortit un hummus de categoria, els crudites segur que estan bonissims per començar a sucar i no parar!!
ResponderEliminarPetons
Mai ho he testat, però veient aquest, segur que está deliciós.
ResponderEliminarMuxus
Lo adoro, lo adoro!! pero qué mal me sale... tan mal que lo compro hecho! ;)
ResponderEliminarfatal!! jaja
Eliminarok, ho provaré amb comí!
ResponderEliminarMe encanta el hummus ya hce tiempo que no lo hago.mmmmm que rico¡¡
ResponderEliminarBesitos
hummus i amb cumí, ¡¡fantastic!!!
ResponderEliminarMolt i molt a favor del hummus. Mira que és simple i alhora bó!!
ResponderEliminarm'encanta l'Hummus, de fet es l'única manera de que menjar cigrons. Petonets
ResponderEliminaruna de les meves invitades em va dir exactament això!! ;-)
EliminarEm rexifla l'hummus! Boníssim!
ResponderEliminarPetonets
Sandra
I am drooling over those tempting pics.
ResponderEliminarMe encanta para un picoteo.
ResponderEliminarBesitos
Me encanta el hummus, es una pasada lo bueno que está. Esos crakers tienen una pinta estupenda. Un abrazo guapa.
ResponderEliminarThis looks awesome..Yummy Recipe
ResponderEliminarAarthi
http://www.yummytummyaarthi.com/
Roser te ha quedat fantàstic!! Et pots creure que mai l'he fet??? Acabo de trobar una bona excusa!! jeje
ResponderEliminarUn petonàs.
la propera recepta que vegi publicada al teu bloc ja saps quina ha de ser...és super fàcil!!! petonets
EliminarRoser preciosa,quina delicia de hummus te ha quedat,m'agrada molt .
ResponderEliminarUn petonet molt gran.
Roser ,que rico te quedo ,tiene una pinta estupenda
ResponderEliminarbesinos
a casa quan fem hummus és festa major!
ResponderEliminarA casa l'hummus ens encanta, super sa i ideal pera un sopar informal amb els amics. I amb aquests cràckers ha de quedar boníssim!
ResponderEliminarM¨encanta! i en plan informal com en l´has presentat deu estar suprem.
ResponderEliminarM'encanta l'hummus i si les crackers també són casolanes ja és tot un luxe.
ResponderEliminarPetons.
No hi poses all? Jo ahir en vaig fer i m'agrada molt trobar la potència de l'all cru :-)
ResponderEliminar