Buscar este blog

domingo, 29 de enero de 2012

Quinoa amb llet (de soja)

Avui us presento un cereal molt interessant i poc consumit: la quinoa.

Què és? Doncs és un cereal amb un alt contingut proteic (12-18%), ric en fibra, fòsfor, magnesi i ferro. No conté gluten, per tant, és ideal pels celíacs, i és de fàcil digestió. Una meravella, oi? Hi ha persones que la troben amargant, tot i que jo no ho he notat (potser perquè m'agrada el sabor amarg).

Aquest postre és una variació de l'arròs amb llet de sempre. És una alternativa pels celíacs i pels intolerants a la lactosa. Triga 15 minuts en coure's i el sabor és deliciós. Heu de fer la prova!!

Ingredients (per a dues racions):

- 80 g de quinoa EL GRANERO INTEGRAL
- 600 ml de llet de soja
- 2 culleradetes de mel
- 1 culleradeta de sucre avainillat
- 1 polsim de canyella


Preparació:
1. En un cassó, en fred, posem la quinoa i la llet de soja. Ho col.loquem al foc i, quan comenci a bullir, ho deixem coure un 15 minuts, sense deixar de remenar (per evitar que s'enganxi la quinoa al fons del cassó).

2. Quan la quinoa estigui cuita, ho endolcim amb canyella, mel i sucre avainillat (al gust de cadascú).

3. Ho servim en gots de iogurt.


Per no deixar-ne ni un granet!!!


La quinoa utilitzada a aquesta recepta procedeix de l'empresa EL GRANERO INTEGRAL, fabricant de productes naturals i ecològics, sempre amb l'objectiu prioritari de la qualitat dels seus productes i el respecte i cura pel medi ambient. Va ser fundada fa més de 27 anys, és a dir, té més experiència que jo. Va surgir per cobrir el buit en el mercat de l'alimentació natural i dietètica, en aquells temps...

Si voleu conèixer més infomació sobre aquesta marca, només cal que cliqueu sobre aquí o aquí, al facebook, on ens donen moltes idees de receptes per elaborar amb aquests productes tan sans i nutritius.


Per aquesta raó, vull agrair infinitament la generositat que ha tingut EL GRANERO INTEGRAL de fer-me arribar tot aquest contingut de productes dietètics i ecològics, tan necessaris per poder rendir el màxim cada dia.



Els productes que m'han fet arribar han estat:

Farina d'espelta integral
Farina de teff integral
Omega vegetal
Mill pelat
Llenties vermelles
Soja groga
Cuscús d'espelta 
Sèsam cru
Azuki
Quinoa
Fusilli de kamut integral

A més d'uns sobrets de llavors i cereals. 100% energètics. Per començar el dia amb alegria.
Més informació sobre aliments i complements dietètics.

I conservat al buit, aquestes dues proteïnes vegetals:

Tofu
Seitàn


Avui he elaborat una recepta amb la QUINOA, però com veieu, encara em falten molts productes per tastar i descobrir. Així que, a poc a poc, us aniré endinsant en el món de l'alimentació saludable (sempre amb alguna que altra excepció, que també hem d'alegrar la vida amb algún vici, que tots en tenim algún...).

Només espero que, si podeu, feu la prova amb aquests nous productes... 

A la varietat hi ha el gust

Bon profit!!

25 comentarios:

  1. Roser,me has deixat tota intrigada amb aquesta recepta,la tenc que probar pinta molt bé.
    Un petonet molt gran i molt bona setmana guapísima.

    ResponderEliminar
  2. Me encanta tomarla en dulce, además si es tan buena como dicen mucho mejor para nosotras.
    Un beso y buena semana

    ResponderEliminar
  3. A mi m'encanta la quinoa, en fem hamburgueses, tipus risotto... nyam! Així deu quedar molt bona ;)
    Per cert, tinc entés que és de la família dels espinacs encara que sembli un cereal... crec, eh?
    Petons
    Sandra

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Doncs ara que m'ho has dit, ho he buscat i si, pertany a la fmília dels espinacs!! quines coses que té la naturalesa, oi? merci per informar-me'n!! petons

      Eliminar
  4. Roser ,que bien que pones recetas con productos para personas que tienen algun tipo de problema con ciertos productos ,bueno estan muy bien para todas ,al menos a mi me gustan
    besinos guapa

    ResponderEliminar
  5. quins bons productes!!!!!
    jo també la quinoa la trobo un xic amargant

    ResponderEliminar
  6. Quin munt de productes saludables, i per fer molt plats deliciosos.
    Una abraçada

    ResponderEliminar
  7. Nena que bo !!! Tal com l'has fet tu s'ha de tastar.
    Petonets

    ResponderEliminar
  8. No he probado a cocinar con quinoa. Pero por lo que veo tiene muchas utilidades en cocina.
    Enhorabuena por la entrada.

    Un saludo.
    Juan Carlos.

    ResponderEliminar
  9. Disfruta de todos estos productos tienen que ser muy buenos.

    ResponderEliminar
  10. Només he fet servir la quinoa un parell de cops i em va agradar molt. A casa no suportem l'arròs amb llet, de manera que aquesta em sembla una alternativa sensacional. Ho provaré!

    ResponderEliminar
  11. Roser, que bo aquest arròs amb llet! Jo he provat la llet de Quinoa i la quinoa inflada com a cereal per esmorzar. També m'agrada molt. Però tinc entès que és molt energètica i que, per tant, a la nit ens pot dificultar el son... vaig bé? Petons

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. La quinoa és igual d'energètica que l'arròs. No crec que et dificulti el son (a no ser que t'empatxis a base de quinoa), almenys no ho he vist enlloc. A la quinoa li diuen el super-cereal perquè conté tots els aminoacids essencials, per tant, sí és més nutritiva a altres cereals, com l'arròs. fes la prova!! ;-)

      Eliminar
  12. Una alternativa a l'arròs amb llet molt més sana i lleugera oi? jo fa anys i panys que no l'he tornat a menjar, el trobo massa feixuc, però aquest gotet em sembla fantàstic. Provaré la quinoa a veure què tal.
    Petons guapa!

    ResponderEliminar
  13. ROSER ..yo soy de las que pruebo todo ..o casi todo y después decido ..pero en mi casa hija ..la quinoa aún no ha hecho gracia y mira que lo intento..pero nada ..la leche de soja está entrsndo muy lentamente ...La receta es muy interesante y sana .bssssMARIMI

    ResponderEliminar
  14. de momento me cuesta estas combinaciones,pero no digo que no. nunca se sabe
    peto

    ResponderEliminar
  15. Quina varietat d'ingredients tan interessant t'han enviat! I la recepta sembla deliciosa encara que no he provat mai la quinoa.
    Petons

    ResponderEliminar
  16. Quinoa i soja? per què no? Una bona manera d´iniciar-se a la quinoa. Jo encarano l´he tastada.

    ResponderEliminar
  17. Jeje, tengo una receta esperando a salir de quinoa dulce, pero sin ningún edulcorante(seguimos coincidiendo). Tu quinoa tiene que estar de vicio con la miel y el azúcar vainillada. Me encanta Roser. Besos

    ResponderEliminar
  18. La quinoa m'encanta però tinc pendent de tastar una recepta dolça, segur que ha d'estar bona igual.
    Petons.

    ResponderEliminar
  19. No conocía este cereal, pero lo probaré , gracias por la receta!
    Un besito
    http://janakitchen.blogspot.com

    ResponderEliminar
  20. Tengo yo curiosidad por probar la quinoa. Y nunca la había visto preparada en dulce, ¡buena idea!.
    Besotes, guapa.

    ResponderEliminar
  21. quantes coses Roser! ja pos anar experimentant noia! molts petonets

    ResponderEliminar
  22. Tens tota la raó, aquest cereal és quasi un desconegut per a molts... el consumeixo sovint pq' m'agrada molt! i aquesta variant d'arrós amb llet té un apinta exquisida mmmmmmmm. guardad queda. Si et ve de gust visitar el meu blog estaré encantada, tinc un apartat de "cerealia" tot i que encara no hi tinc molta coseta... espero que t'agradi. El teu blog és molt bonic i les receptes mmmmmmmmmmmmm. Salutacions, Sandra.

    www.miscositassrv.blogspot.com

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!