Què és? Doncs és un cereal amb un alt contingut proteic (12-18%), ric en fibra, fòsfor, magnesi i ferro. No conté gluten, per tant, és ideal pels celíacs, i és de fàcil digestió. Una meravella, oi? Hi ha persones que la troben amargant, tot i que jo no ho he notat (potser perquè m'agrada el sabor amarg).
Aquest postre és una variació de l'arròs amb llet de sempre. És una alternativa pels celíacs i pels intolerants a la lactosa. Triga 15 minuts en coure's i el sabor és deliciós. Heu de fer la prova!!
Ingredients (per a dues racions):
- 80 g de quinoa EL GRANERO INTEGRAL
- 600 ml de llet de soja
- 2 culleradetes de mel
- 1 culleradeta de sucre avainillat
- 1 polsim de canyella
Preparació:
1. En un cassó, en fred, posem la quinoa i la llet de soja. Ho col.loquem al foc i, quan comenci a bullir, ho deixem coure un 15 minuts, sense deixar de remenar (per evitar que s'enganxi la quinoa al fons del cassó).
2. Quan la quinoa estigui cuita, ho endolcim amb canyella, mel i sucre avainillat (al gust de cadascú).
3. Ho servim en gots de iogurt.
3. Ho servim en gots de iogurt.
Per no deixar-ne ni un granet!!!
La quinoa utilitzada a aquesta recepta procedeix de l'empresa EL GRANERO INTEGRAL, fabricant de productes naturals i ecològics, sempre amb l'objectiu prioritari de la qualitat dels seus productes i el respecte i cura pel medi ambient. Va ser fundada fa més de 27 anys, és a dir, té més experiència que jo. Va surgir per cobrir el buit en el mercat de l'alimentació natural i dietètica, en aquells temps...
Si voleu conèixer més infomació sobre aquesta marca, només cal que cliqueu sobre aquí o aquí, al facebook, on ens donen moltes idees de receptes per elaborar amb aquests productes tan sans i nutritius.
Per aquesta raó, vull agrair infinitament la generositat que ha tingut EL GRANERO INTEGRAL de fer-me arribar tot aquest contingut de productes dietètics i ecològics, tan necessaris per poder rendir el màxim cada dia.
Els productes que m'han fet arribar han estat:
Farina d'espelta integral
Farina de teff integral
Omega vegetal
Mill pelat
Llenties vermelles
Soja groga
Cuscús d'espelta
Sèsam cru
Azuki
Quinoa
Fusilli de kamut integral
A més d'uns sobrets de llavors i cereals. 100% energètics. Per començar el dia amb alegria.
Més informació sobre aliments i complements dietètics.
I conservat al buit, aquestes dues proteïnes vegetals:
Tofu
Seitàn
Avui he elaborat una recepta amb la QUINOA, però com veieu, encara em falten molts productes per tastar i descobrir. Així que, a poc a poc, us aniré endinsant en el món de l'alimentació saludable (sempre amb alguna que altra excepció, que també hem d'alegrar la vida amb algún vici, que tots en tenim algún...).
Només espero que, si podeu, feu la prova amb aquests nous productes...
A la varietat hi ha el gust
Bon profit!!
Roser,me has deixat tota intrigada amb aquesta recepta,la tenc que probar pinta molt bé.
ResponderEliminarUn petonet molt gran i molt bona setmana guapísima.
Me encanta tomarla en dulce, además si es tan buena como dicen mucho mejor para nosotras.
ResponderEliminarUn beso y buena semana
A mi m'encanta la quinoa, en fem hamburgueses, tipus risotto... nyam! Així deu quedar molt bona ;)
ResponderEliminarPer cert, tinc entés que és de la família dels espinacs encara que sembli un cereal... crec, eh?
Petons
Sandra
Doncs ara que m'ho has dit, ho he buscat i si, pertany a la fmília dels espinacs!! quines coses que té la naturalesa, oi? merci per informar-me'n!! petons
EliminarRoser ,que bien que pones recetas con productos para personas que tienen algun tipo de problema con ciertos productos ,bueno estan muy bien para todas ,al menos a mi me gustan
ResponderEliminarbesinos guapa
quins bons productes!!!!!
ResponderEliminarjo també la quinoa la trobo un xic amargant
Quin munt de productes saludables, i per fer molt plats deliciosos.
ResponderEliminarUna abraçada
Nena que bo !!! Tal com l'has fet tu s'ha de tastar.
ResponderEliminarPetonets
No he probado a cocinar con quinoa. Pero por lo que veo tiene muchas utilidades en cocina.
ResponderEliminarEnhorabuena por la entrada.
Un saludo.
Juan Carlos.
Disfruta de todos estos productos tienen que ser muy buenos.
ResponderEliminarNomés he fet servir la quinoa un parell de cops i em va agradar molt. A casa no suportem l'arròs amb llet, de manera que aquesta em sembla una alternativa sensacional. Ho provaré!
ResponderEliminarI amb només 15 minutets..;-)
EliminarRoser, que bo aquest arròs amb llet! Jo he provat la llet de Quinoa i la quinoa inflada com a cereal per esmorzar. També m'agrada molt. Però tinc entès que és molt energètica i que, per tant, a la nit ens pot dificultar el son... vaig bé? Petons
ResponderEliminarLa quinoa és igual d'energètica que l'arròs. No crec que et dificulti el son (a no ser que t'empatxis a base de quinoa), almenys no ho he vist enlloc. A la quinoa li diuen el super-cereal perquè conté tots els aminoacids essencials, per tant, sí és més nutritiva a altres cereals, com l'arròs. fes la prova!! ;-)
EliminarUna alternativa a l'arròs amb llet molt més sana i lleugera oi? jo fa anys i panys que no l'he tornat a menjar, el trobo massa feixuc, però aquest gotet em sembla fantàstic. Provaré la quinoa a veure què tal.
ResponderEliminarPetons guapa!
ROSER ..yo soy de las que pruebo todo ..o casi todo y después decido ..pero en mi casa hija ..la quinoa aún no ha hecho gracia y mira que lo intento..pero nada ..la leche de soja está entrsndo muy lentamente ...La receta es muy interesante y sana .bssssMARIMI
ResponderEliminarde momento me cuesta estas combinaciones,pero no digo que no. nunca se sabe
ResponderEliminarpeto
Quina varietat d'ingredients tan interessant t'han enviat! I la recepta sembla deliciosa encara que no he provat mai la quinoa.
ResponderEliminarPetons
Quinoa i soja? per què no? Una bona manera d´iniciar-se a la quinoa. Jo encarano l´he tastada.
ResponderEliminarJeje, tengo una receta esperando a salir de quinoa dulce, pero sin ningún edulcorante(seguimos coincidiendo). Tu quinoa tiene que estar de vicio con la miel y el azúcar vainillada. Me encanta Roser. Besos
ResponderEliminarLa quinoa m'encanta però tinc pendent de tastar una recepta dolça, segur que ha d'estar bona igual.
ResponderEliminarPetons.
No conocía este cereal, pero lo probaré , gracias por la receta!
ResponderEliminarUn besito
http://janakitchen.blogspot.com
Tengo yo curiosidad por probar la quinoa. Y nunca la había visto preparada en dulce, ¡buena idea!.
ResponderEliminarBesotes, guapa.
quantes coses Roser! ja pos anar experimentant noia! molts petonets
ResponderEliminarTens tota la raó, aquest cereal és quasi un desconegut per a molts... el consumeixo sovint pq' m'agrada molt! i aquesta variant d'arrós amb llet té un apinta exquisida mmmmmmmm. guardad queda. Si et ve de gust visitar el meu blog estaré encantada, tinc un apartat de "cerealia" tot i que encara no hi tinc molta coseta... espero que t'agradi. El teu blog és molt bonic i les receptes mmmmmmmmmmmmm. Salutacions, Sandra.
ResponderEliminarwww.miscositassrv.blogspot.com