Avui us presento un plat que m'encanta!
El vaig descobrir a un curs de cuina organitzat per la marató de tv3 d'aquest any passat. Em va semblar tan senzill, saludable i gustós, que no tinc més remei que compartir-lo amb tots vosaltres.
De trinxat, només en té la col, per això l'he anomenat "fals trinxat". Així que és un plat ideal per les persones que esteu de règim o que, simplement, us voleu cuidar.
Preneu nota.
Ingredients (per a dues persones):
- 100 g de col
- 200 g de porro
- un grapat de pipes de girasol pelades (no salades)
- 150 g de salmó fresc
- oli d'oliva
- sal
Preparació:
1. Tallem la col ben petitona i l'escaldem, quan l'aigua estigui bullint, durant 30 segons. Escorrem ràpidament per parar la cocció.
2. Tallem el porro ben petitonet i el saltejem a la paella amb una mica d'oli i un pessic de sal, fins que agafi color daurat.
3. En una paella, sense oli, torrem les pipes de girasol, vigilant que no es cremin.
4. Quan tinguem les pipes torrades les reservem i fem a la planxa el salmó, no cal que hi posem oli.
5. Ja serà l'hora d'emplatar. Amb l'ajuda d'un motlle, posem la barreja de col i porro, ben prensat perquè es mantingui la forma. A sobre hi col·loquem el salmó i les pipes de girasol, amb una mica de sal maldon.
Llest!
Un apunt important. Com ens van dir al taller de cuina, és un plat dolçet, així que no cal que li afegiu sal de més si el noteu soso, perquè la sensació al paladar ha de ser lleugerament dolç.
Que vaig de gust!
Com amant del salmó t'haig de dir que prepararé aquest plat aquesta setmana. Llàstima que dilluns hagués fet salmó que sinó queia avui mateix! Això de combinar-ho amb col i les pipes de girasol.... mmmm.... quin platàs més suculent i tant sà noia!
ResponderEliminarPetons guapa! :)
una combinacion sorprendente pero a la vez con los ingredientes que tiene que estar muy buena la combinación.
ResponderEliminarPor cierto que no te habia dicho todavia nada del nuevo look del blog ,me gusta.
peto
Molt bon plat!! Ara hem de recuperar una mica la línia perduda durant el Nadal, així que s'agraeixen aquests plats lleugerets.
ResponderEliminarPues me viene ideal para seguir cuidándome un poquuito
ResponderEliminarBesitos
la presentació és molt maca i segur que està molt bo!! apuntat. Petonets
ResponderEliminarSembla com un pastís, i molt saludable.
ResponderEliminarUna abraçada
Quina forma més bona de menjar la col, amb el salmó deu quedar un gustet... i és un plat saludable, m'agrada!!
ResponderEliminarPetons
La combinació ha de quedar boníssima! Verduretes, salmó i pipes, un plat saludable i molt gustós.
ResponderEliminarAixí tothom menja verdura ;)
La col no m'agrada gens, no n'he comprat mai!! i això que ja tinc uns anyets... però vista així ... potser, potser si!el plat fa bona pinta!
ResponderEliminarMe encanta este plato, una combinación muy rica y además saludable. Besicos
ResponderEliminarPrecisament avui he menjat trinxat, aquesta versió la trobo boníssima!
ResponderEliminarPetonets
Sandra
PD: per cert, llum natural? :P
Roser ,me parece un plato sano y riquisimo
ResponderEliminarbesinos
Una recepta de molt bon aprofitar!
ResponderEliminarque buen plato y sano
Eliminar¡¡besos¡¡
Segur que m'agradaria, m'agraden tots els ingredient!
ResponderEliminarPetons.
Ostres quina alegria que li has donat al salmó. I a mi també...Ara ja tinc una altra idea. Els ingredients m´agraden tots.
ResponderEliminar¡Qué cosa tan original!. Me parece precioso de presentación, y además riquísimo.
ResponderEliminarUn beso grande, guapa.