Buscar este blog

viernes, 20 de enero de 2012

Pizza integral d'albergínia i tofu

Ja que som divendres, què tal una pizza per sopar?

La base és feta amb farina de civada integral molt primeta, com les que a mi m'agraden, cruixent i farcida de les meves verdures preferides. Segur que pensareu, falta el formatge, ho sé, jo també  ho pensava, i vaig estar a punt de posar-ne, però vaig superar la temptació i, enlloc de formatge, vaig acabar la pizza amb unes culleradetes de pesto casolà, que li dóna un toc moooolt bo! 

El tofu, per qui no el conegui, és una proteina vegetal elaborada a base de soja. A més a més, aquest, concretament, de Natursoy, és de procedència ecològica. Què més es pot demanar, no?

Ingredientes (per dues pizzetes):

PER LA MASSA:
- 100 g de farina integral de civada ECO-SALIM
- 2 cullerades soperes de farina de força
- 10 g de llevat prensat
- sal marina
- aigua (la necessària)

PEL FARCIMENT:
- 1 ceba
- 1 albergínia
- 150 g xampinyons en conserva
- salsa de tomàquet
- olives verdes
- Tofu ecològic NATURSOY
- Orenga seca CARMENCITA
- Pedro Ximènez
- Alfàbrega seca
- Pesto (opcional)
- sal marina
- Oli d'oliva


Preparació:

1. Per la massa, barrejarem el llevat amb una mica d'aigua tèbia fins que s'hagi desfet completament. Ho incorporarem a la mescla de farines amb la sal, i amasarem, anant afegint aigua fins que es formi una bola de massa que no s'enganxa als dits. Reservem.

2. En una paella amb una mica d'oli, saltejarem la ceba i l'albergínia amb un pessic de sal. A la meitat de la cocció afegirem un rajolí de Pedro Ximènez i deixarem reduir, alhora que les verdures es caramelitzen.

3. Un cop la verdura estigui llesta, fora del foc, hi afegirem els bolets en conserva, esclarits, les olives tallades per la meitat i els daus de tofu.

4. Dividim la massa de pizza en dos i les estirem fins que quedin ben finetes. 

5. Cobrim la base amb una mica de salsa de tomàquet i a sobre posem la barreja de verdures, olives i tofu. Afegim orenga i alfàbrega seca i les coem al forn preescalfat a 250ºC durant 10-15 minuts, fins que la base estigui cuita i cruixent (quedarà una textura dura semblant als crackers).

6. A l'hora de servir, si volem, hi evoquem unes culleradetes de pesto casolà.

"No hace falta decir nada más"

Bon profit!

24 comentarios:

  1. Segur que amb la salsa pesto está molt bona, m'agraden tots els ingredients que li has posat.
    Una abraçada

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. si t'agrada el pesto, a la pizza és brutal!! prova-ho i em dius!

      Eliminar
  2. Divendres toca pizza! Precisament, avui tinc la meva fillola a dormir. Per sopar, farem pizza davant una pel·li de DVD, a la meva hi posaré uns dauets de tofu ;)

    ResponderEliminar
  3. T'ha quedat una pizza de luxe!! i ben cargada!! Quina temptació,que bona!!
    Petons

    ResponderEliminar
  4. Doncs em sembla perfecte una pizza per sopar!!! Serem tres i ja portarem les postres...jejeje.... I la meva amb pesto, que m'encanta!!!
    Bon cap de setmana!!!

    ResponderEliminar
  5. Roser ,me parece una pizza muy buena y diferente ,me gusta
    besinos

    ResponderEliminar
  6. Rosr, cuanto rellenito tiene esa pizza, seguro que estaba muy buena, besos

    ResponderEliminar
  7. ¿Cuándo me invitas a comer Roser? Si es que tenemos los mismos gustos. Un abrazo guapa

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. No tendriamos problemas tu y yo a la hora de organizarnos una cena eh...todo lo que es sano, sabroso y si es encima ecologico ya es la perfección! (no por ser sano tiene que ser aburrido...)

      Eliminar
  8. Ostres quina pinta té aquesta pizza! i amb la salseta de epsto per sobre ha de ser brutal. Per cert, fa temps que vull provar el tofu, em podries dir quin gustet té? Ahir estava a punt de comprar-lo, però abans que me'l tirin pel cap.... ja m'entens oi?
    Petons!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Doncs no sabria descriure't el gust del tofu, sincerament. Realment és un gust especial, això si, l'has de coure uns 5 - 10 minuts (si és un bloc de tofu). a mi a la pizza m'agrada molt, però per exemple a les amanides no tant...jo de tu compraria un bloc, el trossejaria, i l'aniria provant a diferents receptes, així no podràs dir que mai has tastat el tofu! ;)

      Eliminar
  9. Sembla boníssima! Estic buscant receptes per a fer amb tofu, que no n'he cuinat mai... aquesta pizza me l'apunto!
    Marta

    ResponderEliminar
  10. A mi, si me cambias el tofu por unos trocitos de pollo me puedes poner dos porciones.
    Besitos

    ResponderEliminar
  11. Awesome recipe dear..U have made it perfectly..

    Aarthi
    http://yummytummy-aarthi.blogspot.com/

    ResponderEliminar
  12. Luce delicioso! Otra manera de conocer variantes de este plato es a traves del pizza delivery en valencia: http://guia.just-eat.es/lugares/zaragoza.html

    ResponderEliminar
  13. L'altre dia vaig provar el tofu fumat i em va sembla taaaaaan bo, hi aniria genial a una pizza com la teva! El toc de pesto molt bo!
    Petonets
    Sandra

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. També en tinc! pero encara no l'he tastat, em fa una mica de por! jiji! però ara m'has animat! bon cap de setmana!! petons

      Eliminar
  14. Roser jo m'apunto a n'questa delicosa pizza i aquesta masa es molt original,la tindré que probar i amb tofu m'has tentat,definitivament¡¡¡
    Un petonet ben gran preciosa i molt bon cap de setmana.

    ResponderEliminar
  15. Res millor que una pizza per divendres! I més si és integral i amb el toc del tofu, que a mi m'encanta.... ha d'estar Brutal!!
    Petonets!

    ResponderEliminar
  16. Uhmmm que pinta mas buena, aver si la hago hoy para comer :D
    Seguro que sale deliciosa
    Un besito y feliz domingo
    http://janakitchen.blogspot.com

    ResponderEliminar
  17. ¡Y yo que todavía no me he animado con el tofu!. Esta pizza sería una buena forma de probarlo por primera vez, ¡qué rica!.
    Besotes, guapa.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Pues la verdad es que si, porque el tofu cocido con la pizza le da un sabor muy suave, animate!! besos

      Eliminar
  18. diferente y buena seguro,aunque el tofu no es lo mio
    peto

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!