Quin creieu que és el tema del mes? Doncs si, les CARXOFES!!
M'encanta aquesta verdura, tant al forn, al microones, bullida, estofada.....de qualsevol manera. I gràcies a aquest event, he menjat les primeres carxofes de la temporada (ja que fins llavors encara no n'havia comprat).
La recepta que us presento és una recepta d'aprofitament perquè, com compendreu, la carn d'olla ja estava feta, de l'escudella de Nadal que va fer la meva àvia. Només calia descongelar-ho i llest. Delicioses!!
Ingredients (per una persona):
- 2 carxofes
- Carn d'olla**
- 2 cullerades soperes de formatge cremòs
Per la salsa de pebrot escalivat:
- 1 pebrot escalivat en conserva
- 3 cullerades soperes de salsa de tomàquet
- pebre
- herbes provençals
- tabasc (opcional)
Preparació:
1. Posem un cassó al foc, amb unes gotes de llimona i fulles de julivert, per evitar que s'oxidi la carxofa. Quan començi a bullir hi afegiu les carxofes netes (sense les fulles exteriors).
2. Deixem bullir les carxofes entre 10 i 15 minuts. Escorrem i reservem.
3. Mesclem la carn d'olla amb el formatge cremós, i ho escalfem uns segons al microones perquè quedi ben integrat tot. Reservem.
4. Per la salsa de pebrots, triturem el pebrot, la salsa de tomàquet i les espècies al gust, fins que quedi una salsa ben fina.
5. Per la presentació, al fons del plat evoquem la salsa. Sobre la salsa col·loquem les carxofes que haurem farcit amb la mescla de carn d'olla i formatge.....
....amb dues carxofes no en tindreu prou, us ho asseguro!!
2. Deixem bullir les carxofes entre 10 i 15 minuts. Escorrem i reservem.
3. Mesclem la carn d'olla amb el formatge cremós, i ho escalfem uns segons al microones perquè quedi ben integrat tot. Reservem.
4. Per la salsa de pebrots, triturem el pebrot, la salsa de tomàquet i les espècies al gust, fins que quedi una salsa ben fina.
5. Per la presentació, al fons del plat evoquem la salsa. Sobre la salsa col·loquem les carxofes que haurem farcit amb la mescla de carn d'olla i formatge.....
....amb dues carxofes no en tindreu prou, us ho asseguro!!
** Si no teniu sobres de la carn d'olla, podeu fer servir qualsevol altre sobrant que tingueu, ja sigui pollastre a l'ast, rostit.... inclús podeu fer la vostre mescla de carn picada i bacon, de pernil i formatge amb bolets..., això va al vostre gust.
Que vagi de gust!
M'agrada això de posar la can d'olla dins de les carxofes. Han d'estar ben bones!
ResponderEliminarPetons
Què original! És un plat d' aquells que m´agraden a mi per la seva rapidessa ja que un part només l´has hagut de descongelar. La salseta deliciosa...ara jo sense tabasc.
ResponderEliminarOh, moltes gràcies per felicitar-nos l'aniversari i moltes gràcies per fer-ho possible!!
ResponderEliminarAquestes carxofes farcides tenen una pinta... Tremenda!
Moltíssimes gràcies per participar!
Petonets!
Uau!!! quina magnífica manera d'aprofitar la carn d'olla!!! Aquests dies tots en tenim algun tupper al congelador ;-D
ResponderEliminarPTNTS
Dolça
Aixo si que es una bona recepta d'aprofitament i ben sana...
ResponderEliminarPetonets.
Me parece una receta de aprovachamiento muy rica y muy apetecible te ha quedado estupenda besos
ResponderEliminarUn aprofitament genial!! Quina delicia!! T'ha quedat molt bé, m'ha agradat molt aquesta recepta.
ResponderEliminarPetons
Quina bona idea per aprofitar la carn d'olla (si no se l'han menjat abans!!!)
ResponderEliminarJo l'he farcit de peix, però amb carn també m'agrada molt!
Bon diumenge!
Caram, caram!! M'ajuntes dues de les meves coses preferides, la carxofa i la carn d'olla... i a sobre ho acompanyes d'aquesta salseta?! Què boooooooones!!
ResponderEliminarMoltes gràcies reina!
Petonets
Sandra
Ja tens raó que les carxofes són boníssimes de qualsevol manera. Ara, aquesta combinació ha de ser brutal. La salsa de pebrot escalivat també n'he fet alguna vegada (una mica diferent) i ha tingut molt bon resultat.
ResponderEliminarPetonets
Sílvia
Carai molt bona idea mesclar les carxofes amb la carn d'olla.
ResponderEliminarUna abraçada
Que bones Roser, tenen una pinta boníssima!
ResponderEliminarUn petonet
Roser,igualment per tu Bon any¡¡¡ i dir-te que aquesta recepta es una manera molt bona de acompanyar la carn.
ResponderEliminarUn petonet molt gran i bon Diumenge.
Ay, Roser, lo siento pero con las alcchofas no puedo. Eso sí, tú me fríes un huevito y me quedo a comer, jeje
ResponderEliminarBesitos
Buenas tardes Roser. Unas alcachofas buenísimas, te han quedado espectaculares. La presentación me parece muy buena.
ResponderEliminarUn saludo Paco.
Aquest farcit les fa molt cassolanes i sanes!!! m´agrada la proposta. Petons, i bona tarda de diumenge.
ResponderEliminarmolt bé Roser!!! aprofitant la car d'olla. Segur que han quedat molt bones. Petonets
ResponderEliminarYo tengo suerte con las alcachofas, mi padre tiene y están de lujo. Las hago de mil maneras, así que con tu receta ya tengo 1001. Gracias bombón
ResponderEliminarLas alcachofas me encantan y esta receta tuya tiene que estar buenisima
ResponderEliminarbesinos
A mi també m'encanten! Veus, farcides crec que no les he menjat.
ResponderEliminarPetons.
Ostres! amb carn d'olla! han d'estar bones, bones!!! petó
ResponderEliminarOstres! amb carn d'olla! han d'estar bones, bones!!! petó
ResponderEliminarcaray esto si que es cocina tambien de aprovechamiento,pero queda bien y vistoso a la vista.
ResponderEliminarA ver si empiezas ya con el sifon a hacer espumas animo
bona setmana
Això és diu fer una recepta d'aprofitament fantàstica!!
ResponderEliminarM'agrada la idea de farcir les carxofes.
Petons guapa!
Quina bona pensada per aprofitar la carn d'olla.
ResponderEliminarM'encanten les carxofes, però farcides de carn crec que no les he fet mai... Les provaré, que amb el formatge ha de quedar un farcit molt cremós i gustós.
ResponderEliminaruna recepta d¡aprofitament bonissima!! i la salsa de pebrots m'agrada també molt...felicitats!
ResponderEliminarQuin plat més deliciós. M'apunto la recepta, però sobretot la salsa de pebrot escalivat. Ha de ser boníssima!
ResponderEliminarUna abraçada!
(quan vulguis fem classe ;) )
Una bona idea per aprofitar la carn d'olla. Bona pensada i a més segur que deliciosa!!
ResponderEliminarPTns
Ostres!!! Quina idea tan original. Aprofitar les sobres de la carn d'olla i combinar-ho amb carxofes. Molt bona idea.
ResponderEliminarPetonets.
MAR, de El que no mata engreixa
No sé qué me comería primero si las alcachofas o la salsita tan rica...
ResponderEliminarAbrazos