Buscar este blog

jueves, 26 de enero de 2012

Arròs caldós amb verdures i gambes

Què us sembla si us preparo un arròs integral, amb molta verdura, ben caldós, i acompanyat d'unes gambes com a remate final??

Doncs aquí el teniu. Ja sé que molta gent no cuina amb arròs integral, pel fet que triga 10 minuts més en coure's...i què són 10 minuts, quan el resultat final és un arròs ple de vitamines, minerals i fibra? Animeu-vos a canvia l'arròs refinat que teniu al vostre rebost, guanyareu amb vitalitat i salut!! No ho dic jo, ho diuen els estudis!

Ingredients (per a 3-4 persones):

- 1 ceba
- 1 pebrot verd
- 2 grans d'all
- 1 porro
- 6 xampinyons
- 1 carxofa
- 200 g de mongeta tendra
- 100 g de fabetes
- 1/2 albergínia
- Salsa de tomàquet
- Whisky
- Caldo de peix natural Aneto
- 6 gambes argentines
- 250 g d'arròs integral ecològic Eco-Salim
- Julivert fresc
- Porradell fresc
- Oli d'oliva

 

Preparació:

1. A una paella o rodó, afegiu un rajolí d'oli i els alls trinxats. Quan comencin a daurar, afegir les gambes i marcar-les pels dos costats. Reservar-les.

2. A la mateixa paella hi afegim la ceba, el pebrot, el porro, i l'albergínia, tallat tot ben petitet. Un cop la verdura hagi perdut la textura cruixent, afegim la resta de verdures tallades, també, ben petites: els xampinyons, les mongetes, les fabetes i la carxofa. Afegim un rajolí de whisky i deixem reduir uns minuts.

3. A continuació afegim la salsa de tomàquet i l'arròs.Donem unes voltes i evoquem el caldo de peix. Deixem coure 30 minuts a foc mig.

4. Uns 10 minuts abans d'acabar la cocció, afegim les gambes, el julivert i el porradell picats. Jo no hi poso sal perquè el caldo de peix ja vé salat, però si algú en necessita més sempre té l'opció d'afegir-ne.

5. Parem el foc i deixem reposar uns minuts, mentre gaudim d'un bon aperitiu a base d'olivetes, escopinyes i, perquè no, un gotet de martini.

Us he fet venir ganes de cap de setmana, oi?

Doncs apunteu-vos la recepta pel diumenge que vé, acompanyat de la coca-tortell de nata i crema...

Un dia...rodó!!

Que aprofiti!


21 comentarios:

  1. Estic d'acord amb tu, Roser. jo gairebé sempre cuino amb arròs integral i el resultat es nota de sobres en el gust. Tot i que hi ha plats que amb integral no queden tan bé, perquè no deixen anar el midó... per exemple, el rissoto i l'arròs caldós ... T'ha quedat espectacular. petonet!

    ResponderEliminar
  2. Otra de arroz...que semanita todas o casi todas hemos puesto arroz y lo bueno que todos me gustan a rabiar,.. Besitos

    ResponderEliminar
  3. Reconec que sóc de les que no fan servir arròs integral, però m'hi posarè veient les coses que esteu fent.
    Aquest arròs caldòs te una pinta boníssima, i amb whisky! m'ha sorprès molt.
    Una abraçada

    ResponderEliminar
  4. A mi m'agraden més els arrossos així més sucosos com el teu. Mai he barrejat verdures amb gambes però és bona idea!

    Petons

    ResponderEliminar
  5. Doncs jo sempre que puc utilitzo arròs integral, el trobo molt més gustós, es bonissim. T'ha quedat una paella de festa, deliciosa!!
    Petons

    ResponderEliminar
  6. cuando hago arroz caldoso de verduras tambien lo hago con integral y me gusto mucho,te ha salido fantastico este arroz
    peto

    ResponderEliminar
  7. A casa ens encanta l'arròs integral, encara que porti una mica més de feina.
    Una mica caldós i amb el gustet de les gambes ha de quedar deliciós.

    ResponderEliminar
  8. Este es uno de mis platos preferidos, lo disfruto muchisimo cuando lo hago (que tendría que ser mas), pero a ti te ha quedado fenomenal.

    un beso!

    ResponderEliminar
  9. Hola Roser, este arroz caldoso esta SUPERIOR.
    Aquí me quedo de seguidora, tienes unas recetas GENIALES

    ResponderEliminar
  10. Pues nunca he cocinado yo el arroz integral, tendré que probarloo que tiene buena pinta
    Besitos

    ResponderEliminar
  11. M'has fet venir la boca aigua! Quin arròs! Ara em fa pena que aquest diumenge tingui calçotada, però no et preocupis que me l'apunto i així pugui el provo.
    Petons!

    ResponderEliminar
  12. Un caldós? Em xiiiiiifla!! amb un platet així em robes el cor, eh?
    Petons
    Sandra

    ResponderEliminar
  13. Nena però que bo !!!! M'encanta l'arròs caldós !!!T'ha quedat de luxe !!!
    Bon cap de setmana
    Petonets

    ResponderEliminar
  14. Caram, Roser, quin arrosset més bo! A mi l'arròs m'agrada de totes maneres i caldós està deliciós!!!

    Petonets!
    Anna

    ResponderEliminar
  15. Roser ,me ecanta el arroz y este con las verdurina y las gambas un lujazo
    besinos

    ResponderEliminar
  16. Quin arrosset més bo!!! els caldosos els meus preferits.. Genial!! petons,

    ResponderEliminar
  17. A casa en mengem d'arròs integral però el deixem 45 minuts. A els nens els hi agrada molt, estem encantats!
    M'has fet venir ganes de menjar un bon arròs el cap de setmana.
    Petons.

    ResponderEliminar
  18. Esto tiene una pinta de muerte!!
    La verdad es que para est fin de semana que tengo comida familiar, me viene de maravilla!
    Un besito y feliz viernes
    http://janakitchen.blogspot.com

    ResponderEliminar
  19. Qué rico Roser, me encanta el arroz caldosico, ummm. Tienes razón con lo del arroz integral, son pocos minutos más y el resultado es un plato más equilibrado y más rico en minerales y fibra, no se puede pedir más. Un abrazo y buen fin de semana bombón.

    ResponderEliminar
  20. A mi es com mes m'agrada l'arròs. Caldós i amb gambes....
    Petonets.

    ResponderEliminar
  21. Quina maravella de arros,m'encanta i la combinació de sabors també.
    Un petonet molt gran i molt bon cap de setmana.

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!