Què us sembla si us preparo un arròs integral, amb molta verdura, ben caldós, i acompanyat d'unes gambes com a remate final??
Doncs aquí el teniu. Ja sé que molta gent no cuina amb arròs integral, pel fet que triga 10 minuts més en coure's...i què són 10 minuts, quan el resultat final és un arròs ple de vitamines, minerals i fibra? Animeu-vos a canvia l'arròs refinat que teniu al vostre rebost, guanyareu amb vitalitat i salut!! No ho dic jo, ho diuen els estudis!
Ingredients (per a 3-4 persones):
- 1 ceba
- 1 pebrot verd
- 2 grans d'all
- 1 porro
- 6 xampinyons
- 1 carxofa
- 200 g de mongeta tendra
- 100 g de fabetes
- 1/2 albergínia
- Salsa de tomàquet
- Whisky
- Caldo de peix natural Aneto
- 6 gambes argentines
- 250 g d'arròs integral ecològic Eco-Salim
- Julivert fresc
- Porradell fresc
- Oli d'oliva
Preparació:
1. A una paella o rodó, afegiu un rajolí d'oli i els alls trinxats. Quan comencin a daurar, afegir les gambes i marcar-les pels dos costats. Reservar-les.
2. A la mateixa paella hi afegim la ceba, el pebrot, el porro, i l'albergínia, tallat tot ben petitet. Un cop la verdura hagi perdut la textura cruixent, afegim la resta de verdures tallades, també, ben petites: els xampinyons, les mongetes, les fabetes i la carxofa. Afegim un rajolí de whisky i deixem reduir uns minuts.
3. A continuació afegim la salsa de tomàquet i l'arròs.Donem unes voltes i evoquem el caldo de peix. Deixem coure 30 minuts a foc mig.
4. Uns 10 minuts abans d'acabar la cocció, afegim les gambes, el julivert i el porradell picats. Jo no hi poso sal perquè el caldo de peix ja vé salat, però si algú en necessita més sempre té l'opció d'afegir-ne.
5. Parem el foc i deixem reposar uns minuts, mentre gaudim d'un bon aperitiu a base d'olivetes, escopinyes i, perquè no, un gotet de martini.
Us he fet venir ganes de cap de setmana, oi?
Doncs apunteu-vos la recepta pel diumenge que vé, acompanyat de la coca-tortell de nata i crema...
Un dia...rodó!!
Que aprofiti!
Estic d'acord amb tu, Roser. jo gairebé sempre cuino amb arròs integral i el resultat es nota de sobres en el gust. Tot i que hi ha plats que amb integral no queden tan bé, perquè no deixen anar el midó... per exemple, el rissoto i l'arròs caldós ... T'ha quedat espectacular. petonet!
ResponderEliminarOtra de arroz...que semanita todas o casi todas hemos puesto arroz y lo bueno que todos me gustan a rabiar,.. Besitos
ResponderEliminarReconec que sóc de les que no fan servir arròs integral, però m'hi posarè veient les coses que esteu fent.
ResponderEliminarAquest arròs caldòs te una pinta boníssima, i amb whisky! m'ha sorprès molt.
Una abraçada
A mi m'agraden més els arrossos així més sucosos com el teu. Mai he barrejat verdures amb gambes però és bona idea!
ResponderEliminarPetons
Doncs jo sempre que puc utilitzo arròs integral, el trobo molt més gustós, es bonissim. T'ha quedat una paella de festa, deliciosa!!
ResponderEliminarPetons
cuando hago arroz caldoso de verduras tambien lo hago con integral y me gusto mucho,te ha salido fantastico este arroz
ResponderEliminarpeto
A casa ens encanta l'arròs integral, encara que porti una mica més de feina.
ResponderEliminarUna mica caldós i amb el gustet de les gambes ha de quedar deliciós.
Este es uno de mis platos preferidos, lo disfruto muchisimo cuando lo hago (que tendría que ser mas), pero a ti te ha quedado fenomenal.
ResponderEliminarun beso!
Hola Roser, este arroz caldoso esta SUPERIOR.
ResponderEliminarAquí me quedo de seguidora, tienes unas recetas GENIALES
Pues nunca he cocinado yo el arroz integral, tendré que probarloo que tiene buena pinta
ResponderEliminarBesitos
M'has fet venir la boca aigua! Quin arròs! Ara em fa pena que aquest diumenge tingui calçotada, però no et preocupis que me l'apunto i així pugui el provo.
ResponderEliminarPetons!
Un caldós? Em xiiiiiifla!! amb un platet així em robes el cor, eh?
ResponderEliminarPetons
Sandra
Nena però que bo !!!! M'encanta l'arròs caldós !!!T'ha quedat de luxe !!!
ResponderEliminarBon cap de setmana
Petonets
Caram, Roser, quin arrosset més bo! A mi l'arròs m'agrada de totes maneres i caldós està deliciós!!!
ResponderEliminarPetonets!
Anna
Roser ,me ecanta el arroz y este con las verdurina y las gambas un lujazo
ResponderEliminarbesinos
Quin arrosset més bo!!! els caldosos els meus preferits.. Genial!! petons,
ResponderEliminarA casa en mengem d'arròs integral però el deixem 45 minuts. A els nens els hi agrada molt, estem encantats!
ResponderEliminarM'has fet venir ganes de menjar un bon arròs el cap de setmana.
Petons.
Esto tiene una pinta de muerte!!
ResponderEliminarLa verdad es que para est fin de semana que tengo comida familiar, me viene de maravilla!
Un besito y feliz viernes
http://janakitchen.blogspot.com
Qué rico Roser, me encanta el arroz caldosico, ummm. Tienes razón con lo del arroz integral, son pocos minutos más y el resultado es un plato más equilibrado y más rico en minerales y fibra, no se puede pedir más. Un abrazo y buen fin de semana bombón.
ResponderEliminarA mi es com mes m'agrada l'arròs. Caldós i amb gambes....
ResponderEliminarPetonets.
Quina maravella de arros,m'encanta i la combinació de sabors també.
ResponderEliminarUn petonet molt gran i molt bon cap de setmana.