Buscar este blog

viernes, 13 de enero de 2012

Plum-cake i mini-magdalenes de taronja i bombons

L'entrada d'avui la dedico a una persona que fa molt poc temps que conec, i que m'hagués encantat conèixer-la abans, la Pilar.

Què dir d'ella? Doncs que, a part de ser una excel·lent persona i companya, comparteix amb mi l'afició per la cuina, i aquesta recepta és collita seva. 

Com que el motlle que jo disposava era de plum-cake, i em sobrava massa, vaig decidir fer mini-magdalenes amb els motlles de les trufes.
A més a més, l'he convertit en una recepta d'aprofitament, dels bombons del nadal........

Ingredients:

- 1 taronja gran (ecològica si pot ser)
- 1 iogurt natural
- 250 g de sucre
- 250 g de farina per bescuits i magdalenes Santa Rita
- 50 g d'oli 
- 1 sobre de llevat (Royal)
- una pisca de sal
- 3 ous
- Bombons 
- Nous


Preparació:

1. Encendrem el forn a 180ºC i engrasarem el motlle de plum-cake amb oli i farina.

2. En un bol incorporem: la taronja sencera (sense la pell), el iogurt, el sucre, la farina, l'oli, el llevat, la pisqueta de sal i els ous. Ho triturem bé amb la batedora perquè quedi una massa ben homogènia i espessa.

3. Posarem 3/4 de la massa dins el motlle de plum-cake, amb uns quants bombons escampats i un bon grapat de nous. Amb la resta de la massa, farcirem els motlles per trufes, on hi introduirem un trosset de bombó a cada un d'ells.

4. Ho posem al forn. Les mini-magdalenes necessiten uns 10 minuts per coure's. El plum-cake va necessitar uns 40 minuts. 

Ja sabeu que això depèn de cada forn. Punxeu-lo i si surt net, vol dir que ja està cuit.


Volia posar-hi un toc de contreau, perquè tingués més alegria, però me'l vaig deixar. És una opció que deixo a l'aire.

Aprofito l'entrada d'avui per agrair al l'empresa Santa Rita l'enviament d'aquestes farines. En faré un bon ús.


Que vagi de gust!!!

17 comentarios:

  1. Ideal per als meus esmorzars, me l'apunto que segur que ha d'estar boníssim.
    Una abraçada

    ResponderEliminar
  2. M'encanten les receptes d'aprofitament, sobretot perquè pots tastar més d'una coseta jeje. No saps com trobo a faltar el plum cake, em porta molts records de quan vivia a casa muns pares! aixs....
    Petons guapa!

    ResponderEliminar
  3. Quina bona idea per aprofitar els bombons! Bonissim!
    Petons

    ResponderEliminar
  4. Que rica, Roser, me gustan sobre todos las magdalenas
    Besitos

    ResponderEliminar
  5. una combinació perfecte!!! petonets i bon cap de setmana reineta

    ResponderEliminar
  6. yummy recipe...I will try it soon....This makes me drool..Bookmarking it..

    Aarthi
    http://yummytummy-aarthi.blogspot.com/

    ResponderEliminar
  7. Roser ,que rico y el corte del bizcocho hummm,buenisimo
    besinos

    ResponderEliminar
  8. Buenas noches Roser. Me parecen estupendos y exquisitos en cualquiera de las dos versiones. Tienen que tener un sabor muy rico, que pena no tener ahora uno para poder probarlo.
    Un saludo y buen fin de semana paco

    ResponderEliminar
  9. Molt bona recepta, ara mateix me'n cruspiria unes quantes!

    ResponderEliminar
  10. No se si quedarme amb les mini madalenes o amb el plum-cake...
    Petonets.

    ResponderEliminar
  11. Molt bona recepta, aquests cakes cassolans son un encert!!! Petons i bon cap de setmana.

    ResponderEliminar
  12. fantasticas las dos recetas,y buenas harinas estas de santa rita
    bon cap de setmana

    ResponderEliminar
  13. Ideal per prendre a l'hora d'esmorzar amb el cafè amb llet. Amb el cointreau encara quedaria més bo ;)

    ResponderEliminar
  14. Que bo!!! Una combinació ideal. I tinc molts bombons per reciclar de les festes...
    Ptns

    ResponderEliminar
  15. Que delicia. Y con las magdalenas en tamaño mini se puede repetir más, jeje. Besiños, buen fin de semana.

    ResponderEliminar
  16. Cualquiera de las variantes son apetitosas. !Yo también meto los bombones en la masa de bizcochos para aprovecharlos! Es que si no, cuesta comer tantos (te tengo que decir que me regalaron una bolsa de 1kg de Lindt)y ya iba a reventar. Muchos besos salá

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. 1kg de bombones??? yo creo que los derretiria y haría una merienda colectiva de xocolate a la taza!! jajaja

      Eliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!