L'entrada d'avui la dedico a una persona que fa molt poc temps que conec, i que m'hagués encantat conèixer-la abans, la Pilar.
Què dir d'ella? Doncs que, a part de ser una excel·lent persona i companya, comparteix amb mi l'afició per la cuina, i aquesta recepta és collita seva.
Com que el motlle que jo disposava era de plum-cake, i em sobrava massa, vaig decidir fer mini-magdalenes amb els motlles de les trufes.
A més a més, l'he convertit en una recepta d'aprofitament, dels bombons del nadal........
Ingredients:
- 1 taronja gran (ecològica si pot ser)
- 1 iogurt natural
- 250 g de sucre
- 250 g de farina per bescuits i magdalenes Santa Rita
- 50 g d'oli
- 1 sobre de llevat (Royal)
- una pisca de sal
- 3 ous
- Bombons
- Nous
Preparació:
1. Encendrem el forn a 180ºC i engrasarem el motlle de plum-cake amb oli i farina.
2. En un bol incorporem: la taronja sencera (sense la pell), el iogurt, el sucre, la farina, l'oli, el llevat, la pisqueta de sal i els ous. Ho triturem bé amb la batedora perquè quedi una massa ben homogènia i espessa.
3. Posarem 3/4 de la massa dins el motlle de plum-cake, amb uns quants bombons escampats i un bon grapat de nous. Amb la resta de la massa, farcirem els motlles per trufes, on hi introduirem un trosset de bombó a cada un d'ells.
4. Ho posem al forn. Les mini-magdalenes necessiten uns 10 minuts per coure's. El plum-cake va necessitar uns 40 minuts.
Ja sabeu que això depèn de cada forn. Punxeu-lo i si surt net, vol dir que ja està cuit.
Volia posar-hi un toc de contreau, perquè tingués més alegria, però me'l vaig deixar. És una opció que deixo a l'aire.
Aprofito l'entrada d'avui per agrair al l'empresa Santa Rita l'enviament d'aquestes farines. En faré un bon ús.
Que vagi de gust!!!
Ideal per als meus esmorzars, me l'apunto que segur que ha d'estar boníssim.
ResponderEliminarUna abraçada
M'encanten les receptes d'aprofitament, sobretot perquè pots tastar més d'una coseta jeje. No saps com trobo a faltar el plum cake, em porta molts records de quan vivia a casa muns pares! aixs....
ResponderEliminarPetons guapa!
Quina bona idea per aprofitar els bombons! Bonissim!
ResponderEliminarPetons
Que rica, Roser, me gustan sobre todos las magdalenas
ResponderEliminarBesitos
una combinació perfecte!!! petonets i bon cap de setmana reineta
ResponderEliminarRoser ,que rico y el corte del bizcocho hummm,buenisimo
ResponderEliminarbesinos
Buenas noches Roser. Me parecen estupendos y exquisitos en cualquiera de las dos versiones. Tienen que tener un sabor muy rico, que pena no tener ahora uno para poder probarlo.
ResponderEliminarUn saludo y buen fin de semana paco
Molt bona recepta, ara mateix me'n cruspiria unes quantes!
ResponderEliminarNo se si quedarme amb les mini madalenes o amb el plum-cake...
ResponderEliminarPetonets.
Molt bona recepta, aquests cakes cassolans son un encert!!! Petons i bon cap de setmana.
ResponderEliminarfantasticas las dos recetas,y buenas harinas estas de santa rita
ResponderEliminarbon cap de setmana
Ideal per prendre a l'hora d'esmorzar amb el cafè amb llet. Amb el cointreau encara quedaria més bo ;)
ResponderEliminarQue bo!!! Una combinació ideal. I tinc molts bombons per reciclar de les festes...
ResponderEliminarPtns
Que delicia. Y con las magdalenas en tamaño mini se puede repetir más, jeje. Besiños, buen fin de semana.
ResponderEliminarCualquiera de las variantes son apetitosas. !Yo también meto los bombones en la masa de bizcochos para aprovecharlos! Es que si no, cuesta comer tantos (te tengo que decir que me regalaron una bolsa de 1kg de Lindt)y ya iba a reventar. Muchos besos salá
ResponderEliminar1kg de bombones??? yo creo que los derretiria y haría una merienda colectiva de xocolate a la taza!! jajaja
Eliminar