Doncs una fusió de mallorquí amb americà!! Si, si, no m'he tornat boja. Com alguns sabeu, el tumbet és un estil semblant a la samfaina catalana, però d'origen mallorquí. Aquest tumbet, però, té un toc especial, els calamars amb salsa americana, que molt generosament em va fer arribar l'empresa de conserves Calvo. Per això la fusió amb estil americà.
A Calvo, a més de fer conserves de peix, també elaboren patés, plats llestos per menjar, com l'amanida de cous-cous que apareix a la foto, inclús hamburgueses i salsitxes. És una empresa que va creixent a poc a poc gràcies als ingredients d'alta qualitat que fa servir. Per aquesta raó he volgut tastar aquests calamars amb salsa americana. I de què està feta la salsa americana? Doncs és una mena de sofregit a base de tomàquet, ceba, oli, espècies i sal, però d'un sabor per paladars exigents....
Ingredient (per 4 persones):
- 300 g de salsa de tomàquet
- 2 patates
- 2 cebes
- 2 pebrots verds italians
- 1 albergínia
- 3 llaunes de calamars amb salsa americana Calvo
- oli d'oliva
Preparació:
1. Pelarem i tallarem les patates a rodanxes fines. Un cop les tinguem, les col·loquem en un plat, tapat amb paper film i ho introduim al microones durant 10 minuts, a màxima potència.
2. Mentres, tallarem la ceba, l'albergínia i els pebrots en rodanxes, i ho sofregirem a una paella amb una mica d'oli d'oliva i un pessic de sal.
3. Un cop les patates i les verdures estiguin cuites, emplatarem: primer posem una capa de salsa de tomàquet al fons del plat, seguidament fem una capa de rodanxes de patates, i a sobre hi posem la resta de la verdura saltejada (ceba, albergínia i pebrots). Finalment, al cim de la muntanya, hi disposem els calamars amb la seva salseta americana.
Ràpid i gustós!!
Que vagi de gust!!
ostras cuando veo la foto no me cuadra,pero luego leyendo ya veo que has fusionado dos maneras.El resultado tambien esta muy apetecible y bueno.
ResponderEliminarpeto
Pero que ocurrencia, nada anotadito queda, que original!
ResponderEliminarRoser una buena receta
ResponderEliminarbesinos
Es un plato que me encanta y con los calamares tiene que ser una delicia. Me gusta
ResponderEliminarBesos
Carai quina explosió de sabors!!! No se si m'atreviria amb tot junt, pero he de confesar que fa bona cara.
ResponderEliminarPetons
MAR, de El que no mata engreixa
Súper guay! ;)
ResponderEliminarMe apetece mucho probarlo
jajajjaja, est la bomba Roser!!! petonets reina
ResponderEliminarUna buena fusión de platos
ResponderEliminarBesitos
Si és que no hi ha res com ser creativa!!!
ResponderEliminarPetons
Molt bona idea fer la combinació ha de quedar molt bo!
ResponderEliminarUn abraçada
A mi m'encanta el tumbet mallorquí, però provaria aquest platet per dinar sense miraments! Quina pinta més bona i super sà, si senyora! ;)
ResponderEliminarPetons guapa!
Una bona combinació!!!
ResponderEliminarPtns
M'ha agradat el nom que li has posat!! jejej una fusió de cultures! I el plat t'ha quedat complert i una bona presentació, deliciòs!
ResponderEliminarpetons
Guapa, Blogger no me dejaba comentarte.
ResponderEliminarNo entendía al principio yo lo del "Malloricà", creía que estaba olvidando mis escasos conocimientos del catalán, jajajaja. Pero, después de leer la receta, me parece una fusión muy acertada, y muy rica.
Besotes.
Molt ben pensat el nom! Segur que amb aquests calamars li dones un toc molt especial.
ResponderEliminarPetons.
Visca la cuina de fusió! :)
ResponderEliminarNo he tastat aquesta conserva de Calvo, però realment té molt bona pinta.
Super fashion!! Quan he llegit malloricà...he entès maric...bé deixem-ho aqui..je, je,je(és que jo també...) Els tombets m´encanten i aquesta fusió deu ser deliciosa...per patentar-la vaja.
ResponderEliminarBuenas noches Roser. Un tumbet Mallorquín muy rico y original con todas esas verduritas que lleva y los calamares que le has puesto. Yo solo lo preparo con verduras.
ResponderEliminarUn saludo Paco
No lo he probado nunca con los calamares y la salsa americana, pero desde luego es una idea fantástica
ResponderEliminarBon cap de setmana!!!!
Qué rico Roser. Yo hice con esa misma lata un arroz y queda genial. Yo prefiero tu receta, con verduricas, genial. Besos
ResponderEliminarMmmm... esto tiene que estar de escándalo!!, no lo he probado nunca, los calamares tienen que darle un toque muy bueno, en cuánto pueda lo tengo que hacer.
ResponderEliminarUn abrazo!!
Mmmm... esto tiene que estar de escándalo!!, no lo he probado nunca, los calamares tienen que darle un toque muy bueno, en cuánto pueda lo tengo que hacer.
ResponderEliminarUn abrazo!!