Buscar este blog

domingo, 22 de enero de 2012

Coca - tortell de nata i crema

Aquest any volia estrenar-me elaborant el meu primer tortell de reis. El problema és que no vaig tenir temps, i el poc temps que tenia no el vaig aprofitar cuinant.

Per això he volgut rescatar la recepta del tortell de reis que ja tenia guardada, i l'he fet servir per elaborar-ne una coca, ja que els reis ja han arribat a Orient, i m'hauré d'esperar un any per tornar a fer un tortell com cal!

L'he farcit de nata i crema perquè són els meus farciments preferits, i no sabia per quin decantar-me. I ja que hi som, unes quantes calories de més no fan mal. Un dia és un dia (tenim tota la setmana  en endavant per fer bondat).


Ingredients:

- 275 g de farina de força
- 75 ml de llet
- 25 g de llevat prensat
- 75 g de sucre
- 1 ou
- 1 cullerada de licor (de cireres o de taronja)
- 50 g de mantega o margarina
- un pessic de sal
- Atmetlles crues (per decorar)
- 250 g de nata montada 
- 250 g de crema pastissera


Procediment:

1. Mesclarem la llet tèbia amb el llevat desfet, i ho incorporarem a la farina, juntament amb el sucre, l'ou, la mantega tova, la sal i el licor. Ho amasarem fins que quedi una massa ben homogènea.

2. Col·locarem la massa (jo li he fet una forma allargada) sobre la safata del forn forrada amb paper de forn per evitar que s'enganxi. Deixarem pujar la massa unes 2 hores.

3. Un cop hagi passat aquest temps, posarem les atmetlles crues sobre la coca i, si volem, la pintem amb llet o un ou, perquè agafi color.

4. La courem al forn pre-escalfat a 190ºC, durant 20-25 minuts, fins que quedi daurada.

5. Un cop la coca estigui freda, la farcirem amb la crema pastissera (també freda), i la nata montada (comprada al forn de pa).

Ho reservem a la nevera o ens ho cruspim directament....un postre de diumenge!!

Que aprofiti!!

28 comentarios:

  1. I love this..Great recipe..

    Aarthi
    http://yummytummy-aarthi.blogspot.com/

    ResponderEliminar
  2. Doncs mira, jo no m'he atrevit. Sempre dic l'any que ve...
    Petons.

    ResponderEliminar
  3. Noia, el tortell és la meva recepta pendent...aviam si m´hi llenço. El teu fa una fila molt dolça, mmmmmmmmmmmmmm!!!1

    ResponderEliminar
  4. Pues te ha quedado genial, sin duda muy rica esta coca besos

    ResponderEliminar
  5. Te quedó estupendo, me encanta relleno de nata.
    Besitos

    ResponderEliminar
  6. Una coca bien rica. Me quedo para seguir tu cocina.
    Buen día

    ResponderEliminar
  7. és una recepta que tinc pendent i que encara no m'he atrevit! iaiaiaiaiiaia. T'ha quedat molt xulo el tall. petonets

    ResponderEliminar
  8. Quin goig que fa!! Amb nata i crema.. no se li pot demanar res més a aquesta coca! Deliciosa.
    petons

    ResponderEliminar
  9. Roser di que si ,un dia es un dia y hay que dar alegria al cuerpo ,asi que a comer esa torta tan buena
    besinos

    ResponderEliminar
  10. guau, que cosa tan rica tiene un aspecto riquísimo
    Besos

    ResponderEliminar
  11. Quin tortell mes boooooo !!!!
    Fa una pinta fantàstica.
    Petonets.

    ResponderEliminar
  12. esto si que me gusta mas que el tofu ja,ja
    peto

    ResponderEliminar
  13. Diuen que per sant Antoni també és tipic aquest tortell ;)
    I amb el doble farcit encara ha de ser més bo, je je je...

    ResponderEliminar
  14. Jo vaig provar de fer tortell i no em va acabar d'agradar el resultat, ho tornarè a provar l'any que ve. Aquest que ens presentes te molt bona pinta, i ben farcit com a mi m'agrada.
    Una abraçada

    ResponderEliminar
  15. Cada any penso en fer el tortell però em fa mandra l'elaboració que porta, fer la massa mare.... però veig que en la teva recepta nomes fa falta 2 hores de llevat, és molt fàcil!! M'agrada, i ho provaré així la proxima vegada que mu pensi, a mi el farcit que m'agrada més és el de crema!!
    Petons

    ResponderEliminar
  16. Quin tortell més bo, Roser! Amb crema m'encanta, i amb el toc de nata s'acaba d'arrodonir! Petons

    ResponderEliminar
  17. Espero que el año que viene los Reyes te traigan un poco más de tiempo para poder elaborarlo... mientras tanto puedes disfrutarlo de esta forma, que vaya pinta que tiene con ese relleno doble ¡sí que es un postre de domingo!

    Abrazos y buena semana

    ResponderEliminar
  18. Té molt bona pinta, visca la coca-tortell!
    Petonets
    Sandra

    ResponderEliminar
  19. Aquests reis no saben el que s'han perdut! Per allà a Orient segur que no els fan tortells tan bons... Jeje!

    Petonets!
    Anna

    ResponderEliminar
  20. Que bueno, a mi me encanta el roscon y con relleno aun mas.
    Un besito

    ResponderEliminar
  21. Se me ha hecho la boca agua, que rica esta coca, y eso que no quiero comer dulces, pero es inevitable.
    Un beso grande

    ResponderEliminar
  22. Hola cariño, vaya cosita mas buena nos traes, y encima con nata uhmmmm!
    Un besito linda ^^
    http://janakitchen.blogspot.com

    ResponderEliminar
  23. Me encanta, de nata sobre todo. Es ponerme a comer en ella y o me la quitan de delante , o yo sigo.
    Fabulosa te ha quedado!!,

    Besines

    ResponderEliminar
  24. Hola preciosa!!!..y mira, es verdad!!..una vez puestos para que vamos a preocuparnos por una caloría o dos más!!! :P
    te quedo genial, solo hay que ver el corte!!!
    Eso si!!!..estas siendo buena???? :)
    Cariños!!!!

    ResponderEliminar
  25. Roser, per fi amb chome puc comentar! una coca-tortall que m'aniria molt bé amb el cafetó que m'he pres fa una estoneta!!! M

    ResponderEliminar
  26. Quina super coca! jo no tindria dubtes, de cerma!!!!
    petonets

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!