Aquest any volia estrenar-me elaborant el meu primer tortell de reis. El problema és que no vaig tenir temps, i el poc temps que tenia no el vaig aprofitar cuinant.
Per això he volgut rescatar la recepta del tortell de reis que ja tenia guardada, i l'he fet servir per elaborar-ne una coca, ja que els reis ja han arribat a Orient, i m'hauré d'esperar un any per tornar a fer un tortell com cal!
L'he farcit de nata i crema perquè són els meus farciments preferits, i no sabia per quin decantar-me. I ja que hi som, unes quantes calories de més no fan mal. Un dia és un dia (tenim tota la setmana en endavant per fer bondat).
- 275 g de farina de força
- 75 ml de llet
- 25 g de llevat prensat
- 75 g de sucre
- 1 ou
- 1 cullerada de licor (de cireres o de taronja)
- 50 g de mantega o margarina
- un pessic de sal
- Atmetlles crues (per decorar)
- 250 g de nata montada
- 250 g de crema pastissera
Procediment:
1. Mesclarem la llet tèbia amb el llevat desfet, i ho incorporarem a la farina, juntament amb el sucre, l'ou, la mantega tova, la sal i el licor. Ho amasarem fins que quedi una massa ben homogènea.
2. Col·locarem la massa (jo li he fet una forma allargada) sobre la safata del forn forrada amb paper de forn per evitar que s'enganxi. Deixarem pujar la massa unes 2 hores.
3. Un cop hagi passat aquest temps, posarem les atmetlles crues sobre la coca i, si volem, la pintem amb llet o un ou, perquè agafi color.
4. La courem al forn pre-escalfat a 190ºC, durant 20-25 minuts, fins que quedi daurada.
5. Un cop la coca estigui freda, la farcirem amb la crema pastissera (també freda), i la nata montada (comprada al forn de pa).
Ho reservem a la nevera o ens ho cruspim directament....un postre de diumenge!!
Que aprofiti!!
Doncs mira, jo no m'he atrevit. Sempre dic l'any que ve...
ResponderEliminarPetons.
Noia, el tortell és la meva recepta pendent...aviam si m´hi llenço. El teu fa una fila molt dolça, mmmmmmmmmmmmmm!!!1
ResponderEliminarPues te ha quedado genial, sin duda muy rica esta coca besos
ResponderEliminarTe quedó estupendo, me encanta relleno de nata.
ResponderEliminarBesitos
Una coca bien rica. Me quedo para seguir tu cocina.
ResponderEliminarBuen día
és una recepta que tinc pendent i que encara no m'he atrevit! iaiaiaiaiiaia. T'ha quedat molt xulo el tall. petonets
ResponderEliminarQuin goig que fa!! Amb nata i crema.. no se li pot demanar res més a aquesta coca! Deliciosa.
ResponderEliminarpetons
Roser di que si ,un dia es un dia y hay que dar alegria al cuerpo ,asi que a comer esa torta tan buena
ResponderEliminarbesinos
guau, que cosa tan rica tiene un aspecto riquísimo
ResponderEliminarBesos
Quin tortell mes boooooo !!!!
ResponderEliminarFa una pinta fantàstica.
Petonets.
esto si que me gusta mas que el tofu ja,ja
ResponderEliminarpeto
Diuen que per sant Antoni també és tipic aquest tortell ;)
ResponderEliminarI amb el doble farcit encara ha de ser més bo, je je je...
Jo vaig provar de fer tortell i no em va acabar d'agradar el resultat, ho tornarè a provar l'any que ve. Aquest que ens presentes te molt bona pinta, i ben farcit com a mi m'agrada.
ResponderEliminarUna abraçada
Cada any penso en fer el tortell però em fa mandra l'elaboració que porta, fer la massa mare.... però veig que en la teva recepta nomes fa falta 2 hores de llevat, és molt fàcil!! M'agrada, i ho provaré així la proxima vegada que mu pensi, a mi el farcit que m'agrada més és el de crema!!
ResponderEliminarPetons
Quin tortell més bo, Roser! Amb crema m'encanta, i amb el toc de nata s'acaba d'arrodonir! Petons
ResponderEliminarEspero que el año que viene los Reyes te traigan un poco más de tiempo para poder elaborarlo... mientras tanto puedes disfrutarlo de esta forma, que vaya pinta que tiene con ese relleno doble ¡sí que es un postre de domingo!
ResponderEliminarAbrazos y buena semana
Té molt bona pinta, visca la coca-tortell!
ResponderEliminarPetonets
Sandra
Aquests reis no saben el que s'han perdut! Per allà a Orient segur que no els fan tortells tan bons... Jeje!
ResponderEliminarPetonets!
Anna
Que bueno, a mi me encanta el roscon y con relleno aun mas.
ResponderEliminarUn besito
wow...sounds fabulous..;)
ResponderEliminarTasty Appetite
Nata i crema, deliciós!!!
ResponderEliminarPtns
Se me ha hecho la boca agua, que rica esta coca, y eso que no quiero comer dulces, pero es inevitable.
ResponderEliminarUn beso grande
Hola cariño, vaya cosita mas buena nos traes, y encima con nata uhmmmm!
ResponderEliminarUn besito linda ^^
http://janakitchen.blogspot.com
Me encanta, de nata sobre todo. Es ponerme a comer en ella y o me la quitan de delante , o yo sigo.
ResponderEliminarFabulosa te ha quedado!!,
Besines
Hola preciosa!!!..y mira, es verdad!!..una vez puestos para que vamos a preocuparnos por una caloría o dos más!!! :P
ResponderEliminarte quedo genial, solo hay que ver el corte!!!
Eso si!!!..estas siendo buena???? :)
Cariños!!!!
Roser, per fi amb chome puc comentar! una coca-tortall que m'aniria molt bé amb el cafetó que m'he pres fa una estoneta!!! M
ResponderEliminarQuina super coca! jo no tindria dubtes, de cerma!!!!
ResponderEliminarpetonets