Buscar este blog

domingo, 15 de enero de 2012

Carxofes farcides de carn d'olla i salsa ràpida de pebrot escalivat

Avui és dia 15, i puntualment, com cada mes, hi ha la Recepta del 15. Aprofito per felicitar als organitzadors del esdeveniment, Els fogons de la Bordeta i a la Xocolata desfeta per el primer any que celebreu i que esperem que en feu molts més.

Quin creieu que és el tema del mes? Doncs si, les CARXOFES!!

M'encanta aquesta verdura, tant al forn, al microones, bullida, estofada.....de qualsevol manera. I gràcies a aquest event, he menjat les primeres carxofes de la temporada (ja que fins llavors encara no n'havia comprat).
La recepta que us presento és una recepta d'aprofitament perquè, com compendreu, la carn d'olla ja estava feta, de l'escudella de Nadal que va fer la meva àvia. Només calia descongelar-ho i llest. Delicioses!!

Ingredients (per una persona):

- 2 carxofes
- Carn d'olla**
- 2 cullerades soperes de formatge cremòs

Per la salsa de pebrot escalivat:

- 1 pebrot escalivat en conserva
- 3 cullerades soperes de salsa de tomàquet 
- pebre
- herbes provençals
- tabasc (opcional)


Preparació:

1. Posem un cassó al foc, amb unes gotes de llimona i fulles de julivert, per evitar que s'oxidi la carxofa. Quan començi a bullir hi afegiu les carxofes netes (sense les fulles exteriors).

2. Deixem bullir les carxofes entre 10 i 15 minuts. Escorrem i reservem.

3. Mesclem la carn d'olla amb el formatge cremós, i ho escalfem uns segons al microones perquè quedi ben integrat tot. Reservem.

4. Per la salsa de pebrots, triturem el pebrot, la salsa de tomàquet i les espècies al gust, fins que quedi una salsa ben fina.

5. Per la presentació, al fons del plat evoquem la salsa. Sobre la salsa col·loquem les carxofes que haurem farcit amb la mescla de carn d'olla i formatge.....

....amb dues carxofes no en tindreu prou, us ho asseguro!!


** Si no teniu sobres de la carn d'olla, podeu fer servir qualsevol altre sobrant que tingueu, ja sigui pollastre a l'ast, rostit.... inclús podeu fer la vostre mescla de carn picada i bacon, de pernil i formatge amb bolets..., això va al vostre gust.


Que vagi de gust!

31 comentarios:

  1. M'agrada això de posar la can d'olla dins de les carxofes. Han d'estar ben bones!

    Petons

    ResponderEliminar
  2. Què original! És un plat d' aquells que m´agraden a mi per la seva rapidessa ja que un part només l´has hagut de descongelar. La salseta deliciosa...ara jo sense tabasc.

    ResponderEliminar
  3. Oh, moltes gràcies per felicitar-nos l'aniversari i moltes gràcies per fer-ho possible!!
    Aquestes carxofes farcides tenen una pinta... Tremenda!
    Moltíssimes gràcies per participar!
    Petonets!

    ResponderEliminar
  4. Uau!!! quina magnífica manera d'aprofitar la carn d'olla!!! Aquests dies tots en tenim algun tupper al congelador ;-D

    PTNTS
    Dolça

    ResponderEliminar
  5. Aixo si que es una bona recepta d'aprofitament i ben sana...
    Petonets.

    ResponderEliminar
  6. Me parece una receta de aprovachamiento muy rica y muy apetecible te ha quedado estupenda besos

    ResponderEliminar
  7. Un aprofitament genial!! Quina delicia!! T'ha quedat molt bé, m'ha agradat molt aquesta recepta.
    Petons

    ResponderEliminar
  8. Quina bona idea per aprofitar la carn d'olla (si no se l'han menjat abans!!!)
    Jo l'he farcit de peix, però amb carn també m'agrada molt!
    Bon diumenge!

    ResponderEliminar
  9. Caram, caram!! M'ajuntes dues de les meves coses preferides, la carxofa i la carn d'olla... i a sobre ho acompanyes d'aquesta salseta?! Què boooooooones!!
    Moltes gràcies reina!
    Petonets
    Sandra

    ResponderEliminar
  10. Ja tens raó que les carxofes són boníssimes de qualsevol manera. Ara, aquesta combinació ha de ser brutal. La salsa de pebrot escalivat també n'he fet alguna vegada (una mica diferent) i ha tingut molt bon resultat.
    Petonets
    Sílvia

    ResponderEliminar
  11. Carai molt bona idea mesclar les carxofes amb la carn d'olla.
    Una abraçada

    ResponderEliminar
  12. Que bones Roser, tenen una pinta boníssima!
    Un petonet

    ResponderEliminar
  13. Roser,igualment per tu Bon any¡¡¡ i dir-te que aquesta recepta es una manera molt bona de acompanyar la carn.
    Un petonet molt gran i bon Diumenge.

    ResponderEliminar
  14. Ay, Roser, lo siento pero con las alcchofas no puedo. Eso sí, tú me fríes un huevito y me quedo a comer, jeje
    Besitos

    ResponderEliminar
  15. Buenas tardes Roser. Unas alcachofas buenísimas, te han quedado espectaculares. La presentación me parece muy buena.
    Un saludo Paco.

    ResponderEliminar
  16. Aquest farcit les fa molt cassolanes i sanes!!! m´agrada la proposta. Petons, i bona tarda de diumenge.

    ResponderEliminar
  17. molt bé Roser!!! aprofitant la car d'olla. Segur que han quedat molt bones. Petonets

    ResponderEliminar
  18. Yo tengo suerte con las alcachofas, mi padre tiene y están de lujo. Las hago de mil maneras, así que con tu receta ya tengo 1001. Gracias bombón

    ResponderEliminar
  19. Las alcachofas me encantan y esta receta tuya tiene que estar buenisima
    besinos

    ResponderEliminar
  20. A mi també m'encanten! Veus, farcides crec que no les he menjat.
    Petons.

    ResponderEliminar
  21. Ostres! amb carn d'olla! han d'estar bones, bones!!! petó

    ResponderEliminar
  22. Ostres! amb carn d'olla! han d'estar bones, bones!!! petó

    ResponderEliminar
  23. caray esto si que es cocina tambien de aprovechamiento,pero queda bien y vistoso a la vista.
    A ver si empiezas ya con el sifon a hacer espumas animo
    bona setmana

    ResponderEliminar
  24. Això és diu fer una recepta d'aprofitament fantàstica!!
    M'agrada la idea de farcir les carxofes.
    Petons guapa!

    ResponderEliminar
  25. Quina bona pensada per aprofitar la carn d'olla.

    ResponderEliminar
  26. M'encanten les carxofes, però farcides de carn crec que no les he fet mai... Les provaré, que amb el formatge ha de quedar un farcit molt cremós i gustós.

    ResponderEliminar
  27. una recepta d¡aprofitament bonissima!! i la salsa de pebrots m'agrada també molt...felicitats!

    ResponderEliminar
  28. Quin plat més deliciós. M'apunto la recepta, però sobretot la salsa de pebrot escalivat. Ha de ser boníssima!

    Una abraçada!

    (quan vulguis fem classe ;) )

    ResponderEliminar
  29. Una bona idea per aprofitar la carn d'olla. Bona pensada i a més segur que deliciosa!!
    PTns

    ResponderEliminar
  30. Ostres!!! Quina idea tan original. Aprofitar les sobres de la carn d'olla i combinar-ho amb carxofes. Molt bona idea.
    Petonets.
    MAR, de El que no mata engreixa

    ResponderEliminar
  31. No sé qué me comería primero si las alcachofas o la salsita tan rica...

    Abrazos

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!