Buscar este blog

lunes, 6 de febrero de 2012

Farcellets de samfaina amb dúo de salses

L'entrada d'avui és un homenatge a les VERDURES.

Les verdures, aquells aliments multicolors que de petits odiem però que, com és grans ens fem, anem apreciant el seu peculiar sabor... Així que aquesta entrada té dues funcions: un homenatge a les verdures i una participació al 1r concurs de receptes amb verdures que organitza Margot i que, com podeu comprovar, consta d'uns premis molt temptatius!

No us espanteu, perquè tot i que hi ha molts ingredients, l'elaboració és senzilla i no gaire llarga. Us garanteixo un resultat final espectacular (a la vista, a l'olfacte i al sabor). Així que animeu-vos i apunteu-la bé:

Ingredients (per a 4 persones):

PER LES CREPS:
- 2 ous
- 250 ml de llet
- 175 g de farina
- sal, orenga, all en pols, julivert, colorant alimentari, sèsam negre
- Oli o mantega (per engreixar la paella)

PER LA SAMFAINA:
- 1 ceba
- 1 pebrot verd italià
- 1 pebrot vermell petit
- 1 carbassó
- 1 albergínia
- 200 g formatge ratllat per fondre
- Pedro Ximenez
- Sal i pebre
- Oli d'oliva extra verge

PEL DÚO DE SALSES:
- Salsa de tomàquet en conserva (de bona qualitat)
- Salsa d'espinacs:
* 150 g d'espinacs mini (de bossa)
* 250 ml d'aigua
* 15 g de maizena
* sal, pebre, nou moscada
*oli d'oliva


Procediment:

1. Per fer les creps, triturarem tots els ingredients en un pot, i deixarem reposar uns minuts. Per elaborar-les, escalfem una paella, pinzellada amb oli o mantega. Un cop calenta, afegirem part de la massa, ben escampada per tota la paella, i la coem pels dos costats, de manera que formem unes creps ben finetes. Les anirem reservant.

2. Per fer la salsa d'espinacs, les saltejarem amb una mica d'oli i, quan estiguin cuites hi afegirem l'aigua amb la maizena disolta. Deixarem bullir un parell de minuts i salpebrem. La nou moscada és una espècia clau per aquesta salsa. No us la deixeu.

3. Per la samfaina, tallarem totes les verdures a daus petits. A una paella amb una mica d'oli hi afegim la ceba. Quan aquesta hagi canviat de color, afegim els pebrots i la resta de verdures. Tapem la paella i deixem coure uns 20 minuts. 

4. Quan la verdura estigui cuita i tova, hi afegim un rajolí de Pedro Ximenez perquè les verdures es caramelitzin, reduim uns 5 minuts. Salpebrem i hi incorporem el formatge ratllat. Li donem unes voltes i parem el foc.

5. A l'hora d'emplatar, posem les dues salses (la de tomàquet i la d'espinacs) al fons del plat. Farcim les creps amb la mescla de samfaina i formatge i les tanquem amb l'ajuda d'un escuradents, com si fossin uns farcells.


Quan obriu les creps, apareixeran una explosió de colors i sabors que al·lucinareu. 
Un plat vegetarià per excel·lència i lleuger.


Aquí us deixo la imatge amb el link del concurs, per si algú hi està interessat encara hi és a temps.

Bon profit!!

27 comentarios:

  1. Quina proposta més vistosa, sana i bona! M'encanta la idea de servir les creps en forma de farcell, i el farcit de dins ha de quedar molt gustós. La combinació de les dues salses ha de quedar molt bé.

    ResponderEliminar
  2. Quina bona pinta Roser!!! La veritat és que crida l'atenció només amb el contrast de colors...
    Petonets maca

    ResponderEliminar
  3. muy buena idea estos farcellets de samfaina y las dos salsas casan perfectamente
    suerte en el concurso
    peto

    ResponderEliminar
  4. Què xules queden les crepes amb els trossets de sèsam i les herbes :) Segur que són uns fracellets boníssims!
    Petons
    Sandra

    ResponderEliminar
  5. Una ideia fantástica Roser!!
    Gracias perr participar.
    Sort
    Petons.

    ResponderEliminar
  6. Me encantan esas creps, con tanta verdurita y la presentación del plato queda muy vistosa
    Besitos y suerte en el concurso

    ResponderEliminar
  7. Roser ,me encantan las recetinas de verduras que preparas
    besinos

    ResponderEliminar
  8. Roser, una proposta boníssima que penso fer algun dia segur! Ja tinc màquina de fer crêppes, o sigui que no tinc excusa. Genial això de les dues salses... mmmm! Petonet guapa

    ResponderEliminar
  9. Roser, quina bona pinta, segur que son genials, aquets farcellets.

    ResponderEliminar
  10. Que tinguis molta sort al concurs, perquè el plat s'ho mereix! Molt interessant el complement de les salses. La d'espinacs és nova per a mi. L'hauré de provar.
    Petons

    ResponderEliminar
  11. Te respondo aquí que siempre será más fácil... te explico, el bizcocho de la tarta corazón si esta bien bañado te puede aguatar sin problemas 3 - 4 días aunque te recomiendo que lo guardes en la nevera...

    Mucha suerte en el concurso

    un besote

    ResponderEliminar
  12. Quins farcells més complerts!!! moltíssima sort al concurs. Petonets

    ResponderEliminar
  13. Fa temps que tinc oblidada la samfaina i mira que és bona.
    Uns farcellets molt originals, fins i tot la massa. Sort al concurs!
    Petons.

    ResponderEliminar
  14. Me encanta tu homenaje, una delicia, yo con estos platos no necesito proteínas de origen animal. Un besazo bombón

    ResponderEliminar
  15. Uns farcells fantàstics, i quants colors!!
    petons

    ResponderEliminar
  16. M'agrada molt aquest plat, des de la massa de creps amb un toc de sèsam fins la salsa d'espinacs. M'ho imagino saborejant-lo i ja salivejo de veritat. Quin luxe poder sopar aquestes verduretes tan bones!

    ResponderEliminar
  17. Qué presentación tan chula, así da gusto comer verduras

    Abrazos

    ResponderEliminar
  18. This sounds YUMMY..Bookmarked..

    Aarthi
    http://www.yummytummyaarthi.com/

    ResponderEliminar
  19. Hola ROSER, encantada de tenirte a la meva cuina!!! també m'agrada molt aquesta teva, vaig a donar un tomb .
    Aquets farcellets tenen una pinta fantástica els tindrem que provar.
    Petonets.

    ResponderEliminar
  20. Uns farcellets deliciosament bonissims
    i una samfaina bonísima.
    Molts de petonets guapa.

    ResponderEliminar
  21. Mmmmmmmmmm que receta tan rica y vistosa. Además super apetecible.

    Besos.

    ResponderEliminar
  22. Roser, mentres llegia la recepta se m'anava fent la boca aigua, jeje
    M'ha agradat molt, ara només queda trobar el moment per fer-la.
    Un petó.

    ResponderEliminar
  23. Carai que bons que deuen estar! i la presentació genial amb la varietat de colors.
    Un abraçada

    ResponderEliminar
  24. Se ven deliciosos.
    Gracias por la visita......... así he podido descubrirte.
    Besos.

    ResponderEliminar
  25. Pero que pinta, seguro que está delicioso!!
    Un besito ^^
    http://janakitchen.blogspot.com

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!