Ja que és temporada de carxofes, aprofitem-les!!
Aquesta vegada us proposo una altra recepta de carxofes farcides, avui amb el clàssic arròs a la cubana!!
Fa poc, viatjant per la blogsfera, vaig retrobar-me amb una recepta d'arròs a la cubana. Feia mesos i mesos que no en menjava. Així que, aprofitant que tenia unes carxofes a la nevera a punt de jubilar-se, vaig decidir homenatjar-les farcides d'una forma especial: arròs integral i ous ferrats.
El resultat em va encantar, i per això us proposo un 2 x 1. Podeu elaborar el plat com a únic, o fer-ne una tapa, com veureu a les fotografies posteriors. Segons el moment que desitjeu elaborar el plat. De totes maneres, una alegria pel cos!
Ingredients (per a dues persones):
- 4 carxofes
- 60 g d'arròs integral ecològic ECO-SALIM
- 4 ous ecològics
- Salsa de tomàquet
- Oli d'oliva verge aromatitzat amb bitxo MALLAFRÉ
- Sal escamada CARMENCITA
- Pebre vermell i julivert (per decorar)
Procediment:
1. En un cassó, ple d'aigua, quan començi a bullir hi evoquem l'arròs integral i les carxofes netes (sense el peu ni les fulles exteriors).
2. Deixem coure tot junt uns 30-35 minuts. Escorrem i reservem.
3. En una paella, amb una mica d'oli de bitxo, farem els ous a la planxa (poseu poca quantitat d'oli, només per evitar que l'ou s'enganxi a la paella, no el volem greixós, volem la clara cuita i el rovell cru).
4. Per muntar el plat, farcirem els cors de les carxofes amb l'arròs integral i a sobre hi col·locarem un ou ferrat. Pels voltants hi afegirem la salsa de tomàquet que més us agradi, i acabarem de decorar el plat amb unes escames de sal, pebre vermell i julivert picat.
Un homenatge al clàssic arròs a la cubana!
A la foto, el plat com a tapa/aperitiu
Procediment:
1. En un cassó, ple d'aigua, quan començi a bullir hi evoquem l'arròs integral i les carxofes netes (sense el peu ni les fulles exteriors).
2. Deixem coure tot junt uns 30-35 minuts. Escorrem i reservem.
3. En una paella, amb una mica d'oli de bitxo, farem els ous a la planxa (poseu poca quantitat d'oli, només per evitar que l'ou s'enganxi a la paella, no el volem greixós, volem la clara cuita i el rovell cru).
4. Per muntar el plat, farcirem els cors de les carxofes amb l'arròs integral i a sobre hi col·locarem un ou ferrat. Pels voltants hi afegirem la salsa de tomàquet que més us agradi, i acabarem de decorar el plat amb unes escames de sal, pebre vermell i julivert picat.
Un homenatge al clàssic arròs a la cubana!
A la foto, el plat com a tapa/aperitiu
Aquesta entrada és per parlar-vos dels olis MALLAFRÉ. És una empresa familiar tarragonina que elabora oli d'oliva extra verge d'extracció selectiva en fred, recol·lecant olives arbequines 100% de la zona de Siurana.
Elaboren olis ecològics, conserves d'olives, cosmètica i olis aromatitzats, com els que molt amablement m'han fet arribar, i que serveixen per elaborar plats tant dolços com salats. Estan aromatitzats amb cítrics (llimona, mandarina, taronja), bitxo, all, café i farigola.
Aquesta vegada he utilitzat l'aroma de bitxo i el punt picant que desprèn és el necessari, mireu les fotos.
Elaboren olis ecològics, conserves d'olives, cosmètica i olis aromatitzats, com els que molt amablement m'han fet arribar, i que serveixen per elaborar plats tant dolços com salats. Estan aromatitzats amb cítrics (llimona, mandarina, taronja), bitxo, all, café i farigola.
Aquesta vegada he utilitzat l'aroma de bitxo i el punt picant que desprèn és el necessari, mireu les fotos.
No sentiu l'olor des d'aquí??
Bon profit!!
L'arròs a la cubana m'agrada molt, s'haurem de provar la nova versió, que te molt bona pinta :)
ResponderEliminarUna abraçada
l'arrós a la cubana es un clàsic molt bo i així farcint carxofes molt original
ResponderEliminarRoser ,que pinta mas buena y la presentacion me encanta
ResponderEliminarbesinos
Qué originalidad!! es una pasada para una cena ;)
ResponderEliminarQuina recepta més bona! Em sembla molt original. Haurem de fer-la ràpidament. Petons
ResponderEliminarfa tantíssim que no menjo arròs a la cubana... petonets guapa!
ResponderEliminarJo també feia mooooolt temps que no en menjava...fins aquest plat!! jeje ;)
EliminarAquest plat ha de ser boníssim i molt nutritiu Roser, amb els ous al damunt les carxofes m'has guanyat. Jo també estic com la Judith, fa un muuuuuunt que no menjo arròs a la cubana, quins records....
ResponderEliminarPetons!
oh, Roser! Bo, bonic i molt sa! Una proposta molt xula per menjar carxofes d'una altra manera... petons
ResponderEliminarUn plat únic molt contundent, genial!
ResponderEliminarPetons i bon cap de setmana.
¡Qué idea tan genial, Roser!. Yo esto te lo tengo que copiar, jejeje.
ResponderEliminarMe ha encantado.
Un besote, guapa.
Que original!!!!
ResponderEliminarTiene una pinta de 10
Un beso!
http://janakitchen.blogspot.com
Muy rico y original Roser. Siempre hay que aprovechar los alimentos antes que tirarlos por viejos. Besos
ResponderEliminarComo tapa o como plato principal, lo de acompañar el arroz a la cubana con las alcachofas es un gran acierto
ResponderEliminarMe ha parecido leer que le quitas el troncho a la alcachofa, yo lo corto y lo limpio, también lo cocino y es la parte que más me gusta... Abrazos
Bon cap de setmana!!!!
Si, lo limpié una vez y me gustó, pero por pereza ya lo tiro directamente. Esta vez tampoco lo podia aprovechar porque la alcachofa tiene que estar de pie para aguantar el relleno, de todas formas la proxima vez que cocine alcachofas dejare el tronco, que me has despertado la curiosidad ahora...jeje bon cap de setmana!!!
Eliminarwow..sounds super yummy...very inviting dish
ResponderEliminarTasty Appetite
muy buena idea y tiene que quedar fantasticamente buena
ResponderEliminarpeto
Uauuu! m' ha deixat sense paraules de la gana que m´ha entrat! Fantàstica recepta, Roser! sóc una fan de l´arròs a la cubana.
ResponderEliminarMe encanta este plato para una cena, acompañado de un buen vino, fijo que es un éxito total.
ResponderEliminarbesines
mmmm...con un buen vino ya triumfas!!
EliminarQuina pinta!! i super fàcil! :D
ResponderEliminar