Buscar este blog

jueves, 2 de febrero de 2012

Carxofes farcides d'arròs a la cubana

Ja que és temporada de carxofes, aprofitem-les!! 

Aquesta vegada us proposo una altra recepta de carxofes farcides, avui amb el clàssic arròs a la cubana!!

Fa poc, viatjant per la blogsfera, vaig retrobar-me amb una recepta d'arròs a la cubana. Feia mesos i mesos que no en menjava. Així que, aprofitant que tenia unes carxofes a la nevera a punt de jubilar-se, vaig decidir homenatjar-les farcides d'una forma especial: arròs integral i ous ferrats. 

El resultat em va encantar, i per això us proposo un 2 x 1. Podeu elaborar el plat com a únic, o fer-ne una tapa, com veureu a les fotografies posteriors. Segons el moment que desitjeu elaborar el plat. De totes maneres, una alegria pel cos!

Ingredients (per a dues persones):

- 4 carxofes
- 60 g d'arròs integral ecològic ECO-SALIM
- 4 ous ecològics
- Salsa de tomàquet
- Oli d'oliva verge aromatitzat amb bitxo MALLAFRÉ
- Sal escamada CARMENCITA

- Pebre vermell i julivert (per decorar)


Procediment:

1. En un cassó, ple d'aigua, quan començi a bullir hi evoquem l'arròs integral i les carxofes netes (sense el peu ni les fulles exteriors).

2. Deixem coure tot junt uns 30-35 minuts. Escorrem i reservem.

3. En una paella, amb una mica d'oli de bitxo, farem els ous a la planxa (poseu poca quantitat d'oli, només per evitar que l'ou s'enganxi a la paella, no el volem greixós, volem la clara cuita i el rovell cru).

4. Per muntar el plat, farcirem els cors de les carxofes amb l'arròs integral i a sobre hi col·locarem un ou ferrat. Pels voltants hi afegirem la salsa de tomàquet que més us agradi, i acabarem de decorar el plat amb unes escames de sal, pebre vermell i julivert picat.

Un homenatge al clàssic arròs a la cubana!

A la foto, el plat com a tapa/aperitiu

Aquesta entrada és per parlar-vos dels olis MALLAFRÉ. És una empresa familiar tarragonina que elabora oli d'oliva extra verge d'extracció selectiva en fred, recol·lecant olives arbequines 100% de la zona de Siurana.


Elaboren olis ecològics, conserves d'olives, cosmètica i olis aromatitzats, com els que molt amablement m'han fet arribar, i que serveixen per elaborar plats tant dolços com salats. Estan aromatitzats amb cítrics (llimona, mandarina, taronja), bitxo, all, café i farigola.
Aquesta vegada he utilitzat l'aroma de bitxo i el punt picant que desprèn és el necessari, mireu les fotos.


No sentiu l'olor des d'aquí??

Bon profit!!

21 comentarios:

  1. L'arròs a la cubana m'agrada molt, s'haurem de provar la nova versió, que te molt bona pinta :)
    Una abraçada

    ResponderEliminar
  2. l'arrós a la cubana es un clàsic molt bo i així farcint carxofes molt original

    ResponderEliminar
  3. Roser ,que pinta mas buena y la presentacion me encanta
    besinos

    ResponderEliminar
  4. Qué originalidad!! es una pasada para una cena ;)

    ResponderEliminar
  5. Quina recepta més bona! Em sembla molt original. Haurem de fer-la ràpidament. Petons

    ResponderEliminar
  6. fa tantíssim que no menjo arròs a la cubana... petonets guapa!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Jo també feia mooooolt temps que no en menjava...fins aquest plat!! jeje ;)

      Eliminar
  7. Aquest plat ha de ser boníssim i molt nutritiu Roser, amb els ous al damunt les carxofes m'has guanyat. Jo també estic com la Judith, fa un muuuuuunt que no menjo arròs a la cubana, quins records....
    Petons!

    ResponderEliminar
  8. oh, Roser! Bo, bonic i molt sa! Una proposta molt xula per menjar carxofes d'una altra manera... petons

    ResponderEliminar
  9. Un plat únic molt contundent, genial!
    Petons i bon cap de setmana.

    ResponderEliminar
  10. ¡Qué idea tan genial, Roser!. Yo esto te lo tengo que copiar, jejeje.
    Me ha encantado.
    Un besote, guapa.

    ResponderEliminar
  11. Que original!!!!
    Tiene una pinta de 10
    Un beso!
    http://janakitchen.blogspot.com

    ResponderEliminar
  12. Muy rico y original Roser. Siempre hay que aprovechar los alimentos antes que tirarlos por viejos. Besos

    ResponderEliminar
  13. Como tapa o como plato principal, lo de acompañar el arroz a la cubana con las alcachofas es un gran acierto

    Me ha parecido leer que le quitas el troncho a la alcachofa, yo lo corto y lo limpio, también lo cocino y es la parte que más me gusta... Abrazos

    Bon cap de setmana!!!!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Si, lo limpié una vez y me gustó, pero por pereza ya lo tiro directamente. Esta vez tampoco lo podia aprovechar porque la alcachofa tiene que estar de pie para aguantar el relleno, de todas formas la proxima vez que cocine alcachofas dejare el tronco, que me has despertado la curiosidad ahora...jeje bon cap de setmana!!!

      Eliminar
  14. muy buena idea y tiene que quedar fantasticamente buena
    peto

    ResponderEliminar
  15. Uauuu! m' ha deixat sense paraules de la gana que m´ha entrat! Fantàstica recepta, Roser! sóc una fan de l´arròs a la cubana.

    ResponderEliminar
  16. Me encanta este plato para una cena, acompañado de un buen vino, fijo que es un éxito total.

    besines

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!