Després de publicar l'hummus tradicional, el de cigrons, vaig pensar, perquè no elaborar-ne un amb llenties?? I així, de pas, participo a la Recepta del 15, on l'ingredient proposat pel mes de març són les "llenties"!
No he publicat mai una recepta amb llenties, i això que m'agraden molt, sobretot el meu estofat de llenties, totalment vegetal però sabrós i digestiu com cap altre, amb el seu toc especial, clar.... algún dia publicaré aquesta recepta que tants adeptes té........Però ara anem a l'hummus!!
Ingredients:
- 200 g de llenties pardines ecològiques cuites INT-SALIM
- 1 cullerada sopera de tahine (pasta de sèsam)
- 1 cullerada de postre de pipes de girasol
- Espècies al gust: comí, nou moscada, julivert, orenga, pebre vermell i negre, all en pols
- Sal marina
- Oli d'oliva
- Aigua de la cocció de les llenties (en cas necessari)
Procediment:
1. Posem TOTS els ingredients a un bol i els triturem amb l'ajuda d'una batedora. Els condiments (espècies, sal i oli) van al gust de cadascú, i si quedés massa sec, li hauriem de posar una mica d'aigua, això ho heu d'anar veient vosaltres mateixos, al vostre gust.
I llest per posar-lo sobre un pa de pita, sobre una tortita d'arròs (com en el cas de la foto) o, simplement, a cullerades (així és com més m'agrada)......en qualsevol cas, un escàndol!!!
Pels que tingueu curiositat per saber-ne el gust, només us puc dir que és gairebé, o pràcticament, igual al sabor del hummus tradicional. Ja que el gust del tahine i les espècies com el comí, predominen per sobre dels llegums.
En realitat, la gràcia de l'hummus són les espècies en el que està condimentat.
Bon profit!!
Doncs mira, es veritat, pero mai havia pensat de canviar els cigrons i veig que també és molt bona opció!
ResponderEliminarPetonets!!
Carai molt bona idea, ha de quedar molt bé amb la tahina.
ResponderEliminarUna abraçada
una buena y sana opción y aromatica
ResponderEliminarpeto
Jauja apunto estuve de hacerlo..muy rico
ResponderEliminarBesitos
Muy original Roser, me gusta mucho. Un besazo
ResponderEliminarDesde luego que con lentejas es muy original
ResponderEliminarBesitos
N'he fet algun cop d'hummus de llenties, és tan o més bo que l'original! :D Fa temps que el tenim pendent de publicar amb les fotos fetes i tot... jejeje Boníssim, nena!
ResponderEliminarMoltes gràcies per participar!
Petonets
Sandra
Jo vaig fer hummus de llenties amb la recepta dels nois de la bordeta i em va encantar. Però ara veig que hi faltava el toc de les pipes!!
ResponderEliminarpetonets
Muy bueno Roser ,me gustan las lentejas
ResponderEliminarbesinos
buenísimo, para "dipear" sin parar
ResponderEliminarBesos
Molt bona recepta Roser!!! jo porto les croquetes i tu l´hummus, ja podem fer el vermut..... m´encanta. petons,
ResponderEliminarmmmm i quin vermut!! ;) petonets
Eliminardons mira es veritat de llenties ¿per que no???de ben segur esta bonissim
ResponderEliminardoncs ja saps, el següents el de mongetes! jijijiji. petonets
ResponderEliminarPues si, una opción muy rica y muy sana.
ResponderEliminarBesos.
Com diu la Judith...ara et falta el de montjetes, jeje
ResponderEliminarPetonets.
Bona pensada, Roser! T'ha quedat un hummus amb bona consistència... ara... també et falta posar-li un nom! Lentemus??? He he. Petons
ResponderEliminarjajja m'ha agradat el nom que t'has inventat!! bona pensada!!
EliminarClar que sí, per què no? Ha de quedar sensacional, igual de bo i igual de sa. Recepta apuntada.
ResponderEliminarMolt bona pensada!!!!M'apunto la recepta que serà un èxit segur. Petonets i bon finde
ResponderEliminarQuina idea més bona Roser! si hi ha l'hummus de cigrons perquè no el de llenties? acompanyat d'una tortita és un àpat sà més no poder. M'encanta ;)
ResponderEliminarLa recepta es ben xula i original... li donava un 15!! sobre 10...jejeje
ResponderEliminargracies per les teves visites.
Fins aviat Roser :)
Una molt bona idea per variar! Té que estar bonissim també amb llenties, m'ha agradat molt! Petons
ResponderEliminarHe tastat el de la Sandra i és boníssim, em va encantar!
ResponderEliminarDe mongetes l'he fet, mira, com més variem millor.
Petonets i bon cap de setmana.
Ara em falta tastar el de mongetes...;)
EliminarQuan he dit la Sandra vull dir la de Els Fogons de la Bordeta.
ResponderEliminarAnda!!, pues que gran idea, claro que sí!!, y a mí las lentejas me encantan!, seguro que tiene que estar buenísimo, me ha gustado mucho!
ResponderEliminarUn abrazo!!
:-)
Atrevida receta, revisaré tu blog ya que creo que me sorprenderá.
ResponderEliminarUn beso desde Canarias.
¿Y por qué no? Tiene que estar delicioso y original es un rato.
ResponderEliminarBesos.
Ostres1 ha d'estar bo!! ho provaré
ResponderEliminarmolt interesant .. en sembla que el farem !! SALUT
ResponderEliminar