Buscar este blog

jueves, 15 de marzo de 2012

Hummus...................de llenties??

Després de publicar l'hummus tradicional, el de cigrons, vaig pensar, perquè no elaborar-ne un amb llenties?? I així, de pas, participo a la Recepta del 15, on l'ingredient proposat pel mes de març són les "llenties"!

No he publicat mai una recepta amb llenties, i això que m'agraden molt, sobretot el meu estofat de llenties, totalment vegetal però sabrós i digestiu com cap altre, amb el seu toc especial, clar.... algún dia publicaré aquesta recepta que tants adeptes té........Però ara anem a l'hummus!!

Ingredients:

- 200 g de llenties pardines ecològiques cuites INT-SALIM
- 1 cullerada sopera de tahine (pasta de sèsam)
- 1 cullerada de postre de pipes de girasol
- Espècies al gust: comí, nou moscada, julivert, orenga, pebre vermell i negre, all en pols
- Sal marina
- Oli d'oliva
- Aigua de la cocció de les llenties (en cas necessari)


Procediment:

1. Posem TOTS els ingredients a un bol i els triturem amb l'ajuda d'una batedora. Els condiments (espècies, sal i oli) van al gust de cadascú, i si quedés massa sec, li hauriem de posar una mica d'aigua, això ho heu d'anar veient vosaltres mateixos, al vostre gust.

 I llest per posar-lo sobre un pa de pita, sobre una tortita d'arròs (com en el cas de la foto) o, simplement, a cullerades (així és com més m'agrada)......en qualsevol cas, un escàndol!!!


Pels que tingueu curiositat per saber-ne el gust, només us puc dir que és gairebé, o pràcticament, igual al sabor del hummus tradicional. Ja que el gust del tahine i les espècies com el comí, predominen per sobre dels llegums.

En realitat, la gràcia de l'hummus són les espècies en el que està condimentat.

Bon profit!!

31 comentarios:

  1. Doncs mira, es veritat, pero mai havia pensat de canviar els cigrons i veig que també és molt bona opció!

    Petonets!!

    ResponderEliminar
  2. Carai molt bona idea, ha de quedar molt bé amb la tahina.
    Una abraçada

    ResponderEliminar
  3. una buena y sana opción y aromatica
    peto

    ResponderEliminar
  4. Jauja apunto estuve de hacerlo..muy rico
    Besitos

    ResponderEliminar
  5. Muy original Roser, me gusta mucho. Un besazo

    ResponderEliminar
  6. Desde luego que con lentejas es muy original
    Besitos

    ResponderEliminar
  7. N'he fet algun cop d'hummus de llenties, és tan o més bo que l'original! :D Fa temps que el tenim pendent de publicar amb les fotos fetes i tot... jejeje Boníssim, nena!
    Moltes gràcies per participar!
    Petonets
    Sandra

    ResponderEliminar
  8. Jo vaig fer hummus de llenties amb la recepta dels nois de la bordeta i em va encantar. Però ara veig que hi faltava el toc de les pipes!!
    petonets

    ResponderEliminar
  9. Muy bueno Roser ,me gustan las lentejas
    besinos

    ResponderEliminar
  10. buenísimo, para "dipear" sin parar
    Besos

    ResponderEliminar
  11. Molt bona recepta Roser!!! jo porto les croquetes i tu l´hummus, ja podem fer el vermut..... m´encanta. petons,

    ResponderEliminar
  12. dons mira es veritat de llenties ¿per que no???de ben segur esta bonissim

    ResponderEliminar
  13. doncs ja saps, el següents el de mongetes! jijijiji. petonets

    ResponderEliminar
  14. Pues si, una opción muy rica y muy sana.

    Besos.

    ResponderEliminar
  15. Com diu la Judith...ara et falta el de montjetes, jeje
    Petonets.

    ResponderEliminar
  16. Bona pensada, Roser! T'ha quedat un hummus amb bona consistència... ara... també et falta posar-li un nom! Lentemus??? He he. Petons

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. jajja m'ha agradat el nom que t'has inventat!! bona pensada!!

      Eliminar
  17. Clar que sí, per què no? Ha de quedar sensacional, igual de bo i igual de sa. Recepta apuntada.

    ResponderEliminar
  18. Molt bona pensada!!!!M'apunto la recepta que serà un èxit segur. Petonets i bon finde

    ResponderEliminar
  19. Quina idea més bona Roser! si hi ha l'hummus de cigrons perquè no el de llenties? acompanyat d'una tortita és un àpat sà més no poder. M'encanta ;)

    ResponderEliminar
  20. La recepta es ben xula i original... li donava un 15!! sobre 10...jejeje

    gracies per les teves visites.

    Fins aviat Roser :)

    ResponderEliminar
  21. Una molt bona idea per variar! Té que estar bonissim també amb llenties, m'ha agradat molt! Petons

    ResponderEliminar
  22. He tastat el de la Sandra i és boníssim, em va encantar!
    De mongetes l'he fet, mira, com més variem millor.
    Petonets i bon cap de setmana.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Ara em falta tastar el de mongetes...;)

      Eliminar
  23. Quan he dit la Sandra vull dir la de Els Fogons de la Bordeta.

    ResponderEliminar
  24. Anda!!, pues que gran idea, claro que sí!!, y a mí las lentejas me encantan!, seguro que tiene que estar buenísimo, me ha gustado mucho!

    Un abrazo!!
    :-)

    ResponderEliminar
  25. Atrevida receta, revisaré tu blog ya que creo que me sorprenderá.
    Un beso desde Canarias.

    ResponderEliminar
  26. ¿Y por qué no? Tiene que estar delicioso y original es un rato.

    Besos.

    ResponderEliminar
  27. Ostres1 ha d'estar bo!! ho provaré

    ResponderEliminar
  28. molt interesant .. en sembla que el farem !! SALUT

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!