El Mèmories d'una cuinera d'aquest mes ens proposa fer una recepta de bunyols! I en plena quaresma, que hi ha més típic que els bunyols?? Trobem els de vent, els de l'Empordà i els de bacallà, entre altres versions i denominacions.
La meva prosposta de bunyols és salada, de peix, concretament d'un dels meus peixos preferits, el salmó!!
El resultat són uns bunyols esponjosos, lleugers, que no deixen indiferent i desapareixen ràpidament del plat. Voleu saber-ne la recepta!??
Ingredients:
- 100 g d'aigua
- 50 g de mantega
- 100 g de farina
- 2 ous
- 125 g de salmó fresc o congelat
- Espècies: julivert, anet, cúrcuma
- Sal i pebre
- Oli (per fregir)
Preparació:
1. Posem l'aigua amb la mantega a un cassó al foc. Quan bulli afegim la farina de cop i remenem amb una cullera de fusta o espàtula fins que la massa es desprengui de les parets.
2. En aquest punt, treurem el cassó del foc i afegirem un ou. Quan estigui ben incorporat afegim el següent ou i el tornarem a incorporar bé.
3. A part, haurem cuit el salmó al vapor o al microones. Un cop fet el trossejarem i l'introduirem dins la massa anterior, juntament amb les espècies, la sal i el pebre, al gust de cadascú.
4. Farem boletes de la massa amb les mans o amb l'ajuda d'una cullera i les fregirem amb oli fins que es daurin i surin a la superfície de l'oli.
I llest per devorar!!!
Podeu acompanyar els bunyols amb una salsa de iogurt grec, llimona, oli i julivert. Li dóna un toc refrescant sense emmasquerar-ne el sabor!!
Quants bunyols creieu que us podrieu menjar??
Bon profit!!
Uns bunyols saladets, quina bona idea! Tenen que estar bonísims i més amb la salsa que proposes.
ResponderEliminarUna abraçada
Només he provat els de bacallà. Quina bona altenativa! Han de ser deliciosos. La salsa de iogurt grec li escau molt bé...com amb la majoria de peixos cuinats. Seém fa la boca aigua.
ResponderEliminarBen originals i amb un color ben xulo, sí senyora!!
ResponderEliminarPetonets
Sandra
Pues con salmón no lo he probado pero por la pinta desde luego que me van a gustar, te han salido estupendos besos
ResponderEliminarEls bunyols que faig de bacallà també els faig amb pasta choux, són facilíssims i queden boníssims. El proper cop canviaré el bacallà pel salmó, que han de quedar molt gustosos!
ResponderEliminarQuina més bona proposta, per variar dels de bacallà, ideals.. Prenc bona nota. Petons, i bona setmana.
ResponderEliminarRiquísimos buñuelos, me encantan.
ResponderEliminarBesos.
Sempre els faig de bacallá perque el salmó fresc no m'acaba de convence..fets aixi, segur que si que m'agradaran..
ResponderEliminarPetonets.
OOOH! quins bunyols més bons!!! encara els he de fer!!! em falta temps!! bona setmana
ResponderEliminarYa tengo los míos listos, a ver cuándo los publico, de salmón qué pasada!!
ResponderEliminarbuena idea hacerlos de salmón lo tambien lo hago igual pero de bacalao.
ResponderEliminarbona setmana
peto
Que ricos....con lo que me gusta el salmón..
ResponderEliminarBesitos
Esto lo tengo que probar que el salmón me encanta
ResponderEliminarBesitos
Caram, jo tampoc els he tastat mai de salmó!! Quina gran troballa!! :)
ResponderEliminarde salmò? olé Roser! crec que és la primera vegada que els veig. molt originals! moltíssimes gràcies per participar guapa. petonets
ResponderEliminaroh! M'encanta aquesta proposta que has fet, Roser! De salmó no n'he provat mai i també és un peix que m'agrada moltíssim! Acompanyar-lo amb iogurt trobo que és tot un encert! Petonet
ResponderEliminarI jo que pensava que no podriem passar dels bunyols de bacallà... amb el que m'arriba a agradar el salmó, això no m'ho puc perdre. Apuntats queden!
ResponderEliminarEm sembla que m'en podria menjar moltíssims! Quina bona idea!
ResponderEliminarPetons i moltíssimes gràcies per participar.
Que originals!! Segur que estan deliciosos!! Petonets
ResponderEliminarLo siento, pero creo que no te dejaría ni uno en el plato ;
ResponderEliminarAbrazos y buena semana
Qué ricos, es otra de las cosas que tengo pendiente, nunca los he preparado y eso que me gustan un montón.
ResponderEliminarUn besito
que cosa más rica, un bocado delicioso, me encanta el salmón!
ResponderEliminarRoser esos buñuelos tienen una pinta fantastica ,para no poder comer uno solo
ResponderEliminarbesinos
Quina bona pinta, Roser! A mi el salmó també m'encanta.
ResponderEliminarPetonets!
Anna
Ostres! No els havia sentit mai, segur que són fantàstics! a mi el salmó m'encanta. Petons
ResponderEliminarHola Roser...
ResponderEliminarQue bo es el salmó i els bunyols!!
Podies enviar un,(per que tan sortit una colla)... jo amb un ja hem faig a la idea de lo bons que estan...i tu no el trobaràs a faltar un bunyol mes o menys...jeje
Te n'enviaria un amb molt de gust, l problema es q van desapareixer d'una sentada...!!jaja..a la propera!!
EliminarQuina pinta més bona. T'han quedat molt bonics. Això és per començar a menjar i no parar, veritat? I amb salmó són molt originals. M'encanten. Un beset.
ResponderEliminarA mí también me gustan mucho de pescado, de salmón no los he hecho, así que copio, cocino y te cuento. Un abrazo
ResponderEliminar