Us vé de gust fer-ne una cremeta suau?? Acompanyat d'uns daus de gelatina de romesco, enlloc dels mítics "picatostes"?
S'obté una crema fina amb un regust a calçot sorprenent. Sana, lleugera i boníssima.
Ingredients (per 4 persones):
- 15 calçots
- 2 patates
- oli d'oliva
- sal
- aigua mineral
- 100 g de romesco de bona qualitat o casolà
- 1 fulla de gelatina
- 2 cullerades d'aigua
Preparació:
1. En una olla amb un rajolí d'oli, sofregirem els calçots nets i tallats, juntament amb les patates i sal.
2. Un cop hagin agafat color, ho cobrirem amb aigua mineral i deixarem que bulli el conjunt durant 30 minuts.
3. Triturarem de manera que quedi ben fi, ho tastarem de sal i ho reservem.
4. Per la gelatina de romesco, posarem a hidratar la fulla de gelatina amb aigua freda. A part, escalfarem les dues cullerades d'aigua, i hi afegirem la fulla de gelatina hidratada perquè es fongui.
5. Mesclarem l'aigua amb la gelatina a la salsa de romesco i deixarem refredar a la nevera unes hores.
6. A l'hora de presentar el plat, posarem la crema de calçots i, per sobre, la gelatina de romesco que haurem tallat a daus com si es tractés dels típics "picatostes".
Una crema de temporada ideal per gastar els calçots d'una calçotada, si és que en sobra algún!
Bon profit
Avui tinc calçotada i em volia guardar uns quants calçots per fer-ne crema... o alguna altra recepta que em balla pel cap! jejeje Molt originals els daus de romesco!
ResponderEliminarPetonets
Sandra
¡Qué rico debe estar!. Me lo anoto.
ResponderEliminarBuen día
Roser, una crema fabulosa i el daus de romesco superiors.
ResponderEliminarNo se m'havia ocorregut fer una crema de calçots... em sembla una bonissima idea! Avui fem calçotada amb la meva familia, si en sobrés ho provaria... pero no se que passara jejjej
ResponderEliminarPetonets i bon diumenge!
Hay que aprovechar la temporada de los calçots!! de todas las maneras
ResponderEliminarBesos
Una versió millorada de la clàssica vichyssoise, amb caçots enlloc de porros! :)
ResponderEliminarI la gelatina de romesco la trobo sensacional, ha de combinar molt bé.
Una manera diferent i original de menjar els calçots!! i amb un dauet de romesco a cada cullerada, quina bona cullerada!!
ResponderEliminarPero que rica y original, solo como calçots en las calçotadas. con lo que me gustan las cremas la pruebo seguro besos
ResponderEliminarEs bo provar diferents meres de menjar calçots. Son tan bons!!
ResponderEliminarBona cuina
La idea és genial, Roser!! A veure si m'atreveixo i em surt tant bé com a tu! Petonet
ResponderEliminarNUnca he probado los calcots, pero esa cremita se ve genial tiene un buen color
ResponderEliminarBesitos
Darrerament estàs super "calçotera", je ,je, je...amb un toc innovador com la gelatina de romesco no li puc fer cap lleig a aquesta cremeta.
ResponderEliminarRoser una rica receta ,me gusta
ResponderEliminarbesinos
rica esta crema y mas con la gelatina de romesco,muy bien esta combinación
ResponderEliminarbona setmana
peto
Menuda versión estupenda has hecho... de cinco tenedores!!
ResponderEliminarlas cremas de verduras me encantan y la receta de esta pinta pero que muy bien. Graciaspor visitar mi blog .
ResponderEliminarT u blog me parece estupendo tienes unas recetas muy varidas, besitos
Lo has bordado Roser! Es una delicia esta crema y muy original hacer el romesco en gelatina. Eres una máquina. Un abrazo guapi
ResponderEliminarRoser, ante todo, muchisimas gracias por visitarme, me encanta este blog tuyo, me hago seguidora incondicional. Respecto a tu pregunta si se puede hacer los panecillos con harina integral, pues sí, pero tienes que tener en cuenta mezclarla con la de fuerza, ya que la receta tiene muchas grasas, mantequilla, huevos.... no te subiría, tienes que mezclar, yo pondría 400 harina normal y 100 integral. Muchas gracias!! Petons!!
ResponderEliminarQuina idea més bona! Sobretot original quina imaginació que tens. Ha d'estar boníssim.
ResponderEliminarUna abraçada
OOOOH!! me gusta tu versión tuneada de los calÇots!!! por aqui ahora hay muchos asi que me apunto la crema!
ResponderEliminarcariños!!!!
Roser quina delicia més bona i que original,m'encanta la manera de fer aquesta la crema es ideal.
ResponderEliminarMolts petonets preciosa i bona setmana.