Buscar este blog

domingo, 4 de marzo de 2012

Crema de calçots amb gelatina de romesco

Aprofitem la temporada de calçots!!

Us vé de gust fer-ne una cremeta suau?? Acompanyat d'uns daus de gelatina de romesco, enlloc dels mítics "picatostes"?

S'obté una crema fina amb un regust a calçot sorprenent. Sana, lleugera i boníssima.

Ingredients (per 4 persones):

- 15 calçots
- 2 patates
- oli d'oliva
- sal
- aigua mineral

- 100 g de romesco de bona qualitat o casolà
- 1 fulla de gelatina
- 2 cullerades d'aigua


Preparació:

1. En una olla amb un rajolí d'oli, sofregirem els calçots nets i tallats, juntament amb les patates i sal.

2. Un cop hagin agafat color, ho cobrirem amb aigua mineral i deixarem que bulli el conjunt durant 30 minuts.

3. Triturarem de manera que quedi ben fi, ho tastarem de sal i ho reservem.

4. Per la gelatina de romesco, posarem a hidratar la fulla de gelatina amb aigua freda. A part, escalfarem les dues cullerades d'aigua, i hi afegirem la fulla de gelatina hidratada perquè es fongui.

5. Mesclarem l'aigua amb la gelatina a la salsa de romesco i deixarem refredar a la nevera unes hores.

6. A l'hora de presentar el plat, posarem la crema de calçots i, per sobre, la gelatina de romesco que haurem tallat a daus com si es tractés dels típics "picatostes".

Una crema de temporada ideal per gastar els calçots d'una calçotada, si és que en sobra algún!

Bon profit

21 comentarios:

  1. Avui tinc calçotada i em volia guardar uns quants calçots per fer-ne crema... o alguna altra recepta que em balla pel cap! jejeje Molt originals els daus de romesco!
    Petonets
    Sandra

    ResponderEliminar
  2. ¡Qué rico debe estar!. Me lo anoto.
    Buen día

    ResponderEliminar
  3. Roser, una crema fabulosa i el daus de romesco superiors.

    ResponderEliminar
  4. No se m'havia ocorregut fer una crema de calçots... em sembla una bonissima idea! Avui fem calçotada amb la meva familia, si en sobrés ho provaria... pero no se que passara jejjej
    Petonets i bon diumenge!

    ResponderEliminar
  5. Hay que aprovechar la temporada de los calçots!! de todas las maneras
    Besos

    ResponderEliminar
  6. Una versió millorada de la clàssica vichyssoise, amb caçots enlloc de porros! :)
    I la gelatina de romesco la trobo sensacional, ha de combinar molt bé.

    ResponderEliminar
  7. Una manera diferent i original de menjar els calçots!! i amb un dauet de romesco a cada cullerada, quina bona cullerada!!

    ResponderEliminar
  8. Pero que rica y original, solo como calçots en las calçotadas. con lo que me gustan las cremas la pruebo seguro besos

    ResponderEliminar
  9. Es bo provar diferents meres de menjar calçots. Son tan bons!!
    Bona cuina

    ResponderEliminar
  10. La idea és genial, Roser!! A veure si m'atreveixo i em surt tant bé com a tu! Petonet

    ResponderEliminar
  11. NUnca he probado los calcots, pero esa cremita se ve genial tiene un buen color
    Besitos

    ResponderEliminar
  12. Darrerament estàs super "calçotera", je ,je, je...amb un toc innovador com la gelatina de romesco no li puc fer cap lleig a aquesta cremeta.

    ResponderEliminar
  13. Roser una rica receta ,me gusta
    besinos

    ResponderEliminar
  14. rica esta crema y mas con la gelatina de romesco,muy bien esta combinación
    bona setmana
    peto

    ResponderEliminar
  15. Menuda versión estupenda has hecho... de cinco tenedores!!

    ResponderEliminar
  16. las cremas de verduras me encantan y la receta de esta pinta pero que muy bien. Graciaspor visitar mi blog .
    T u blog me parece estupendo tienes unas recetas muy varidas, besitos

    ResponderEliminar
  17. Lo has bordado Roser! Es una delicia esta crema y muy original hacer el romesco en gelatina. Eres una máquina. Un abrazo guapi

    ResponderEliminar
  18. Roser, ante todo, muchisimas gracias por visitarme, me encanta este blog tuyo, me hago seguidora incondicional. Respecto a tu pregunta si se puede hacer los panecillos con harina integral, pues sí, pero tienes que tener en cuenta mezclarla con la de fuerza, ya que la receta tiene muchas grasas, mantequilla, huevos.... no te subiría, tienes que mezclar, yo pondría 400 harina normal y 100 integral. Muchas gracias!! Petons!!

    ResponderEliminar
  19. Quina idea més bona! Sobretot original quina imaginació que tens. Ha d'estar boníssim.
    Una abraçada

    ResponderEliminar
  20. OOOOH!! me gusta tu versión tuneada de los calÇots!!! por aqui ahora hay muchos asi que me apunto la crema!
    cariños!!!!

    ResponderEliminar
  21. Roser quina delicia més bona i que original,m'encanta la manera de fer aquesta la crema es ideal.
    Molts petonets preciosa i bona setmana.

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!