Quan era petita, i no tant petita, els meus dibuixos preferits van ser les històries d'un gat còsmic, el Doraemon. M'agradaven tots els episodis i se'm passava la tarda volant mirant-los. Per això, quan vaig descobrir que "els pastissets del Doraemon" existien de veritat, no vaig dubtar ni un segon en prepara'ls!
Una mica d'informació: els dorayakis són un dolç típicament japonés que consta de dos bescuits tipus tortitas, o creps, anomenats kasutera en japonés, farcits d'anko, no és ni xocolata, ni mermelada, ni res que pogueu estar pensant ara mateix, el farcit és una pasta dolça feta a partir d'una mongeta vermella dolça japonesa, les azuki.
Jo defineixo l'anko com una mermelada d'azukis. El gust és sorprenent i molt diferent. Mai heu tastat res semblant, però està bo. Simplement, el nostre paladar no hi està gaire acostumant a menjar mermelades de llegums.
És tota una experiència que us animo a que tasteu:
Ingredients:
- Massa de tortitas
PER L'ANKO:
- 150 g azukis ecològics en cru EL GRANERO INTEGRAL
- 125 g sucre
- Pessic de sal
- 800 ml aigua mineral
Preparació:
1. Farem les tortitas com diu la recepta. Les anirem reservant a un plat apart.
2. Per l'anko, posarem a bullir els 150 g d'azukis amb l'aigua, durant aproximadament 1 hora, fins que els grans de mongeta estiguin ben tous.
3. Seguidament hi afegirem el sucre i un pessic de sal i triturarem tot el conjunt.
4. Un cop l'anko estigui fred, agafarem una tortita i li afegirem una mica d'anko. Tancarem el pastisset amb una altra tortita, i així successivament.
Els pastissets del Doraemon llestos per disfrutar.
Si voleu saber més informació sobre aquestes mongetes dolçes japoneses, les azuki, cliqueu aquí per conèixer les seves propietats.
Si no us fa gràcia farcir-les amb aquesta pasta, també podeu fer una versió falsa dels Dorayaki posant-hi xocolata, mermelada o el dolç que més us agradi...... la vida està per disfrutar-la.
Bon profit!!
Quina il·lusió poder fer dorayakis a casa, els provaré!
ResponderEliminarTe han quedado bien chulos y deben estar riquísimos.
ResponderEliminarBuen día
Pues no las conocia!! te ha quedado riquisima...Un besito
ResponderEliminarTraete unos pocos a mi blog! :D
ResponderEliminarUn besito linda
http://janakitchen.blogspot.com
Ay que se los voy a hacer al peque!! le vuelven loco los dibujos, y siempre me pide esos que vende y que sabrá dios lo que llevan dentro...
ResponderEliminarLa verdad es que aunque no puedo ni imaginar como sabrá esa pasta hecha con las judías, el aspecto que tienen es genial
ResponderEliminarBesitos
Una vegada vaig fer uns pastissets semblants, però enlloc de la massa de tortitas vaig fer servir arròs... Així com els has fet tu m'agraden molt més!
ResponderEliminarAl meu fill gran li encantava el Doraemon...i encara riem molt quan veiem que per algun canal d'aquets de pago encara els fan...
ResponderEliminarLi diré si vol que li faci aquets pastissets !!
Petonets.
Pero que ricos, volvía a desayunar ahora mismo.
ResponderEliminarUn besito
Estas tortitas seguro que quedan ricas con cualquier relleno, aunque el tuyo es muy original
ResponderEliminarAbrazos y buena semana
A ESfruita tots coneixem en Doraemon i per suposat els seus pastissets que tant li agraden, però pensàvem que eren de melmelada. Bona recepta!
ResponderEliminarParlant de receptes, ja pots trobar les receptes de fruita i verdura d’ESfruita, la botiga online de fruita i verdura de qualitat, els calendaris de fruita i verdura on podràs consultar la temporada de les fruites i les verdures que més t’agraden i molt més al nou bloc d’esfruita.com
www.esfruita.com/assessorem
També aprofitem per recordar-vos que si cliqueu "m'agrada" a la pàgina de Facebook d'ESfruita aconseguireu un 25€ de descompte en la primera compra.
facebook.com/Esfruita
què original!!! i jo que pensava que era xocolata... !
ResponderEliminarMe quedat parada!! No savia que existís realment aquest dolç!jejje A mi també m'encantava Doraemon, era el meu preferit sense dubte! Quins records..... Doncs aquesta recepta em sembla tant bona!! L'hauré de provar! petons
ResponderEliminarEs que no te´n pots estar oi??? quina llepòlia1
ResponderEliminarAi si els veu l'Annie, estic perduda!!! jejejeje....
ResponderEliminarEn Doraimon o pot fer de recursos en te molts.... diu la cançó.
ResponderEliminarJeje.
Tas superat!!
Un dia o provaré.
Gracies guapisima!
Uuuuoooo!! Jo en vull... si li faig al Xavi (un altre super fan de Doraemon) al·lucinaria! :)
ResponderEliminarPetonets
Sandra
Pues no los conocía, a mi peque no le gustas estos dibus, pero seguro que estos pastelitos si.
ResponderEliminarBesos.
Aquets pastissets tenen que ser molt bons, ara en menjeria un.
ResponderEliminarCada dia millores mes les presentacions.. Molt be Roser. Petons.
Jo no els coneixia, però l'azuki si i té un sabor molt bo però especial... vaja que van de cap a pendents. Petonets
ResponderEliminarRoser tienen que estar muy buenos y el relleno super original
ResponderEliminarbesinos
tengo una entrada pendiente de publicar de azuki,muy buenos estos pastissets
ResponderEliminarpeto
Tengo un libro de cocina japonesa con un pos-it marcando esta receta, jeje... Te han quedado de muerte, tengo muchas ganas de probarlos. Un beso guapi
ResponderEliminarA casa n'hem fet alguna vegada però l'anko no, sempre amb xocolata.
ResponderEliminarPetonets.
Muy buena pinta que tienen, y rellenitos.
ResponderEliminarUna delicia aquest pastissets den Doraemon,els meus fills miraven els dibuxos i jo també jajajaj¡¡¡¡
ResponderEliminarUn petonet molt gran guapi.
Tot i que les tortitas no són sant de la meva devoció he quedat molt encuriosida amb el farcit. No coneixia aquest dolç japonès i té molt bona pinta!
ResponderEliminarPetonets!
Anna
Que bones Roser!! Jo encara sóc del Packmani els Descamisats... el doraemon ja em quedava massa enrere, he he... petonet!
ResponderEliminarAquests no els conec jaja
EliminarAquests no els conec jaja
EliminarAquests no els conec jaja
EliminarA les meues filles els encanta Doraemon, per això m'ha cridat l'atenció aquesta recepta. La vaig buscar en Internet i en vaig veure unes quantes, però la teua és més senzilla, així que potser m'anime a fer-la. Primer hauré de comprar els llegums. Gràcies per la recepta. Un beset.
ResponderEliminarTinc una bossa d'azukis a casa, n'he fet algun dia com si fossin mongetes normals i no m'acaben d'agradar. Provaré de gastar-los amb aquesta recepta, es veu molt curiosa :-)
ResponderEliminar