Avui la cosa va d'orient. M'encanten els restaurants japonesos. Sobretot m'agrada el sushi, les amanides d'algues i els gyoza, unes empanadilles cuites al vapor i farcides (de vés a saber què).
Aquestes que us presento, si no estan fetes amb els mateixos ingredients són gairebé idèntiques. Em va inspirar un episodi del programa Karakia. Sinó el coneixeu, aquí hi teniu l'enllaç. El programa entrevista gent vinguda d'altres cultures, que s'han adaptat a la nostra, i ens mostren casa seva i els plats típics del seu país. Molt interessant si voleu conèixer altres aliments més enllà del nostre apreciat Mediterrani.
L'episodi en qüestió entrevistava un italià que elaboraba Cjarsons "pasta farcida de bledes amb mató". Com que jo no tenia mató, el vaig substituir per tofu, que sempre en tinc una mica guardat al congelador.
Amb quatre ingredients, mireu quin plat tan complet podeu arribar a elaborar....
Amb quatre ingredients, mireu quin plat tan complet podeu arribar a elaborar....
Ingredients:
No poso quantitats ja que ho vaig fer a ull
- Farina normal
- Aigua
- Sal
- Bledes
- Patata
- Mantega i julivert sec
Preparació:
1. Primer farem la massa de pasta, barrejant la farina amb un pessic de sal i aigua tèbia. Amasarem fins que ens surti una bola ben compacte que no se'ns enganxi als dits.
2. Quan tinguem la massa feta l'estirarem fins que quedi ben fina per poder-la treballar bé, però sense que se'ns trenqui (quan l'estireu ja ho anireu veient). Amb l'ajuda d'un motlle rodó metàl·lic o d'un got, farem rodones de la massa, com si fessim empanadilles. Les reservem.
3. Pel farciment, posarem un cassó amb aigua a bullir, i quan arrenqui al bull hi afegirem les bledes i les patates. Als últims 5 minuts i afegirem el tofu a daus.
4. Quan el farcit estigui fet, ho escorrem i aixafem amb una forquilla.
5. Posem al centre de cadascuna de les empanadilles una mica de farciment i tanquem, apretant bé per evitar que ens surti el farciment quan les coem.
6. Bullim les empanadilles durant uns 7 minuts, les escorrem i hi afegim mantega desfeta per sobre, i una mica de julivert sec.
Brutal!!
6. Bullim les empanadilles durant uns 7 minuts, les escorrem i hi afegim mantega desfeta per sobre, i una mica de julivert sec.
Brutal!!
Aquest és un plat d'aprofitament, per tant les podeu farcir de tot allò que vulgueu: samfaina amb ou dur, tonyina amb salsa de tomàquet, pollastre a l'ast, pernil i formatge....
Bon profit!
Boníssim, Roser! Amb unes opcions molt semblants a les que faria jo... el menjar japonès, la pasta al vapor, el farcit d'aprofitament... un encert total! Petons
ResponderEliminarYo no puedo con lo japonés... soy muy poco oriental.
ResponderEliminarPero sí que probaría estas empanadillas, se ven ricas, ricas
M'agrada molt provar nous plats i els orientals sempre em donen sorpreses grates! Aquestes empanadilles son molt originals, m'encantaria provar-les! T'han quedat molt bé! petons
ResponderEliminarHan de quedar unes empanadilles molt bones i gustoses. Imagino que si et vols estalviar una mica de feina pots fer servir pasta wanton, oi?
ResponderEliminarMai l'he fet servir aquesta però suposo que és el mateix! ;)
EliminarBeeeeeeeennnnnnnnn bones aquestes empanadilles!! al meu marit que devora les bledes segur que el faria ben feliççç. Copio la recepta. Petons,
ResponderEliminarUnas empanadillas muy curiosas, deben estar muy ricas
ResponderEliminarBesitos
A mí también me gusta lo oriental (cómo no!), y estas empanadillas me las comía esta noche para cenar. Un abrazo guapa
ResponderEliminarJo tinc un trauma amb el tofu, quan l'he tastat mai m'ha fet el pes i crec que és perque no l'han preparat bé. No pot ser que a tothom li agradi el tofu menys a mi hehehe
ResponderEliminara mi la primera vegada tampoc em va agradar gens. El vaig trobar d'un gust horrible i super indigest, i va ser perquè no l'havia cuinat bé!!! ara ja m'agrada i el puc posar a tot arreu!! ;)
EliminarA mi les bledes no m'agraden gens, però si no m'ho dius els clavo queixalada en aquestes empanadilles! Fan una bona pinta...
ResponderEliminarYo con mató que el tofu no me va!!
ResponderEliminarBesos
Que buenas, con tus ingredientes no las he probado, pero seguro que están deliciosas.
ResponderEliminarUn besito
Ohhhh!!! M'encanten!! Jo les faig amb carn, però de ben segur que així també estan boníssim. La cuina oriental en especial la japonesa es un dels meus punts febles :)
ResponderEliminarUna abraçada
Roser ,me parece unas empanadillas diferentes y que tienen que estar buenisimas
ResponderEliminarbesinos
Me gustan mucho las recetas de aprovechamiento, esta combinación de hoy me parece sorprendente
ResponderEliminarAbrazos
Bon cap de setmana!!
buena receta de aprovechamiento y esta pasta esat muy buena
ResponderEliminarbon cap de stmana
peto