Buscar este blog

domingo, 11 de marzo de 2012

Flam de calçots..... amb la seva salsa

I per acabar la temporada de calçots, us presento l'última recepta elaborada amb aquestes cebes tant populars i famoses de la nostra regió, un flam suau que passa sense gana.

Puc assegurar-vos que agrada tant als amants dels calçots com als seus enemics. Com ho sé? Doncs perquè he fet la prova i a tots dos bàndols els hi va encantar!! Repte superat!!

M'agradaria dedicar aquest flam a la Coia, la mare d'una amiga meva que li va encantar la recepta.....aquí la tens perquè la puguis disfrutar!

Ingredients (per 3 flams):

- 10-12 calçots
- 3 ous
- 75 ml de nata per cuinar (18% m.g)
- sal, pebre, nou moscada
- Oli d'oliva

- Salsa de romesco (per acompanyar)


Procediment:

1. Netejarem els calçots, eliminant tota la terra que hi pugui quedar, i els tallarem per saltejar-los a la paella amb una mica d'oli i sal. Taparem la paella perquè els calçots es coguin però sense que agafin gaire color.

2. Un cop estiguin cuits els posarem dins un pot, juntament amb els ous i la nata. Ho salpebrerem i hi afegirem una punteta de nou moscada. Ho triturarem amb la batedora perquè quedi una massa fina. Proveu-ho per si cal corregir de sal.

3. Posarem la massa en flameres, prèviament untades amb oli, i ho courem al forn pre-escalfat al bany maria, a 190ºC durant 35 minuts, o fins que quan punxem el flam amb el ganivet, aquest surti net.

4. Quan s'hagin refredat una mica els desmotllem i acompanyem els flamets amb la seva salsa romesco.


Un consell: dupliqueu o tripliqueu les quantitats perquè s'acabarà de seguida.

Si voleu menjar aquest flam durant la resta de l'any, us aconsello el següent: Un dia que estigueu avorrits, aneu a comprar molts calçots, els netegeu i cuineu com he explicat a la recepta. Un cop cuits els guardeu amb tuppers o amb bosses de congelació, i cap al congelador. Quan s'acabi l'estiu i tingueu el mono de poder gaudir d'un àpat lleuger, "light" amb el record dels calçots d'hivern, descongeleu les bossetes que necessiteu i seguiu amb la recepta. Ningú s'esperarà poder menjar calçots en ple estiu.

Una altra manera, és saltejar-los amb mongeta tendra, i acompanyar-los de tomàquet madur i ceba tendra. Una amanida d'estiu ideal per endur-te a la piscina, a la platja......

Doncs aquí us deixo aquest parell de truquets perquè pugueu gaudir dels calçots durant toooooot l'any!!

Bon profit!!

31 comentarios:

  1. M'encanten els flams de verdures, de carbassó, de porros, d'espinacs, de... amb calçots ha de quedar fenomenal! I clar, la salsa de guarnició ha de ser el romesco :)

    ResponderEliminar
  2. muy buena idea este flan de calçots y su salsa y tambien la manera de poder disfrutarlos durante el resto del año
    peto

    ResponderEliminar
  3. Dons jo que soc de les que no m'agraden els calçots, hauré de provar-ho a veure si es veritat que agrada a tothom,no?...jajaja
    M'agrada la idea i la presentació queda molt bé..
    Petonets.

    ResponderEliminar
  4. Genial!! Jo tinc pendent de fer una recepta, he de tornar a comprar calçots!!! jeje
    Petons
    Sandra

    ResponderEliminar
  5. Quina idea més bona, Roser! Jo he fet flamets semblants de pèsols i altres verdures, però amb els calçots han de quedar fantàstics i amb la salsa romesco encara més. M'encanta!!!

    Petonets!
    Anna

    ResponderEliminar
  6. Sóc de terra de calçots però no m'agraden massa, és a dir, a les calçotades en menjo un només per dir que he fet calçotada. Aquesta idea em sembla genial, tens unes idees increíbles. Ja sé jo que si algun dia ho provo triomfarà!!!

    ResponderEliminar
  7. Roser, pero que DELICIA!!!!!!!! vaya flan rico-riquisimo

    ResponderEliminar
  8. Quin flan més deliciós i quina pinta més bona té¡¡¡la salseta el toc que li faltaba.
    Un petonet ben gran guapíssima.

    ResponderEliminar
  9. Mare meva......,aixo ha d'estar delicios, una opcio molt interesant.
    Muxu bat

    ResponderEliminar
  10. Me ha encantado este flan...me lo guardo y el consejo tambien..
    Besos

    ResponderEliminar
  11. Roser ,que flan mas bueno ,mira que sacas rendimiento a los calcost,receta estupenda
    besinos

    ResponderEliminar
  12. la recepta és perfecta com a recepta d'aprofitament quan tornes d'una calçotada.

    http://nototsonpostres.blogspot.com/2011/03/pastis-de-calcots.html

    PTNTS
    Dolça

    ResponderEliminar
  13. Una manera perfecta per menjar calçots de manera diferent, la provaré amb un enemic...

    ResponderEliminar
  14. Per rematar, oi Roser?? Estàs feta una experta calçotera. Aquesta me l´apunto aviam si fa amistat amb el flam de carxofes, je, je, je.

    ResponderEliminar
  15. me encantan este tipo de flanes salados aunque tengo que confesar que con calcots no lo he probado, Roser
    Besitos

    ResponderEliminar
  16. No pares de sorprendre calçots en flam! Trobo que es molt original i ha d'estar boníssim, la salsa romescu no pot faltar mai :)
    Un abraçada

    ResponderEliminar
  17. Que bó, m'encanten els flams o pastissos així, saladets i gustosos :)

    ResponderEliminar
  18. De todas las recetas de calçots que has hecho, esta es la que más me gusta. Los flanes salados me encantan y este no va a ser menos. Un diez Roser. Besos guapi

    ResponderEliminar
  19. Que pena no encontrar esas cebollas por el sur, cuando las probé me encantaron y estoy segura que ese flan es una delicia.
    Un beso

    ResponderEliminar
  20. Si alguna vez encuentro este tipo de cebollas no dudes que las compraré, ya que me da mucha curiosidad su sabor y por las recetas que preparas con ellas.
    Un besote

    ResponderEliminar
  21. Roser ha d'estar boníssim!!! saps què he descobert... si t'agraden els calçot són bons de tota manera, aquest cap de setmana vaig fer una pizza que estava deliciosa, l'he de publicar. A mi m'encanten i la salsa no diguem... què bona! petó

    ResponderEliminar
  22. ostres Roser! Moltes gràcies per passar pel meu blog i pel teu comentari! Em fa molta il.lusió!
    Ja passaré sovint per aquí a veure què ens cuines, que aquesta versió dels calçots amb la seva salsa fa molt bona pinta!

    Fins aviat!

    ResponderEliminar
  23. No cal pitet??
    es que s'encau la "baba"...
    mmmm!!
    Menjar calçots sense pitet i amb els dits nets!!
    Apunto recepta...

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. jjjajaja caldrien pitets per tots els apats!!! i sempre les mans ben netes!!!deliciouss!!

      Eliminar
  24. què bo! ho provaré per a la pròxima calçotada :). ¿Es pot fer amb calçots fora de temporada, aquells que son mes grossos?

    0001deasdeocio.blogspot.com

    gràcies :)

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. i tan!!! el pots fer amb porros o cebes a falta de calçons.... un flam de vici!!

      Eliminar
  25. Yo los hago en tartas ..pero en flanes nunca ..me apunto la receta se ve estupendo bsssMARIMI

    ResponderEliminar
  26. Muy original, otra manera completamente distinta de comerlos, seguro que este flan con la salsita está de miedo

    Abrazos

    ResponderEliminar
  27. A la Coia i a tothom, em sembla una proposta genial.
    Petons.

    ResponderEliminar
  28. Mmm, deliciosos. També es pot provar de fer amb calçots ja cuits que hagin sobrat, tindran un toc de fum. El problema és fer que sobrin, perquè a les calçotades que fem nosaltres sol ser força estrany que sobri algun calçot, no tenim cap mena de pietat!
    M'ha agradat molt el truc de congelar-ne i guardar-los per fer passar el mono després de l'estiu!

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!