Buscar este blog

jueves, 8 de marzo de 2012

Gyoza (empanadilles japoneses) de bledes i tofu

Avui la cosa va d'orient. M'encanten els restaurants japonesos. Sobretot m'agrada el sushi, les amanides d'algues i els gyoza, unes empanadilles cuites al vapor i farcides (de vés a saber què).

Aquestes que us presento, si no estan fetes amb els mateixos ingredients són gairebé idèntiques. Em va inspirar un episodi del programa Karakia. Sinó el coneixeu, aquí hi teniu l'enllaç. El programa entrevista gent vinguda d'altres cultures, que s'han adaptat a la nostra, i ens mostren casa seva i els plats típics del seu país. Molt interessant si voleu conèixer altres aliments més enllà del nostre apreciat Mediterrani. 

L'episodi en qüestió entrevistava un italià que elaboraba Cjarsons "pasta farcida de bledes amb mató". Com que jo no tenia mató, el vaig substituir per tofu, que sempre en tinc una mica guardat al congelador.

Amb quatre ingredients, mireu quin plat tan complet podeu arribar a elaborar....

Ingredients:

No poso quantitats ja que ho vaig fer a ull

- Farina normal
- Aigua
- Sal

- Bledes
- Patata
- Mató o Tofu EL GRANERO INTEGRAL 

- Mantega i julivert sec


Preparació:

1. Primer farem la massa de pasta, barrejant la farina amb un pessic de sal i aigua tèbia. Amasarem fins que ens surti una bola ben compacte que no se'ns enganxi als dits.

2. Quan tinguem la massa feta l'estirarem fins que quedi ben fina per poder-la treballar bé, però sense que se'ns trenqui (quan l'estireu ja ho anireu veient). Amb l'ajuda d'un motlle rodó metàl·lic o d'un got, farem rodones de la massa, com si fessim empanadilles. Les reservem.

3. Pel farciment, posarem un cassó amb aigua a bullir, i quan arrenqui al bull hi afegirem les bledes i les patates. Als últims 5 minuts i afegirem el tofu a daus.

4. Quan el farcit estigui fet, ho escorrem i aixafem amb una forquilla.

5. Posem al centre de cadascuna de les empanadilles una mica de farciment i tanquem, apretant bé per evitar que ens surti el farciment quan les coem.

6. Bullim les empanadilles durant uns 7 minuts, les escorrem i hi afegim mantega desfeta per sobre, i una mica de julivert sec.

Brutal!!


Aquest és un plat d'aprofitament, per tant les podeu farcir de tot allò que vulgueu: samfaina amb ou dur, tonyina amb salsa de tomàquet, pollastre a l'ast, pernil i formatge....

Bon profit!

17 comentarios:

  1. Boníssim, Roser! Amb unes opcions molt semblants a les que faria jo... el menjar japonès, la pasta al vapor, el farcit d'aprofitament... un encert total! Petons

    ResponderEliminar
  2. Yo no puedo con lo japonés... soy muy poco oriental.
    Pero sí que probaría estas empanadillas, se ven ricas, ricas

    ResponderEliminar
  3. M'agrada molt provar nous plats i els orientals sempre em donen sorpreses grates! Aquestes empanadilles son molt originals, m'encantaria provar-les! T'han quedat molt bé! petons

    ResponderEliminar
  4. Han de quedar unes empanadilles molt bones i gustoses. Imagino que si et vols estalviar una mica de feina pots fer servir pasta wanton, oi?

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Mai l'he fet servir aquesta però suposo que és el mateix! ;)

      Eliminar
  5. Beeeeeeeennnnnnnnn bones aquestes empanadilles!! al meu marit que devora les bledes segur que el faria ben feliççç. Copio la recepta. Petons,

    ResponderEliminar
  6. Unas empanadillas muy curiosas, deben estar muy ricas
    Besitos

    ResponderEliminar
  7. A mí también me gusta lo oriental (cómo no!), y estas empanadillas me las comía esta noche para cenar. Un abrazo guapa

    ResponderEliminar
  8. Jo tinc un trauma amb el tofu, quan l'he tastat mai m'ha fet el pes i crec que és perque no l'han preparat bé. No pot ser que a tothom li agradi el tofu menys a mi hehehe

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. a mi la primera vegada tampoc em va agradar gens. El vaig trobar d'un gust horrible i super indigest, i va ser perquè no l'havia cuinat bé!!! ara ja m'agrada i el puc posar a tot arreu!! ;)

      Eliminar
  9. A mi les bledes no m'agraden gens, però si no m'ho dius els clavo queixalada en aquestes empanadilles! Fan una bona pinta...

    ResponderEliminar
  10. Que buenas, con tus ingredientes no las he probado, pero seguro que están deliciosas.
    Un besito

    ResponderEliminar
  11. Ohhhh!!! M'encanten!! Jo les faig amb carn, però de ben segur que així també estan boníssim. La cuina oriental en especial la japonesa es un dels meus punts febles :)
    Una abraçada

    ResponderEliminar
  12. Roser ,me parece unas empanadillas diferentes y que tienen que estar buenisimas
    besinos

    ResponderEliminar
  13. Me gustan mucho las recetas de aprovechamiento, esta combinación de hoy me parece sorprendente

    Abrazos

    Bon cap de setmana!!

    ResponderEliminar
  14. buena receta de aprovechamiento y esta pasta esat muy buena
    bon cap de stmana
    peto

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!