Buscar este blog

jueves, 4 de octubre de 2012

Tomàquet farcit de brandada de bacallà

Aiiiixx la brandada de bacallà......és la primera vegada que la faig, i buscant-ne la recepta em vaig sorprendre a mi mateixa. I és que, tot i ser una recepta mediterrània de tota la vida, "cada maestrillo tiene su librillo", així que jo també vaig adaptar-la una mica als ingredients que tenia per casa.

Té una textura molt agradable, com el paté, i un gust tan suau que no em cansaria mai de menjar-ne. Farcint un tomàquet, la converteix en un entrant lleuger i fresc que, fins i tot, els no-amants dels peixos en volen repetir. 

Ingredients:

- 1 tomàquet d'amanida gran i madur
- 100 g bacallà dessalat
- 100 ml nata per cuinar
- 1/3 porro
- 1 cullerada de maizena (diluït amb un dit d'aigua freda)
- Sal i pebre
- Oli d'oliva
- Julivert sec


Preparació:

1. Posem en un cassó la nata, el bacallà, el porro tallat ben petit, el julivert sec, la sal, el pebre i un rajolinet d'oli d'oliva. Ho deixem al foc uns 5 minuts, fins que el bacallà estigui fet.

2. Per espessir la brandada (habitualment es fa afegint-hi patata) diluïm 1 cullerada de maizena amb una mica d'aigua freda, quan no tingui grumolls l'afegim a la brandada, i quan espessi ho retirem del foc, ho triturem i ho refredem a la nevera.

3. Netegem el tomàquet i el buidem per dins (ens guardem les restes del tomàquet per una altra elaboració). El farcim de la brandada de bacallà que estava a la nevera i decorem amb una mica més d'herbes seques.

No cal dir que va volar oi??

Bon profit!!

29 comentarios:

  1. DÉU MEUUUUUU!!!!! té un aspecte impressionant!! m'encanta la brandada de bacallà, està deliciosa. No se'm havia passat pel cap farcir tomàquets amb ella. Molt bona idea!
    Petons, Sandra.

    ResponderEliminar
  2. El recipiente ideal para albergar a una buena brandada de bacalao.

    JUEGO DE SABORES

    ResponderEliminar
  3. El bacallà no m'agrada molt però estic segura que d'aquesta manera m'encantaria! Petons

    ResponderEliminar
  4. apetece un monton una combinacion magnifica,me encanta¡¡
    peto

    ResponderEliminar
  5. Qué delicia de plato. Además queda muy chulo
    Besos

    ResponderEliminar
  6. Claro que volaría, chiquilla, pporque tiene un aspecto delicioso
    Besitos

    ResponderEliminar
  7. Roser, tenemos que juntarnos ya! La brandada de bacalao es una mis recetas favoritas, yo la suelo hacer con un poco de patata y es que me pirra, de hecho la hago pocas veces porque me pongo tibia comiéndola. Yo también la he comido en tomatitos cherry, quedan muy bonicos. Genial esta receta. Besotes

    ResponderEliminar
  8. Si que n´hi ha de moltes...però aquesta teva té una pinta... =)
    Petonets

    ResponderEliminar
  9. M' agrada moltíssim la brandada de bacallà.Aquesta combinació amb el tomàquet deu estar deliciosa. Sempre la menjo amb la cassoleta de fan i torrades. Hauré de provar la teva proposta.

    ResponderEliminar
  10. Mai l'he preparada la brandada de bacallà, però fa poquet la vaig tastar després de molt temps i és diviiiiina. Aquest tomàquet té una pinta excel·lent!

    ResponderEliminar
  11. Roser, jo menjaria bacallà a totes hores. Aquesta recepta m'encanta.

    ResponderEliminar
  12. pasate por nuestro blog tenemos un premio para ti,un abrazo

    ResponderEliminar
  13. Roser, te ha quedado maravilloso.

    No soy muy fan de la brandada de bacalao, pero tiene una pinta brutal.

    Besos.

    ResponderEliminar
  14. Roser ,que buenos esos tomates rellenos y la presentacion te quedo estupenda
    besinos

    ResponderEliminar
  15. tot el que porti bacallà m'encanta!!!!! ;) petonets

    ResponderEliminar
  16. Jo no sóc gaire de bacallà, però en canvi la brandada m'agrada. I tens raó que cada casa té la seva recepta ;)
    Per farcit unes verdures, pebrots o tomàquets, queda sensacinal!

    ResponderEliminar
  17. Que bona que és la brandada de bacallà, no me'n cansaria mai! L'afegit de porro m'hi ha agradat molt, Roser!!! Petons i bon cap de setmana

    ResponderEliminar
  18. Te juro que me comería dos como este!!.Me encanta.

    besines

    ResponderEliminar
  19. Els tomàquets farcits de brandada són boníssims.
    I quanta raó tens quan dius que cada casa té la seva brandada, nosaltres la triturem amb forquilla i així queda més gruixuda.

    PTNTS
    Dolça

    ResponderEliminar
  20. Tomaquets farcits de brandada ???? han d´estar molt bons, amb el munt de tomaquets que encara tenim a casa els prepararé.. petons,

    ResponderEliminar
  21. Unos tomates con un relleno de lo más rico y además son faciles de hacer. Besitos :)

    ResponderEliminar

  22. Excelente receta está muy tentadora,abrazos y abrazos.

    ResponderEliminar
  23. Hola Roser guapa tu

    Des de el primer cop de el vaig menjar d´això fa molts anys, sempre me h´agradat molt aquesta combinació, recordo que va ser a Sant Antoni de Calonge

    mil petonets Susanna

    ResponderEliminar
  24. Amb aquest peix segurque em convences. M'encanta la brandada de bacallà tot i que no n'he fet mai, algún dia ho provaré. Em sembla genial la idea de posar-ho en un tomàquet

    Petons

    ResponderEliminar
  25. Una receta buenisima, sin duda un tomate exquisito, me ha encantado la idea con el bacalao
    Besotes princesa

    ResponderEliminar
  26. Que bona la brandada!!! No l'he menjada mai farcint un tomàquet. Ha d'estar boníssim, recepta guardada....
    Petons

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!