Buscar este blog

domingo, 14 de octubre de 2012

Camarões na moranga (Carbassa amb llagostins)

Els nois de la Recepta del 15 d'aquest mes ens proposem fer una recepta amb CARBASSA.

Que n'és de bona i versàtil la carbassa. Se'm van acudir 1000 i una receptes però, quan vaig veure aquesta al programa de Cocina brasileña del Canal Cocina vaig caure a la temptació. Sabreu de què parlo quan veieu els ingredients.

La carbassa amb llagostins és un clàssic que els brasilers acostumen a elaborar durant l'època del Halloween. I aquest concretament, és un plat de festa gran, per la presència de les gambes o llagostins.

Ingredients (2-3 persones):

- 1/2 carbassa
- 1 ceba tendra
- 1 tomàquet
- 1/2 alvocat
- 150 g de formatge crema (philadelphia)
- 250 g gambes/llagostins pelats
- Oli d'oliva
- Sal


Preparació:

1. Escalivem la carbassa al forn fins que estigui cuita (ho veurem quan punxem la carbassa amb un ganivet i aquest entri sense dificultat).

2. Mentrestant, en una paella amb oli, daurem la ceba tallada ben petita. Quan es dauri afegim el tomàquet ratllat i deixem evaporar, fins que ens faci una salsa espesa. En aquest punt afegim l'avocat tallat a daus, el formatge crema i els llagostins (reservant uns quants per decorar, que haurem saltejat prèviament). Deixem que tots els ingredients s'integrin i els llagostins es cuinin, durant uns 5 minuts. Apaguem el foc i reservem.

3. Quan la carbassa estigui cuita, treiem la polpa d'aquesta i l'afegim a la barreja anterior. Ho integrem tot bé, que estigui ben homogeni, i incorporem tot el farcit dins la carbassa de nou, decorant amb unes cues de llagostins que prèviament haviem reservat.

I a menjar-nos la carbassa, directament, amb una cullera. Com més rústic, més bo és.


Doncs aquí el meu plat exòtic de carbassa. Fàcil i "resultón".

Bon profit!

19 comentarios:

  1. No conocía esta receta y me ha encantado.
    Buen día

    ResponderEliminar
  2. Pues mira, esta es una receta que no conocía y unos ingredientes que no suelo juntar y sin embargo se ve bien rico
    Besitos

    ResponderEliminar
  3. Ohhh quina presentació tan maca! I la combinació amb gambes te que estar molt bona! Petons

    ResponderEliminar
  4. molt bona pinta i de ben segur que bonissim

    ResponderEliminar
  5. Quina pinta Roser!!! Una recepta genial! =)
    Petonets

    ResponderEliminar
  6. Em sembla molt original, la carbassa i l'alvocat han de combinar molt bé.
    I la presentacio dins la pròpia carbassa queda molt xula!

    ResponderEliminar
  7. Carai, que original, Roser! éS ben bé que la carbassa té mil i una aplicacions! Gràcies per fer-nos viatjar fins al Brasil amb aquesta recepta tan bona! Petons

    ResponderEliminar
  8. una combinacion que triunfa seguro,muy buena esta version brasileña.
    bona setmana
    peto

    ResponderEliminar
  9. Sempre se n´aprèn de la cuina internacional. El trobo de luxe. La llagost per si és deliciosa i ja no et dic amb carbassa.

    ResponderEliminar
  10. Roser ,que buena es esta receta ademas de original ,me gusta
    besinos

    ResponderEliminar
  11. Aquest programa el vaig veure un parell de cops i la veritat és que aquesta combinació que presentes no l'era imaginada mai! Original més no poder.
    M'encanta com l'has presentat, queda moníssima ;)

    ResponderEliminar
  12. No ho havia vist mai Roser, i l'alvocat cuinat tampoc... però m'agrada la combinació! Marta

    ResponderEliminar
  13. Que original, realment un plat ben exotic

    ResponderEliminar
  14. Muy, muy original. Tiene que estar riquísimo.

    ResponderEliminar
  15. Buenísimo Roser, tengo una obsesión con la calabaza y los boniatos, me paso la mitad del año comiendo sin parar, en todos los formatos. Me gusta mucho esta receta. Besos

    ResponderEliminar
  16. Apa, quina xulada de recepta! molt original, sí senyora
    Moltes gràcies per participar!
    Petons
    Sandra

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!