Buscar este blog

lunes, 8 de octubre de 2012

Empedrat de bacallà

I una altra de bacallà!!

Avui us presento una amanida, que pot servir tant de plat únic com d'entrant, l'empedrat!

L'empedrat és el cosí germà de l'esqueixada, l'única diferencia és que s'hi afegeixen llegums, normalment mongetes blanques. Es serveix fred o tebi, i com la majoria de receptes tradicionals, cada casa li dóna el seu toc diferent, posant-hi pebrots, patata, o alguna vinagreta en concret.

Aquesta és la meva recepta d'empedrat.

Ingredients:

- 1 pot de mongetes blanques en conserva
- 2 lloms de bacallà dessalat (i congelat)
- 1 ceba tendra
- 1 tomàquet
- 1 pebrot verd
- 1/2 pebrot vermell
- Olives negres
- Sal
- Oli d'oliva per amanides HOJIBLANCA


Preparació:

1. Netegem les mongetes blanques per eliminar l'aigua on han estat conservades. Les barregem amb el bacallà descongelat i esmicolat (amb les mans o amb l'ajuda d'unes tisores), la ceba tallada ben petita, els pebrots tallat ben petitons i el tomàquet també. S'hi afegeixen olives negres sense el pinyol, tallades per la meitat, i s'amaneix amb una mica de sal i un bon raig d'oli.

Si no teniu temps per cuinar, o teniu un dia gandul, i voleu alimentar-vos bé, només cal que us poseu mans a l'obra, són 5 minuts de rellotge preparar aquest plat!

No hi ha excusa!!!

Bon profit!

Per cert, m'agradaria agrair al blog EL MAGO Y LA BRUJA l'entrega d'aquest premi tan original i simpàtic! Fa molta il·lusió que et facin regalets.....


I ara em toca donar aquest premi a 3 bloguers.............

http://ximximiri.blogspot.com.es/
http://cuinadunaaprenent.blogspot.com.es/
http://viscalacuina.blogspot.com.es

25 comentarios:

  1. Un plat típic, i la única manera que em mengi les mongetes blanques (jo li dic fesols...) Un petó!

    ResponderEliminar
  2. Me encantan las judías blancas en ensalada y acompañadas de bacalao pa'chillarle de alegría, besitos

    ResponderEliminar
  3. Gracias por tu visita.

    Me gusta mucho este plato, lo he comido muchas veces,pero nunca lo he hecho.

    Besitos

    ResponderEliminar
  4. A mi m'agrada molt, l'empedrat! Avui en porto per dinar, justament... he he. Felicitats pel premi!!! Un petó, guapa.

    ResponderEliminar
  5. Quina amnida tan bona i fresqueta! Moltes felicitats pel premi i moltissimes gràcies per pensar amb mi! Petonets

    ResponderEliminar
  6. un empedrat de los que me gusta,bien bueno es
    peto

    ResponderEliminar
  7. Un plat fantàstic, tan fàcil com bo.
    Marta

    ResponderEliminar
  8. A l'estiu aquesta amanida freda entra de meravella, però francament jo me la menjaria a la primavera, tardor, hivern...Boníssim!

    ResponderEliminar
  9. com m'agrada l'empedrat! ara fa temps que no en fem!!!! m'has fet recordar que haig d'anar a comprar bacallà. petonets

    ResponderEliminar
  10. El bacalao le da muy buen gusto a las ensaladas, aunque es verdad que en cada casa se le da su punto y se pueden cambiar algún ingrediente

    Abrazos y buena semana

    ResponderEliminar
  11. OHHHH! Passava per aquí a mirar què s'hi cuinava i m'he trobat una sorpresa més que agradable! :D Moltíssimes gràcies!!!!!!!!!!!

    ResponderEliminar
  12. Roser ,muy bueno este plato ,me gusta las legumbres en las ensaladas ,le dan un toque diferente
    besinos

    ResponderEliminar
  13. Sempre m´agradat. La llegum és un afegit molt nutritiu en aquest plat. A més és fàcil de preparar i conservar. Què més volem, oi?

    ResponderEliminar
  14. A mi m'agrada tot el que porti bacallà.

    ResponderEliminar
  15. Moltíssimes gràcies per pensar en mi, m'ha fet molta il·lusió! I gràcies també per l'empedrat, és un plat perfecte!

    ResponderEliminar
  16. Me encanta así con las judías, me vuelve loca comerlas en ensaladadas
    Besitos

    ResponderEliminar
  17. A mi em sembla un plat únic molt complert.
    Petons.

    ResponderEliminar
  18. Reconec que no m'entussiasmen ni les mongetes ni el bacallà... però relament és un plat complet, sa i ben fàcil de fer!

    ResponderEliminar
  19. Una ensalada buenísima y mira que es sencillita y siempre un éxito, verdad?

    besos guapa

    ResponderEliminar
  20. Qué buena pinta, el bacalao es de los pescados que más me gusta cocinar, qué delicia!!!

    ResponderEliminar
  21. Hola! Enhorabona pel premi :)
    I quin recepta, m'agrada molt a mi el bacallà! I aquest estiu no n'he menjat :(
    1 petó!

    ResponderEliminar
  22. Yo no soy muy de bacalao ni de judias, pero tengo que reconocer que es una ensalada de lo más completa y sana..., la brandada de bacalao con el tomate creo que me gustaría más ;-)
    Un besito.

    ResponderEliminar
  23. Vamos, te puedes imaginar lo que opino de esta receta ¿no?, jeje, has aunado las cosas que más me gustan, bacalao, legumbres y verduras. Una ensalada perfecta y completa. Me encanta Roser y enohorabuena por el premio, te lo mereces guapi. Besos

    ResponderEliminar
  24. Hola Roser!

    Hem escollit la recepta de la setmana a la pàgina de Facebook de Lestevesreceptes.cat, i hem decidit que sigui aquesta! L'enhorabona! Entra a la nostra pàgina a fer-hi un cop d'ull :)

    https://www.facebook.com/pages/Lestevesreceptescat/371178396284981

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!