Aiiiixx la brandada de bacallà......és la primera vegada que la faig, i buscant-ne la recepta em vaig sorprendre a mi mateixa. I és que, tot i ser una recepta mediterrània de tota la vida, "cada maestrillo tiene su librillo", així que jo també vaig adaptar-la una mica als ingredients que tenia per casa.
Té una textura molt agradable, com el paté, i un gust tan suau que no em cansaria mai de menjar-ne. Farcint un tomàquet, la converteix en un entrant lleuger i fresc que, fins i tot, els no-amants dels peixos en volen repetir.
Ingredients:
- 1 tomàquet d'amanida gran i madur
- 100 g bacallà dessalat
- 100 ml nata per cuinar
- 1/3 porro
- 1 cullerada de maizena (diluït amb un dit d'aigua freda)
- Sal i pebre
- Oli d'oliva
- Julivert sec
Preparació:
1. Posem en un cassó la nata, el bacallà, el porro tallat ben petit, el julivert sec, la sal, el pebre i un rajolinet d'oli d'oliva. Ho deixem al foc uns 5 minuts, fins que el bacallà estigui fet.
2. Per espessir la brandada (habitualment es fa afegint-hi patata) diluïm 1 cullerada de maizena amb una mica d'aigua freda, quan no tingui grumolls l'afegim a la brandada, i quan espessi ho retirem del foc, ho triturem i ho refredem a la nevera.
3. Netegem el tomàquet i el buidem per dins (ens guardem les restes del tomàquet per una altra elaboració). El farcim de la brandada de bacallà que estava a la nevera i decorem amb una mica més d'herbes seques.
No cal dir que va volar oi??
Bon profit!!
DÉU MEUUUUUU!!!!! té un aspecte impressionant!! m'encanta la brandada de bacallà, està deliciosa. No se'm havia passat pel cap farcir tomàquets amb ella. Molt bona idea!
ResponderEliminarPetons, Sandra.
El recipiente ideal para albergar a una buena brandada de bacalao.
ResponderEliminarJUEGO DE SABORES
Quin aspecte:)
ResponderEliminarpetons
El bacallà no m'agrada molt però estic segura que d'aquesta manera m'encantaria! Petons
ResponderEliminarapetece un monton una combinacion magnifica,me encanta¡¡
ResponderEliminarpeto
Qué delicia de plato. Además queda muy chulo
ResponderEliminarBesos
Claro que volaría, chiquilla, pporque tiene un aspecto delicioso
ResponderEliminarBesitos
Roser, tenemos que juntarnos ya! La brandada de bacalao es una mis recetas favoritas, yo la suelo hacer con un poco de patata y es que me pirra, de hecho la hago pocas veces porque me pongo tibia comiéndola. Yo también la he comido en tomatitos cherry, quedan muy bonicos. Genial esta receta. Besotes
ResponderEliminarSi que n´hi ha de moltes...però aquesta teva té una pinta... =)
ResponderEliminarPetonets
M' agrada moltíssim la brandada de bacallà.Aquesta combinació amb el tomàquet deu estar deliciosa. Sempre la menjo amb la cassoleta de fan i torrades. Hauré de provar la teva proposta.
ResponderEliminarMai l'he preparada la brandada de bacallà, però fa poquet la vaig tastar després de molt temps i és diviiiiina. Aquest tomàquet té una pinta excel·lent!
ResponderEliminarque bons amb aquesta brandada
ResponderEliminarFacil y bien rico!! Bss
ResponderEliminarRoser, jo menjaria bacallà a totes hores. Aquesta recepta m'encanta.
ResponderEliminarpasate por nuestro blog tenemos un premio para ti,un abrazo
ResponderEliminarRoser, te ha quedado maravilloso.
ResponderEliminarNo soy muy fan de la brandada de bacalao, pero tiene una pinta brutal.
Besos.
Roser ,que buenos esos tomates rellenos y la presentacion te quedo estupenda
ResponderEliminarbesinos
tot el que porti bacallà m'encanta!!!!! ;) petonets
ResponderEliminarJo no sóc gaire de bacallà, però en canvi la brandada m'agrada. I tens raó que cada casa té la seva recepta ;)
ResponderEliminarPer farcit unes verdures, pebrots o tomàquets, queda sensacinal!
Que bona que és la brandada de bacallà, no me'n cansaria mai! L'afegit de porro m'hi ha agradat molt, Roser!!! Petons i bon cap de setmana
ResponderEliminarTe juro que me comería dos como este!!.Me encanta.
ResponderEliminarbesines
Els tomàquets farcits de brandada són boníssims.
ResponderEliminarI quanta raó tens quan dius que cada casa té la seva brandada, nosaltres la triturem amb forquilla i així queda més gruixuda.
PTNTS
Dolça
Tomaquets farcits de brandada ???? han d´estar molt bons, amb el munt de tomaquets que encara tenim a casa els prepararé.. petons,
ResponderEliminarUnos tomates con un relleno de lo más rico y además son faciles de hacer. Besitos :)
ResponderEliminar
ResponderEliminarExcelente receta está muy tentadora,abrazos y abrazos.
Hola Roser guapa tu
ResponderEliminarDes de el primer cop de el vaig menjar d´això fa molts anys, sempre me h´agradat molt aquesta combinació, recordo que va ser a Sant Antoni de Calonge
mil petonets Susanna
Amb aquest peix segurque em convences. M'encanta la brandada de bacallà tot i que no n'he fet mai, algún dia ho provaré. Em sembla genial la idea de posar-ho en un tomàquet
ResponderEliminarPetons
Una receta buenisima, sin duda un tomate exquisito, me ha encantado la idea con el bacalao
ResponderEliminarBesotes princesa
Que bona la brandada!!! No l'he menjada mai farcint un tomàquet. Ha d'estar boníssim, recepta guardada....
ResponderEliminarPetons