Avui una recepta japonesa! Un postre!!
Coneixem molts plats de la cuina nipona: sushi, teriyaki, noddles, tempura....però se sap molt poc sobre els seus postres. El més conegut és, sens dubte, el Dorayaki, el pastisset del Doraemon, per tant, a partir d'avui coneixereu (els qui no el coneixeu encara) un postre japonés que vaig descobrir fa poc a un restaurant i que el meu acompanyant em va reptar dient-me "per mi no seràs una bona cuinera fins que no em facis aquest postre".
Investingant vaig descobrir-ne el nom, es diuen MOCHIS, i són unes boletes fetes de farina d'arròs aglutinat (de venta als supermercats asiàtics), amb sucre i aigua, farcits d'algún dolç (al Japó és típic l'anko), i arrebossats normalment de sucre glaç, tot i que jo els he arrebossat de coco ratllat, tal com ho fan al restaurant en qüestió. Així que............et voilà!!!
Per 10 boletes dolçes o mochis:
PER LA MASSA:
- 50g farina d'arros aglutinat
- 150ml aigua
- 70 g sucre
- maizena
PEL FARCIT:
2 cullerades soperes de tahine
2 cullerades soperes de sucre
1 cullerada sopera de llet condensada o dolç de llet
1 cullerada sopera de sèsam EL GRANERO INTEGRAL
PER ARREBOSSAR:
coco ratllat
Preparació:
1. Barregem dins un cassó, amb l'ajuda d'unes varetes, la farina d'arròs, el sucre i l'aigua, fins que estigui tot ben integrat. Ho posem al foc fins que començi a bullir. Retirem.
2. Farem el farcit mesclant el tahine amb el sucre, la llet condensada i les llavors de sèsam.
3. Quan la massa s'hagi refredat una mica, però que encara està calentona per facilitar-ne la manipulació, ens disposarem a fer els mochis.
4. Amb l'ajuda de maicena (perquè no s'enganxi la massa), agafem una mica de la massa, formem una boleta i l'estirem amb l'ajuda d'un corró o amb les mans (és una massa molt elàstica i hem de vigilar que quedi el més fina possible). Al centre hi afegirem una mica del farcit dolç de tahine i el tancarem dels extrems al centre de manera que ens quedi una bola ben tancada, evitant que ens surti farcit.
Si volem mullar una mica la massa serà més fàcil per tancar-la ja que es torna més enganxifosa. En cas constrari, si no volem que se'ns enganxi als dits, hi hem d'afegir maizena.
5. Finalment, mullem una mica la superfície i l'arrebossem amb coco ratllat. I així successivament, fins acabar tota la massa
Us aconsello menjar les boletes calentones, perquè el farcit estigui ben desfet.
No és una elaboració difícil, però al utilitzar ingredients poc coneguts per nosaltres ens pot semblar una mica complicada.
Ha estat un error per part meva no posar un pas a pas del procés, per això us mostro aquest video demostratiu que, si més no, podreu veure l'elasticitat de la massa i el tancament del mochi, encara que el farcit i l'arrebossat siguin de "cosecha propia".
Si us animeu a fer-lo i necessiteu ajuda, no dubteu en demanar-me-la!!
Estem per aprendre, i ensenyar!
Bon profit!!
Quina bona pinta!!!:)
ResponderEliminaròndia! Quina sorpresa Roser! Avui sí que m'has ensenyat unes postres ben desconegudes per mi. De fet, això de Mochis em sona a una regió de Mèxic, on vaig estar fa uns 3 anys. Semblen ben bones, aquestes boletes! I el farcit triat també és tota una sorpresa... amb tahine? A veure si ho provo, doncs! Gràcies per compartir-ho. Petonets!
ResponderEliminarQué bo!! També m'agradaria apendre a fer les galetes de la sort. Aquest japonesos ho saben tot :D
ResponderEliminarun petonas!
http://0001deasdeocio.blogspot.com.es/
Es un postre chulisimo, a mi que me encanta la cocina japonesa esta receta no la he probado, muchas gracias !
ResponderEliminarbesos.
Es el primer cop que veig aquest postre i em sembla fantàstic! SI en veig algun cop en algun restaurant ho provaré... petons
ResponderEliminarayer mismo lo probe y me encanto!!! no lo habia probado nunca y la verdad es q fue un descubrimiento.
ResponderEliminarsaludos
No los conocía! En temas japoneses estoy pez total ;)
ResponderEliminarRoser, aquest Mochis japonesos t'han quedat fantàstics!!!!
ResponderEliminarGuuuauuuuuu!!! m'encanta aquest postre mmmmmm. M'agrada molt anar a restaurants japonesos/orientals, però des de que tenim a la peque que no hi anem com ens agradaria... aiiii....
ResponderEliminarPetons, Sandra.
Hola Roser guapa tu
ResponderEliminarAla nena que moderna ella, no les coneixia pas aquests pastissets, ets una joïa
mil petonets Susanna
No tenia ni idea del que eren aquestes postres, però tenen molt bona pinta i la presentació t'ha qudat genial
ResponderEliminarPetonets
Pues s´`i que conocemos recetas japonesas pero esta desde luego no la conocía! jajaaja seguro que están deliciosos guapa.
ResponderEliminarbesos
quina pinta mes bona
ResponderEliminarlos probe una vez y me gustaron asi que estos tuyos estan buenos y de categoria
ResponderEliminarpeto
M'encanten! Els vaig provar al Japó, i després me'ls vaig fer aquí, un vici. Jo el vaig farcir amb azuki. T'han quedat genials.
ResponderEliminarUna abraçada
Ala nena, t'han quedat super bé!
ResponderEliminarPetons
Sandra
Els vaig tastar en un curset i em van semblar boníssims! Aquests teus segur que encara estan millors! Petons
ResponderEliminarEn Pep Nogué els fa fer en una classe...molt, però molt dolços...NO tens res a envejar-l'hi.
ResponderEliminarSabes que hace pocos días atrás oí hablar de ellos por primera vez, pero nunca los he probado
ResponderEliminarBesitos
que internacional avui!!!!! m'has deixat ben sorpresa. petonetssssssss
ResponderEliminarM'encanten els mochis... PErò jo no sóc una bona cuinera perquè una vegada en vaig fer i els vaig haver de llençar (i mira que jo sóc de les que no suporto llençar res eh...)... :S
ResponderEliminarPetonàs!!
més motiu encara per tornar-los a repetir!! Et confeso que la primera vegada van ser un desastre...la segona va anar molt millor! no et donis per vençuda tan facilment dona..;-) petons
EliminarMerci pels ànims!! ;)
EliminarRoser un postre estupendo y muy internacional
ResponderEliminarbesinos guapa
Jo en vaig fer un cop amb una recepte del David Lienas i no ens van agradar gaire, massa diferent pels nostres gustos occidentals, je je je...
ResponderEliminarsi , és molt diferent tant per la textura com pel gust, pero aquest farcit, tot i que sorprenent, és molt millor que el d'anko!! :-D
EliminarRoser, no coneixia aquest postres, però crec que ha d'estar deliciós
ResponderEliminarTengo un libro de cocina japonesa y te han quedado bordados. Qué rica tu variación del relleno, estás hecha una máquina Roser. Un abrazo guapa
ResponderEliminarBen bones que han d'estar aquestes boletes. I a més poc vist, m'agrada ;)
ResponderEliminarPetons
Eps !!!...bona aquesta !!!...m'agrada la recepta.
ResponderEliminar