L'ENFOGONA'T d'aquest mes d'octubre arriba amb més força que mai. I és que el tema que han decidit perquè ens inspirem en una recepta és, ni més ni menys, que la HISPANITAT.
Fer un plat que signifiqui, tot i que molt superficialment, aquesta festa nacional m'ha semblat realment complicat i potser una mica conflictiu, així que he decidit fer un tema més concret i, enlloc de fer una recepta sobre l'hispanitat, celebració que respecto però no comparteixo, la faré sobre la catalanitat: una pizza amb ingredients típics de la cuina catalana. Perquè, qui no se sent orgullós/a de la seva terra?!
Ingredients:
- 1 massa de pizza fresca
- Salsa de tomàquet casolana
- Escalivada (pebrot vermell, albergínia, ceba)
- Botifarra blanca de bolets
- Formatge Urgèlia D.O.P.
- Herbes provençals
- Salsa de tomàquet casolana
- Escalivada (pebrot vermell, albergínia, ceba)
- Botifarra blanca de bolets
- Formatge Urgèlia D.O.P.
- Herbes provençals
Preparació:
1. Cobrim tota la massa de pizza amb salsa de tomàquet. A sobre hi afegim l'escalivada de verdures (que són verdures cuites al forn), unes rodanxes de botifarra blanca de bolets, uns encenalls de formatge del Cadí Urgèlia i una mica d'herbes provençals seques.
2. Posem la pizza al forn preescalfat a 250ºC, fins que la massa estigui cruixent i daurada, i el formatge desfet, uns 15 minuts.
2. Posem la pizza al forn preescalfat a 250ºC, fins que la massa estigui cruixent i daurada, i el formatge desfet, uns 15 minuts.
La pizza és molt versàtil i li podem posar els ingredients que més ens agradi o tinguem per casa, també és una bona manera d'aprofitar ingredients que estan a punt de jubilar-se!
Espero que us hagi agradat i la tasteu, que de tant en tant va bé sortir de la clàssica carbonara, margarita o bolonyesa......
Bon profit!!
bonissima
ResponderEliminarQue rica! Adoro las pizzas, sobre todo las que tienen encanto y me hacen probar cosas nuevas. Me comería un buen trozo. Besos
ResponderEliminarhttp://recetasde2.blogspot.com.es/
visca aquesta pizza catalana y................VISCA CATALUNYA, sempre.
ResponderEliminarGran post Roser, totalment d'acord amb tu. Escalivada, formatge, botifarra blanca... i en forma de pizza, no es pot demanar més!
ResponderEliminarMolt bona proposta! Quina delicia!!! Petons
ResponderEliminarMe encanta la escalibada,y esta pizza se ve muy rica.besinos
ResponderEliminarAmb aquests ingredients no és una pizza, és un festival de la terra!
ResponderEliminarRoser ,que buena pinta tiene y con la escalibada tiene que estar de escandalo
ResponderEliminarbesinos
No podia ser d´una altra manera reivindicant productes nostres. Felicitats, Roser.
ResponderEliminarUna pizza boníssima!! i això si, ben catalana!!
ResponderEliminaramb la nostra escalivada, la botifarra i un formatge català!
ptns!!
Boníssima aquesta pizza tan nostrada!!!!
ResponderEliminarPetons
Independientemente del motivo que te inspire a hacerla, lo que está claro es que tiene una pinta riquísima
ResponderEliminarBesitos
Roser,aquesta Pizza a la catalana,senzilla de fer pro sobre tot te de ser molt bona.
ResponderEliminarUna aportació fantàstica, una idea genial!
ResponderEliminarI a més, boníssima!!!
Un sopar fantàstic i molt recorrent, a casa. Boníssim!
ResponderEliminarMarta
L'escalivada està tant bona!!! amb pizza però no l'he fet mai... molt original i segur que bona!!petó
ResponderEliminarqueda muy buena esta pizza a la catalana,buena idea
ResponderEliminarpeto
Té un aspecte impressionant!!! i amb productes del país, m'agrada!
ResponderEliminarSalutacions, Sandra.
La pizza amb boti és tremendíssima! a casa alguns divendres cau i es fa un silenci quan s'obre la porta del forn... jeje
ResponderEliminarPetons!
Como pizza se ve muy rica, la butifarra me encanta pero como se come, no la cocino.
ResponderEliminaroh, quina bona pensada, Roser!! I súper bona que deu ser! Barrejant cultures, la pizza italiana, els productes catalans... i un resultat estupendo! M'ha agradat moltíssim i segur que era deliciosa. Petons i gràcies per participar!!!
ResponderEliminarUna molt bona proposta Roser. Sí senyora, cal reivindicar.
ResponderEliminarUna abraçada,
Nani
Jo em quedo amb la teva (recepta i idea) :-)
ResponderEliminar