Buscar este blog

domingo, 21 de octubre de 2012

Pizza a la catalana

L'ENFOGONA'T d'aquest mes d'octubre arriba amb més força que mai. I és que el tema que han decidit perquè ens inspirem en una recepta és, ni més ni menys, que la HISPANITAT.

Fer un plat que signifiqui, tot i que molt superficialment, aquesta festa nacional m'ha semblat realment complicat i potser una mica conflictiu, així que he decidit fer un tema més concret i, enlloc de fer una recepta sobre l'hispanitat, celebració que respecto però no comparteixo, la faré sobre la catalanitat: una pizza amb ingredients típics de la cuina catalana. Perquè, qui no se sent orgullós/a de la seva terra?!

Ingredients:

-  1 massa de pizza fresca
- Salsa de tomàquet casolana
- Escalivada (pebrot vermell, albergínia, ceba)
- Botifarra blanca de bolets
- Formatge Urgèlia D.O.P.
- Herbes provençals


Preparació:

1. Cobrim tota la massa de pizza amb salsa de tomàquet. A sobre hi afegim l'escalivada de verdures (que són verdures cuites al forn), unes rodanxes de botifarra blanca de bolets, uns encenalls de formatge del Cadí Urgèlia i una mica d'herbes provençals seques.

2. Posem la pizza al forn preescalfat a 250ºC, fins que la massa estigui cruixent i daurada, i el formatge desfet, uns 15 minuts.


La pizza és molt versàtil i li podem posar els ingredients que més ens agradi o tinguem per casa, també és una bona manera d'aprofitar ingredients que estan a punt de jubilar-se!

Espero que us hagi agradat i la tasteu, que de tant en tant va bé sortir de la clàssica carbonara, margarita o bolonyesa......

Bon profit!!

23 comentarios:

  1. Que rica! Adoro las pizzas, sobre todo las que tienen encanto y me hacen probar cosas nuevas. Me comería un buen trozo. Besos

    http://recetasde2.blogspot.com.es/

    ResponderEliminar
  2. visca aquesta pizza catalana y................VISCA CATALUNYA, sempre.

    ResponderEliminar
  3. Gran post Roser, totalment d'acord amb tu. Escalivada, formatge, botifarra blanca... i en forma de pizza, no es pot demanar més!

    ResponderEliminar
  4. Molt bona proposta! Quina delicia!!! Petons

    ResponderEliminar
  5. Me encanta la escalibada,y esta pizza se ve muy rica.besinos

    ResponderEliminar
  6. Amb aquests ingredients no és una pizza, és un festival de la terra!

    ResponderEliminar
  7. Roser ,que buena pinta tiene y con la escalibada tiene que estar de escandalo
    besinos

    ResponderEliminar
  8. No podia ser d´una altra manera reivindicant productes nostres. Felicitats, Roser.

    ResponderEliminar
  9. Una pizza boníssima!! i això si, ben catalana!!
    amb la nostra escalivada, la botifarra i un formatge català!
    ptns!!

    ResponderEliminar
  10. Independientemente del motivo que te inspire a hacerla, lo que está claro es que tiene una pinta riquísima
    Besitos

    ResponderEliminar
  11. Roser,aquesta Pizza a la catalana,senzilla de fer pro sobre tot te de ser molt bona.

    ResponderEliminar
  12. Una aportació fantàstica, una idea genial!
    I a més, boníssima!!!

    ResponderEliminar
  13. Un sopar fantàstic i molt recorrent, a casa. Boníssim!
    Marta

    ResponderEliminar
  14. L'escalivada està tant bona!!! amb pizza però no l'he fet mai... molt original i segur que bona!!petó

    ResponderEliminar
  15. queda muy buena esta pizza a la catalana,buena idea
    peto

    ResponderEliminar
  16. Té un aspecte impressionant!!! i amb productes del país, m'agrada!
    Salutacions, Sandra.

    ResponderEliminar
  17. La pizza amb boti és tremendíssima! a casa alguns divendres cau i es fa un silenci quan s'obre la porta del forn... jeje
    Petons!

    ResponderEliminar
  18. Como pizza se ve muy rica, la butifarra me encanta pero como se come, no la cocino.

    ResponderEliminar
  19. oh, quina bona pensada, Roser!! I súper bona que deu ser! Barrejant cultures, la pizza italiana, els productes catalans... i un resultat estupendo! M'ha agradat moltíssim i segur que era deliciosa. Petons i gràcies per participar!!!

    ResponderEliminar
  20. Una molt bona proposta Roser. Sí senyora, cal reivindicar.
    Una abraçada,
    Nani

    ResponderEliminar
  21. Jo em quedo amb la teva (recepta i idea) :-)

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!