Sabeu què he descobert? Que m'agrada més fer els panellets que menjar-me'ls! Que contents que estaran els meus eh!
L'any passat no en vaig fer, per això aquest any he volgut no només fer els clàssics, sinó que també afegir-ne alguns de nous, originals.
A la foto us presento, d'esquerra a dreta, i filera de sota:
- Panellets de coco amb punta de xocolata
- Panellets de pinyons
- Panellets de licor de plàtan
- Panellets d'atmetlla farcits de codony
Anem doncs, a veure com els he fet!
Ingredients:
500 g atmetlla mòlta
300 g sucre
125 g aigua
pinyons
atmetlla
codonyat
coco
xocolata
baileys
licor de plàtan
ou batut
sucre glaç
sucre glaç
Preparació:
1. Posem el sucre i l'aigua en un cassó al foc, quan aquest arrenqui el bull afegim l'atmetlla mòlta i deixem coure uns minuts, remenant constantment, fins que veiem que la pasta es desenganxa de les parets fàcilment.
2. Ho deixem reposar unes hores, o d'un dia per l'altre millor.
3. Per fer els panellets de pinyons, formem boletes de la massa i les arrebossem amb els pinyons. Els pintem amb ou batut perquè brillin i els afegim a la safata del forn.
4. Pels panellets d'atmetlla, agafem una porció de la massa i hi posem un tros de codony, tanquem el panellet amb una altra petita porció de massa i ho arrebossem amb atmetlla, donant-li una forma rectangular. També els pintem amb ou batut i els afegim a la safata del forn.
5. Pels panellets de coco, barregem part de la massa amb coco ratllat i fem boletes donant-li la clàssica forma de bolet. Ho afegim a la safata del forn.
6. Pels panellets de xocolata i baileys, desfem xocolata i la barregem amb un rajolí de baileys, al gust. Mesclem massa amb una mica de la xocolata i baileys, en formem petites boletes que col·locarem a la safata pel forn.
7. Finalment farem els panellets de licor de plàtan, que consisteix en, simplement, barrejar la massa amb un rajolinet de licor de plàtan, fer-ne boletes i afegir-les a la safata del forn.
8. Courem els panellets al forn preescalfat a 220ºC durant uns 5-8 minuts, fins que es daurin els panellets pintats amb ou.
9. Els emplatem i acabem els panellets de coco, els quals submergirem la punta a la xocolata desfeta i deixarem refredar.
10. Els panellets de licor de plàtan es deformen una mica al coure's ja que part del licor s'evapora. No passa res, quan els treieu del forn els hi doneu forma rodona amb les mans i els passeu per sucre glaç
La quantitat de baileys i de licor de plàtan no l'he apuntat perquè ha estat a ull, però jo us diria que uns 50 ml de cada. Aneu provant...no us passeu que llavors només tindràn gust a alcohol.
Doncs si encara teniu ganes de fer més panellets, o encara no us hi heu posat, aquí teniu una recepta fàcil, amb la que podeu triumfar aquesta nit!!
Bona castanyada i bon profit!
Vigileu que atipen!!!
La quantitat de baileys i de licor de plàtan no l'he apuntat perquè ha estat a ull, però jo us diria que uns 50 ml de cada. Aneu provant...no us passeu que llavors només tindràn gust a alcohol.
Doncs si encara teniu ganes de fer més panellets, o encara no us hi heu posat, aquí teniu una recepta fàcil, amb la que podeu triumfar aquesta nit!!
Bona castanyada i bon profit!
Vigileu que atipen!!!
Tinc ganes de menjar panellets!
ResponderEliminara mi em passa igual, prefereixo cuinar que menjar! t'han quedat genials! una abraçada!
ResponderEliminarA mi també m'agrada més fer-los que menjar-me'ls. Però sempre dic tanta feina, tanta feina (és que en faig un munt perquè a casa són molt llaminers) i al final no me'n menjo més de 2 o 3!!!!
ResponderEliminarHas fet un bon repertori!!!
Petons
Menuda pinta tienen, yo me he animado a hacerlos y me encantan pero tanto hacerlos como comerlos y son una bomba, me ha tentado mucho el de choco y bayleis
ResponderEliminarUn buen surtido y que pinta!!! El trabajo merece la pena.
ResponderEliminarNosotras también hemos puesto la receta de panellets.
Bona castanyada.
Que bons!! I que originals!!! Bona castanyada. Petonets.
ResponderEliminarMAR, de EQNME
A mi m'han entrat ganes de fer-los, potser vaig tard però avui que tinc lliure li fotre mans a la massa! els de codony te'ls acabaria tots, però aquests de licor de plàtan...mmmm... han de ser la pera no??
ResponderEliminarPetons i a disfrutar de la castanyada! ;)
Roser menuda coleccion de panellets ,y que pinta tienen todos
ResponderEliminarAnda que no estaran contentos en tu casa que ademas de prepararlos no les comes ni uno
besinos guapa
Quina bona pinta!! Disfruta de la castanyada!
ResponderEliminarPetons, Lizy
Pizca de Sal: http://salenpizca.blogspot.com.es/
A mi em pasa com a tú...casi m'agrada mes fer-ne que menjar-ne...
ResponderEliminarPetonets.
Mmmmmm que bons!!!! els farcits de codony m'encanten!!!. Un 10 de recepta.
ResponderEliminarPetons, Sandra.
Roser, feliç castanyada!
ResponderEliminarNani
Qué buena pinta
ResponderEliminarque rico no se con cual quedarme
ResponderEliminarbesos
Roser,els has fet amb la qualificació d'artesanals, aquest té prohibit afegir-hi patata o moniato.
ResponderEliminarFelicitats!!!!!
Doncs a mi m'agrada tant fer-los com menjar-los!!jeej!!
ResponderEliminarBona castanyada!!
ptns!!
Este comentario ha sido eliminado por el autor.
ResponderEliminarQuina feinada que hem tingut!! però que bons els trobaran !!! i és que com fets a casa res!!! bona castanyada!
ResponderEliminarOhh no sabria quin triar, que originals els de platan i els de baileys! Ho tinc que porvar! Petons
ResponderEliminarYo nunca los he comido Roser, no son tradición por aquí pero desde luego que eel surtidito que has hecho te quedó genial
ResponderEliminarBesitos
Roser a mi tambè m'agrada mes fer panellets que menjarm'els.
ResponderEliminarEl teus segur que son boniiiiissims
BONA CASTANYADA
A mi em passa el mateix, je je je... amb un panellet de pinyons ja en tinc prou!
ResponderEliminarQuina sort que tenen els altres, oi? Je je je...
T'han quedat fantàstics!
I que bons que són! A mi m'agraden de tots tipus, i jo me'ls menjaria tots!
ResponderEliminarUna abraçada
La red está invadida de panellets...y yo encantada !!!
ResponderEliminarEs que son todos maravillosos.
Bss
Quins panellets mes bons!!! A mi també m'agrada fer-ne pero aquest any no he tingut temps... Petons
ResponderEliminarQue buenos esos panellets y que arte para hacerlos.
ResponderEliminarUn abrazo
M'encanten !!! Jo diria que m'agraden tots !!!!
ResponderEliminarAquest any hem tornat a fer i han volat!!! Hauré de tastar els de xocolata amb baileys i els de licor que també han d'estar mmmmmm
Bon cap de setmana
Petonets
me encantan y estan fantasticos los tuyos
ResponderEliminarpeto
Toma ya escuadrón de pastelitos, que mano tienes amiga, deliciosos.
ResponderEliminarBesos,
La castanyada és una festa que m'agrada molt comencant per fer els panellets (A mi també m'agrada més fer-los que menjar-me'ls), i a tu no et podien faltar els de Baileys eh? :-)
ResponderEliminarDoncs jo ho vaig descobrir fa temps....je, je, je...I mira que sóc llaminera, eh? Quin puntasso els de baileys no podien faltar, oi?
ResponderEliminarBueno, bueno, los tuyos son inconfundibles, qué toque tan rico! Estarán todos encantados, viendo que te gusta más hacer que comer. Besos
ResponderEliminar