Buscar este blog

miércoles, 31 de octubre de 2012

Temps de....panellets!

Sabeu què he descobert? Que m'agrada més fer els panellets que menjar-me'ls! Que contents que estaran els meus eh! 

L'any passat no en vaig fer, per això aquest any he volgut no només fer els clàssics, sinó que també afegir-ne alguns de nous, originals.

A la foto us presento, d'esquerra a dreta, i filera de sota:

- Panellets de coco amb punta de xocolata
- Panellets de pinyons
- Panellets de licor de plàtan
- Panellets d'atmetlla farcits de codony
- Panellets de xocolata i baileys


Anem doncs, a veure com els he fet!

Ingredients:

500 g atmetlla mòlta
300 g sucre
125 g aigua

pinyons
atmetlla
codonyat
coco
xocolata
baileys
licor de plàtan
ou batut
sucre glaç

Preparació:

1. Posem el sucre i l'aigua en un cassó al foc, quan aquest arrenqui el bull afegim l'atmetlla mòlta i deixem coure uns minuts, remenant constantment, fins que veiem que la pasta es desenganxa de les parets fàcilment.

2. Ho deixem reposar unes hores, o d'un dia per l'altre millor.

3. Per fer els panellets de pinyons, formem boletes de la massa i les arrebossem amb els pinyons. Els pintem amb ou batut perquè brillin i els afegim a la safata del forn.


4. Pels panellets d'atmetlla, agafem una porció de la massa i hi posem un tros de codony, tanquem el panellet amb una altra petita porció de massa i ho arrebossem amb atmetlla, donant-li una forma rectangular. També els pintem amb ou batut i els afegim a la safata del forn.


5. Pels panellets de coco, barregem part de la massa amb coco ratllat i fem boletes donant-li la clàssica forma de bolet. Ho afegim a la safata del forn.


6. Pels panellets de xocolata i baileys, desfem xocolata i la barregem amb un rajolí de baileys, al gust. Mesclem massa amb una mica de la xocolata i baileys, en formem petites boletes que col·locarem a la safata pel forn.


7. Finalment farem els panellets de licor de plàtan, que consisteix en, simplement, barrejar la massa amb un rajolinet de licor de plàtan, fer-ne boletes i afegir-les a la safata del forn.


8. Courem els panellets al forn preescalfat a 220ºC durant uns 5-8 minuts, fins que es daurin els panellets pintats amb ou.

9. Els emplatem i acabem els panellets de coco, els quals submergirem la punta a la xocolata desfeta i deixarem refredar.

10. Els panellets de licor de plàtan es deformen una mica al coure's ja que part del licor s'evapora. No passa res, quan els treieu del forn els hi doneu forma rodona amb les mans i els passeu per sucre glaç

La quantitat de baileys i de licor de plàtan no l'he apuntat perquè ha estat a ull, però jo us diria que uns 50 ml de cada. Aneu provant...no us passeu que llavors només tindràn gust a alcohol.

Doncs si encara teniu ganes de fer més panellets, o encara no us hi heu posat, aquí teniu una recepta fàcil, amb la que podeu triumfar aquesta nit!!

Bona castanyada i bon profit!

Vigileu que atipen!!!

34 comentarios:

  1. a mi em passa igual, prefereixo cuinar que menjar! t'han quedat genials! una abraçada!

    ResponderEliminar
  2. A mi també m'agrada més fer-los que menjar-me'ls. Però sempre dic tanta feina, tanta feina (és que en faig un munt perquè a casa són molt llaminers) i al final no me'n menjo més de 2 o 3!!!!
    Has fet un bon repertori!!!
    Petons

    ResponderEliminar
  3. Menuda pinta tienen, yo me he animado a hacerlos y me encantan pero tanto hacerlos como comerlos y son una bomba, me ha tentado mucho el de choco y bayleis

    ResponderEliminar
  4. Un buen surtido y que pinta!!! El trabajo merece la pena.
    Nosotras también hemos puesto la receta de panellets.
    Bona castanyada.

    ResponderEliminar
  5. Que bons!! I que originals!!! Bona castanyada. Petonets.
    MAR, de EQNME

    ResponderEliminar
  6. A mi m'han entrat ganes de fer-los, potser vaig tard però avui que tinc lliure li fotre mans a la massa! els de codony te'ls acabaria tots, però aquests de licor de plàtan...mmmm... han de ser la pera no??
    Petons i a disfrutar de la castanyada! ;)

    ResponderEliminar
  7. Roser menuda coleccion de panellets ,y que pinta tienen todos
    Anda que no estaran contentos en tu casa que ademas de prepararlos no les comes ni uno
    besinos guapa

    ResponderEliminar
  8. Quina bona pinta!! Disfruta de la castanyada!

    Petons, Lizy

    Pizca de Sal: http://salenpizca.blogspot.com.es/

    ResponderEliminar
  9. A mi em pasa com a tú...casi m'agrada mes fer-ne que menjar-ne...
    Petonets.

    ResponderEliminar
  10. Mmmmmm que bons!!!! els farcits de codony m'encanten!!!. Un 10 de recepta.
    Petons, Sandra.

    ResponderEliminar
  11. que rico no se con cual quedarme
    besos

    ResponderEliminar
  12. Roser,els has fet amb la qualificació d'artesanals, aquest té prohibit afegir-hi patata o moniato.
    Felicitats!!!!!

    ResponderEliminar
  13. Doncs a mi m'agrada tant fer-los com menjar-los!!jeej!!
    Bona castanyada!!
    ptns!!

    ResponderEliminar
  14. Este comentario ha sido eliminado por el autor.

    ResponderEliminar
  15. Quina feinada que hem tingut!! però que bons els trobaran !!! i és que com fets a casa res!!! bona castanyada!

    ResponderEliminar
  16. Ohh no sabria quin triar, que originals els de platan i els de baileys! Ho tinc que porvar! Petons

    ResponderEliminar
  17. Yo nunca los he comido Roser, no son tradición por aquí pero desde luego que eel surtidito que has hecho te quedó genial
    Besitos

    ResponderEliminar
  18. Roser a mi tambè m'agrada mes fer panellets que menjarm'els.
    El teus segur que son boniiiiissims
    BONA CASTANYADA

    ResponderEliminar
  19. A mi em passa el mateix, je je je... amb un panellet de pinyons ja en tinc prou!
    Quina sort que tenen els altres, oi? Je je je...
    T'han quedat fantàstics!

    ResponderEliminar
  20. I que bons que són! A mi m'agraden de tots tipus, i jo me'ls menjaria tots!
    Una abraçada

    ResponderEliminar
  21. La red está invadida de panellets...y yo encantada !!!

    Es que son todos maravillosos.

    Bss

    ResponderEliminar
  22. Quins panellets mes bons!!! A mi també m'agrada fer-ne pero aquest any no he tingut temps... Petons

    ResponderEliminar
  23. Que buenos esos panellets y que arte para hacerlos.
    Un abrazo

    ResponderEliminar
  24. Un assortiment completet, completet

    Veig que ets tota una artista de la reposteria

    A mi m'agrada més menjar-me'ls que no pas fer-los, entre altres coses per que no en seria capaç ( de fer-los, no de menjar-los)

    Encantat de ser descobert

    salut i peles

    ResponderEliminar
  25. M'encanten !!! Jo diria que m'agraden tots !!!!
    Aquest any hem tornat a fer i han volat!!! Hauré de tastar els de xocolata amb baileys i els de licor que també han d'estar mmmmmm
    Bon cap de setmana
    Petonets

    ResponderEliminar
  26. me encantan y estan fantasticos los tuyos
    peto

    ResponderEliminar
  27. Toma ya escuadrón de pastelitos, que mano tienes amiga, deliciosos.
    Besos,

    ResponderEliminar
  28. La castanyada és una festa que m'agrada molt comencant per fer els panellets (A mi també m'agrada més fer-los que menjar-me'ls), i a tu no et podien faltar els de Baileys eh? :-)

    ResponderEliminar
  29. Doncs jo ho vaig descobrir fa temps....je, je, je...I mira que sóc llaminera, eh? Quin puntasso els de baileys no podien faltar, oi?

    ResponderEliminar
  30. Bueno, bueno, los tuyos son inconfundibles, qué toque tan rico! Estarán todos encantados, viendo que te gusta más hacer que comer. Besos

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!