Com ja us he comentat varies vegades, m'encanten les tapes! M'agrada tastar diferents plats, sense que això em provoqui un empatx. Les tapes que acostumo a demanar normalment són els musclus al vapor, els calamarcets arrebossats i la sèpia. De braves no en menjo quasi mai, només quan algú altre les demana, però no són la meva predilecció, encara que la salsa és realment bona, quan la saben fer bé.
Aquesta és, doncs, la meva primera recepta de patates braves, amb una salsa que no et deixa indiferent, amb un toc suau i poc picant. Això si, és millor deixar l'ampolleta de tabasc a la taula, sempre hi ha algú que té el paladar massa acostumat.....
Ingredients:
- 1-2 patates
- Oli de girasol
PER LA SALSA BRAVA:
- 4 cullerades soperes de salsa de tomàquet
- 2 cullerades soperes de maionesa
- unes gotes de vinagre de vi
- unes gotes de tabasc (al gust)
- herbes provençals
Preparació:
1. Per fer la salsa, barrejarem els ingredients fins que quedi ben homogeni, afegint les gotes de tabasc que vulgueu, al gust de cadascú.
2. Pelarem, trossejarem i bullirem les patates fins que estiguin cuites. Un cop fetes, les escorrirem fins que no quedi gens d'aigua i les fregirem a una paella amb l'oli ben calent, uns minuts.
3. Un cop tenim les patates fregides, les escorrirem per eliminar l'excès d'oli i hi afegirem la salsa brava per sobre.
I llestes, que calentones és quan estan més bones!
Bon profit!
Roser ,las patatainas bravas son una tapa que siempre apetece y como bien dices si la salsa es buena ,estaran para chuparse los dedos
ResponderEliminarbesinos guapa
Nyam, nyam! M'encanten les braves, però és complicat trobar-ne de bones, eh? Aquesta segur que ho són! Aquest estiu les vaig fer per primera vegada, a veure si les repeteixo que tothom en va quedar encantat
ResponderEliminarPetonets reina
Sandra
Quina salseta més suggerent!! Súper suau, però amb moltes possibilitats :)
ResponderEliminarm'encanta anar de tapes, els diumenges al matí, per la Barceloneta,
ResponderEliminar.
Aquestes patates braves, ummmmmmmmm, boníssimes
Doncs la salsa sembla molt bona!!! S'haurà de provar perquè em costa moltíssim trobar un lloc on realment les facin bones. A mi sí que m'encanten les patates braves
ResponderEliminarNo me gustan...me encantan!! Bss
ResponderEliminarbonissimas
ResponderEliminarAy que sí, con una cervecita fresquita ideales para compartir
ResponderEliminarBesitos
A mi també m'agraden molt les tapes, i les braves també i sobretot ben picants! Tindré que provar aquesta recepta teva que sembla molt bona. Petons
ResponderEliminarAquesta tapa es de les que més em demano, están bones i agraden a tothom. T'han quedat molt bé.
ResponderEliminarUna abraçada
Aquestes patates braves rapides de fer senzilles i boníssimes
ResponderEliminarLe braves m'encanten! I amb un bon vermut d'acompanyament.
ResponderEliminarFeliç setmana,
Nani
muy ricas aqui se comen mucho
ResponderEliminarbesos.........
Justament ahir a la nit vam anar a menjar braves i tapes i tots els que hi érem ens vam queixar que la salsa no era prou picant. Així que la teva salsa, amb tabasc inclòs, guanya segur!! Bones, bones, roser.
ResponderEliminaraquestes patates son una auténtica perdició!! bonísimes, no s'en pot menjar només una...
ResponderEliminarSin duda con una cervecita fresquita un aperitivo 10.
ResponderEliminarBuen día
Un clàssic del "tapeo"!!
ResponderEliminarqui és capaç d'anar a fer unes tapes i no demanar unes braves!!??
ptns!!
Un clàsic bonissim!!! i que per cert no he preparat mai!
ResponderEliminarTens un regalet al meu blog!
Una abraçadaa!
A mi m'encanten les patates però el picant.....no massa. Però aquestes braves fan molt bona pinta!!!
ResponderEliminarPetonets.
Con lo que me gusta a mi una de bravas... Me llevo tu receta.
ResponderEliminarBesos.
Aiiiii, les braves!!!! Són les reines de les tapes!!!
ResponderEliminarSalut i petons,
Olga
Al Bolet som fans de les tapes!!!!! i més de les braves ;P petonets
ResponderEliminarTot un clàssic sensacional que tenim poc costum de fer a les cases.
ResponderEliminarHan de ser bne bones!
Cada vegada que quedem les companyes de la CR hem de menjar unes braves, ara les portaré a casa i guanyaré per golejada!
ResponderEliminarMolt bona la salsa, i a sobre al gust de cadascú!
prova-la que segur que triumfes! ;-)
EliminarQuin toc més bo amb les herbes provençals!!! m´apunto el "truqui".. petons,
ResponderEliminarUnas patatas muy ricas, pues a mí me encantan, me da igual cómo me las presentes, me gustan todas! Besos
ResponderEliminarAnar de tapes i no menjar braves és no anar de tapes, je, je,je...No poden faltar mai...i per mi que piquin!
ResponderEliminar