El formatge, la meva debilitat, igual que el pastís de formatge, tant dolç com salat.
Algún dia m'agradaria fer-vos el pastís de formatge salat, però no recordo la recepta ni tampoc era meva, però ja la buscaré, i la trobaré, ja!
De moment, us deixo amb un pastís dolçet de ricotta, un formatge fresc italià de gust molt semblant al mató i textura molt semblant a la philadelphia. Un formatge fresc perfecte vaja.
Ingredients:
- 200 g ricotta
- 2 ous
- 75 g sucre
- mermelada de fruits vermells (per decorar)
- mantega (pel motlle)
Preparació:
1. Triturar la ricotta, els ous i el sucre, i afegir-ho a un motlle d'alumini untat amb mantega. També podeu batre les clares d'ou a punt de nou, i incorporar-les a la resta d'ingredients a l'últim moment evitant que baixin. Amb això aconseguiu que el pastís puji una mica més i sigui més esponjós!
Si volem, podem fer la típica base de galeta i mantega. Per això necessitariem 100 g de galetes triturades i barrejades amb 50 g de mantega.
2. Ho coem al forn preescalfat a 200ºC durant uns 20-25 minuts. Feu la prova de punxar-lo amb el ganivet.
3. Quan estigui fred el desmotllem i li posem a la superfície una capa de mermelada, o ho deixem al costat, a modo de decoració, perquè n'agafi qui en vulgui.
El contrast dolç i àcid és molt bo (els contrastos M'ENCANTEN).
Facilet i amb pocs ingredients. Si el voleu més gran o alt ja sabeu, a multiplicar les quantitats.
Bon profit!
Agrair a Lolines el premi que m'ha otorgat!
Ara, a respondre preguntes:
UN LLIBRE: CUENTA CONMIGO (JORGE BUCAY)
UNA CANCIÓ: L'EMPORDÀ (SOPA DE CABRA)
UNA CIUTAT: BARCELONA
UN MENJAR: L'ESCUDELLA DE LA IAIA
UN COLOR: BLAU
BARRA DE LLAVIS O MÀSCARA DE PESTANYES: NO N'ACOSTUMO A UTILITZAR
UNA PEL·LÍCULA: LOVE ACTUALLY
BÀSIC A L'ARMARI: PENJADORS (SEMPRE ME'N FALTEN)
Li otorgo el premi a:
http://elraconetdelamevacuina.blogspot.com.es/
http://estoneslliures.blogspot.com.es/
http://cageles.blogspot.com.es/
http://quimalesmevesreceptes.blogspot.com.es
http://lacocinadepinky.blogspot.com.es
http://acabatdefer.blogspot.com.es
http://deliciosmos.blogspot.com.es
http://deliciesculinariescris.blogspot.com.es
http://elpucherodenora.blogspot.com.es
http://amanida-animada.blogspot.com.es
Agrair a Lolines el premi que m'ha otorgat!
Ara, a respondre preguntes:
UN LLIBRE: CUENTA CONMIGO (JORGE BUCAY)
UNA CANCIÓ: L'EMPORDÀ (SOPA DE CABRA)
UNA CIUTAT: BARCELONA
UN MENJAR: L'ESCUDELLA DE LA IAIA
UN COLOR: BLAU
BARRA DE LLAVIS O MÀSCARA DE PESTANYES: NO N'ACOSTUMO A UTILITZAR
UNA PEL·LÍCULA: LOVE ACTUALLY
BÀSIC A L'ARMARI: PENJADORS (SEMPRE ME'N FALTEN)
Li otorgo el premi a:
http://elraconetdelamevacuina.blogspot.com.es/
http://estoneslliures.blogspot.com.es/
http://cageles.blogspot.com.es/
http://quimalesmevesreceptes.blogspot.com.es
http://lacocinadepinky.blogspot.com.es
http://acabatdefer.blogspot.com.es
http://deliciosmos.blogspot.com.es
http://deliciesculinariescris.blogspot.com.es
http://elpucherodenora.blogspot.com.es
http://amanida-animada.blogspot.com.es
uuoooo quin pastís més bó Roser!! a mí també m'encanta el formatge!! =) i amb aquesta melmelada ha d'estar insuperable!! El faré!!
ResponderEliminari un premi?? què bé!!!!!! moltes gràcies maca, ets un solet!
Petonets
Roser, un super-pastís
ResponderEliminarHOla Roser quin pastis més bó ............ t'he de confesar una cosa no n'he fet mai de pastis de formatge ......... a veure si m'animo a fer-ne I tú a fer els bracets de crema que són molt fàcils.
ResponderEliminarpetons ..........i moltes fràcies pel premi.
Jo tampoc he fet mai pastis de formatge i crc que ja va sent hora,no???
ResponderEliminarLa teva recepta em sembla ben sencilla i bona...
Petonets.
per lleparse els dits
ResponderEliminarQuè resultons que són aquests pastissos de formatge. Quina pinta que fa! Felicitats pel premi :)
ResponderEliminarMarta
Felicitats pel premi Roser!!
ResponderEliminarNosaltres també som unes addictes als formatges i com a tal ens encanten els pastissos!
Aquest teu és molt senzillet de fer però queda molt bé!
ptns!!
Me encantan todos las tartas de queso!! Bss
ResponderEliminarOoooohh!, buena no! buenísima tiene que estar esta tarta. Adoro las tartas de queso y esta tiene una pinta espectacular.
ResponderEliminarComo siempre muchas gracias!!!
:-)
También es una de mis debilidades así que nada, yo te ayudo a comértelas y repartimos kilos jajaja
ResponderEliminarbesos
Sempre triomfa!
ResponderEliminarDeliciós, Roser!! Aquest pastís, fet amb mató, m'agrada més que el de formatge clàssic i a casa vola en dos minuts!!! He he .Petons
ResponderEliminarA casa també som fans del formatge, i un pastís com aquest seria un èxit segur!
ResponderEliminarRoser ,en primer lugar gracias por acordarte de mi ,eres un sol
ResponderEliminarLa tarta de ricotta ,estupenda ,se ve suave y deliciosa
besinos guapa
Creo que ese tipo de tartas son las más ricas, me encantan
ResponderEliminarBesitos
Jo també soc fan de tots els pastissos de formtage, m'encanten!
ResponderEliminarI combinat amb la melmeada queda boníssim.
otro fan de los pasteles de queso irresistibles¡¡ muy bueno el tuyo y con la mermelada mas bueno aun
ResponderEliminarbona setmana
peto
què bons els pastissos de formatge ! amb aquest de ricota i melmelada de fruits vermells segur que vas triomfar!!! bona setmana!
ResponderEliminarEl pastís de formatges va ser una de les meves primeres entrades, mmmm deliciós!!!
ResponderEliminarComo me gustan todos los dulces con queso, se vé muy rica nena
ResponderEliminarBesotes guapisima
Com m'agraden els pastissos de formatge com aquest, amb mató i fets a casa?
ResponderEliminara casa som super fans dels pastissos de formatge!!! molts petonets guapa
ResponderEliminarquè bo, m´agrada el teu blog:)
ResponderEliminarOlé mi niña, que me has dado otro premio, eres un sol, muchas gracias bombón. Y encima acompañado de esta tarta tan rica, más no se puede pedir. Un abrazo enorme.
ResponderEliminarHola guapa, acabo de veure aquesta enrtada !!!! moltíssimes gràcies per pensar en mi !!!! Aquesta pastís de formatge m'encanta, mai he fet servir mató per fer-ho i m'agrada molt la idea. Moltes gràcies per la recepta.
ResponderEliminarPetonets